Ceny zvukařů

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
Pepino
Nováček fóra
Nováček fóra

Re: Ceny zvukaru

Příspěvek od Pepino » čtv 27. srp 2009 2:43:19

Ahoj kolegové zvukaři! Chci také něco nasypat do zvukařského mlýna. Jsme partička kamarádů osvč zvukařů z Prahy, každý s aparátem KV2 Audio. Domluvili jsme si tarify, za které jezdíme, nepodrážíme se, naopak si půjčujeme /spojujeme/ aparáty na větší akce. Mallé PA /2x EX 12 + 2x KX 1.5 2000W/ 3000,- + 500,- na hodinu produkce /Měli jsme trpkou zkušenost s délkou akcí -např. domluveno 3 hodiny, ale ve skutečnosti 5 hodin za stejnou cenu. Teď je to jasné a bez dohadů a navíc cena nevypadá tak veliká./ Větší KV2 ES - 5000W 5000,- /1000W za 1000,-kč/ + 500 -1000,- za hodinu produkce dle akce. Není to samozřejmě dogma, taky bojujeme s krizí a někdy se jede i za méně pro pořadatele, kteří evidentně tolik nevydělají, ale v zásadě nám to funguje. Možná máme trochu výhodu, že se KV2 prosazuje do podvědomí pořadatelů a kapel coby hodně dobrá a dost se diví, když vidí na štítku beden "made in Czech republik"! Moc si vážíme Jiřího Krampery /duchovního otce a majitele KV2/, bývalého zvukaře a geniálního konstruktéra a hlavně bezva "normálního" člověka, se kterým je radost popovídat a pochytat nějaké zkušenosti. A taky je mi jasné, že jinak /a nezaslouženě/ líp nám to funguje tady v bohatší Praze, než na malém městě, či vesnici. Já taky doufám, že se časem prosadí kvalita, takže s pozdravem "well decibel" se loučí Pepíno

midnight_man
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od midnight_man » úte 01. zář 2009 22:27:39

Pokial sa vacsie firmy respektuju je to uplne super. Co sa o nasom kraji nedá povedat, velká firma podráža ceny tak nizko ze ani ja s malym aparatom pomaly nemám kam ísť kedze ich kvantita techniky je ovela vacsia. Zaráža ma na tom to ze za cenu 200E vedia doniest tolko ludi a techniky ze obcas rozmyslam ci vlastne nedoplacaju na tu akciu ešte...je to hroza, ci je to kriza ci co. V poslednej dobe človek aby chodil fakt za poslednu tisicku niekde alebo sedel doma....A potom že aparát vyzaduje stále investície....
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » stř 02. zář 2009 5:55:58

To neni kriza, to je s odpustenim cira hloupost. A nebo tomu muzeme rikat trzni prostredi ;-/. Prijde mi, ze nektery lidi proste neznaj hranic... a promoter se smeje.

midnight_man
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Ceny zvukařů

Příspěvek od midnight_man » stř 02. zář 2009 16:29:56

To jo mne len vrta hlavou preco to tie velke firmy beru? Ved predsa pre nich je to z mojoho pohladu nezaujimavy kseft....Maju ovela vacsie akcie, s vacsou reklamou a rozpoctom a pritom sa seru do takychto prkotin... Potom má človek hlavu v smutku ked mu vola organizator ze zohnali firmu ktora to spravi pomaly za tie iste peniaze ako ja a donesie tam toho 3x viac.
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.

Pepino
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Pepino » stř 02. zář 2009 20:42:31

Jen doplňuji, aby jste nás neměli za "velkou firmu"! Každý sám za sebe s menším či větším aparátem KV2, takže je můžeme násobit. Jedeme si každý své kšefty a když jde "do tuhého", tak to propojíme / a znásobíme peníze/. Už jsme i /spolu/zvučili Sazku /nyní 02/ Arénu akci "20 let Arakainu". To nám přijel poradit s rozmístěním beden Jiří Krampera /majitel firmy KV2/, aby jsme něco nepodcenili v tak velikém prostoru. Mimochodem jestli jste někdo byl na tomto koncertu, budu rád za reference, bylo to vlastně první použití ve velké hale.Myslím že tam bylo použito 35 - 40 kW. Ale musím říci, že kšefty ubyly. Například firemní akce koncem roku pro zaměstnance /bohatý raut, pití zdarma, známí umělci, nakonec disko do rána/ uplně vymizely / s čestnou vyjímkou - 3 banky, kterým asi zbyly ještě nějaké peníze/. Holt šetří se a první to odnese kultura, neboť bez ní se dá taky vyžít. Tak se držme, snad přijdou za čas lepší časy! /A nebo že by už byly?/ Zdraví Pepíno

mrak
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrak » úte 08. zář 2009 10:13:56

Ono s tim podrazenim cen to muze byt i jinak.
Promoter zavola a poptava cenu za akci, ty mu reknes svou cenu a on zacne
ze ten a ten by mu to udelal za tolik a tolik (cti: cenu kterou si on sam vymyslel jako idelani)

A clovek se jen rozciluje ze ta ci ona firma jezdi za nehorazne ceny! Pritom je to uplne jinak....

TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv » úte 08. zář 2009 10:50:54

Jenže nakopnec za ty prachy stejně někdo pojede, takže promotérovi tah vyšel a zvukaři se podstřelují...
Dělám, co mě baví.

Jakub
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub » úte 08. zář 2009 11:11:40

Ono to ale je taky o necem jinem. Dam priklad.

Venkovni akce, navstevnost asi 200-300 lidi. Aparat RCF TT. Zvukar chce 30.000,- Kc. Je z daleka. Mistni zvukar chce 15.000,-. Aparat RCF 4PRO, stejna delka produkce, stejna kvalita). A ted co je spatne...

Ono to totiz ma i opacnej konec - ze nekteri zvukari nevedi, co by si za to rekli... :)

...není třeba hrát nahlas...

J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. » úte 08. zář 2009 12:53:18

Pokud jsou to běžné ceny těch zvukařů, tak je to vše v pořádku, je to jen o trhu a záleží na zákazníkovi co si vybere.
Zvukař bez www stránek

Jakub
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub » úte 08. zář 2009 13:22:08

Jsou to zcela běžné ceny.

Kdysi tu proběhla tabulka cen.

Já přidám - 750,- - 1000,- Kč/hod. Včetně přípravy, nakládky, cesty, bourání a samozřejmě samotného zvučení.

...není třeba hrát nahlas...

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » pon 25. led 2010 19:38:11

midnight_man píše:To jo mne len vrta hlavou preco to tie velke firmy beru? Ved predsa pre nich je to z mojoho pohladu nezaujimavy kseft....Maju ovela vacsie akcie, s vacsou reklamou a rozpoctom a pritom sa seru do takychto prkotin... Potom má človek hlavu v smutku ked mu vola organizator ze zohnali firmu ktora to spravi pomaly za tie iste peniaze ako ja a donesie tam toho 3x viac.

Preco to velke firmy beru. Pretoze aj ked im nebezia lukrativne ksefty tak treba platit lizingy a ludi a kedze maju plne sklady techniky, tak ich zas az tak moc netrapi ze na kseft poslu napr. o 10 MAC575 naviac.

Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 » čtv 01. dub 2010 16:14:41

Nevím jestli se to tu řešilo, ale neustále mě tohle téma nenechává klidným.
Dovolím si malou kalkulaci.
Na malou akci vyrážím jako nájemný zvukař s aparátem v ceně cca 500000,-
Pokud budu (velmi optimisticky) počítat, že zvučím 2 akce týdně, tak bych očekával, že se ty cajky za tři roky zaplatí. Tedy 56týdnů v roce x 2 akce týdně x 3 roky = 336 akcí odehraje aparát za svoji životnost a musí nutně vydělat na nový. Při jeho ceně stanovuji tedy sazbu na akci 500000,- / 300 akcí(aby se to líp počítalo) = 1700,-
A to jsem opravdu velký optimista, práce mám v podstatě nad hlavu, neřeším opravy, úroky, třeba jsem si na to půjčil.
Takže se jistě shodneme... nájem aparátu na akci 2000,-Kč To jakože jsem na tom nájmu vydělal 300,-Kč (směšný že?)

Jedeme dál....
Na akci bude víc kapel, takže budu potřebovat pódiáka a vůbec někoho, kdo to se mnou naloží a nachystá, jedeme tedy ve dvou lidech.
Nakládat auto začnu v 15. hod, abych tam mohl v 17. hod být, aby to mohlo ve 20. hod začít. Konec někdy ve 2. hod, pobalit naložit a odvést a vyložit, máme 4. hod ráno uléhám do postele.
Suma sumárum 13 hod maraton x 2 lidi x jejich plat(dáme si 200,- na hodinu, není to hodně) = 5200,-Kč
Jedeme tam a zpět dodávkou, co jávím 50 Km celkem x 10 Kč/km = 500,-Kč

Sečteme to tedy a dostáváme se k částce 7700,- bez daně. K tomu ještě dph, jsme přece plátci 9240,-

Dovoluji si konstatovat, že dělat akci tohoto typu pod touto cenou je ekonomická sebevražda, mladistvá nerozvážnost, nebo nebetyčná blbost. Zaškatulkujte se sami. :wink:

Někdo ještě nějaké poznámky k předraženým zvukařům???!!!!

Jo ještě malá poznámka...
Nedávno jsem si zavolal opraváře oken, nešlo otvírat. Hodina práce i s cestou po městě 650,- Kč.

kiwi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od kiwi » čtv 01. dub 2010 16:40:07

Já myslím, že tam máš jednu docela významnou chybu.
Po splacení toho apárátu ten aparát nemá nulovou hodnotu :wink:
Ale s číslama se dají dělat kouzla, tak jak se nám hodí.
dělat akci tohoto typu pod touto cenou je ekonomická sebevražda, mladistvá nerozvážnost, nebo nebetyčná blbost
Nebo je to neodhadnutí situace, podnikatelského plánu a platební síly v regionu.
Asi bys také nenakoupil 30 BMW řady 5 a nezaložil bys v Zimbabwe taxi službu že ? :)
Pak těžko plakat, že ti nikdo nedá 20 babek na kilometr.

Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 » čtv 01. dub 2010 20:58:44

Tak, nezbývá než obhajovat svoji teorii.....výpočty :D
To nejsou kouzla s čísly "jak se nám hodí", to je úvaha malého českého zvukaře. Za tři roky má jakýkoliv výrobní prostředek nulovou hodnotu, pokud je mi známo.

Dále - aparatura za 0,5mega je takřka naprostý základ na zvučení sokoloven a akcí podobného ražení, v Brně a okolí. Takže žádné taxikaření s BMW v Zimbabwe. Tohle srovnání prostě neberu.
Rovněž netvrdím, že ty koruny za ty akce beru, co jsem spočítal.
Řadím se do čtvrté, nejmenované kategorie (asi nadšenec).

Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 » čtv 01. dub 2010 21:09:09

....nevidím tlačítko "OPRAVIT"
nebo charita?

Odpovědět

Zpět na „Bar“