Ceny zvukařů
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
-
- Reklama
Re: Ceny zvukaru
Ahoj kolegové zvukaři! Chci také něco nasypat do zvukařského mlýna. Jsme partička kamarádů osvč zvukařů z Prahy, každý s aparátem KV2 Audio. Domluvili jsme si tarify, za které jezdíme, nepodrážíme se, naopak si půjčujeme /spojujeme/ aparáty na větší akce. Mallé PA /2x EX 12 + 2x KX 1.5 2000W/ 3000,- + 500,- na hodinu produkce /Měli jsme trpkou zkušenost s délkou akcí -např. domluveno 3 hodiny, ale ve skutečnosti 5 hodin za stejnou cenu. Teď je to jasné a bez dohadů a navíc cena nevypadá tak veliká./ Větší KV2 ES - 5000W 5000,- /1000W za 1000,-kč/ + 500 -1000,- za hodinu produkce dle akce. Není to samozřejmě dogma, taky bojujeme s krizí a někdy se jede i za méně pro pořadatele, kteří evidentně tolik nevydělají, ale v zásadě nám to funguje. Možná máme trochu výhodu, že se KV2 prosazuje do podvědomí pořadatelů a kapel coby hodně dobrá a dost se diví, když vidí na štítku beden "made in Czech republik"! Moc si vážíme Jiřího Krampery /duchovního otce a majitele KV2/, bývalého zvukaře a geniálního konstruktéra a hlavně bezva "normálního" člověka, se kterým je radost popovídat a pochytat nějaké zkušenosti. A taky je mi jasné, že jinak /a nezaslouženě/ líp nám to funguje tady v bohatší Praze, než na malém městě, či vesnici. Já taky doufám, že se časem prosadí kvalita, takže s pozdravem "well decibel" se loučí Pepíno
- midnight_man
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Pokial sa vacsie firmy respektuju je to uplne super. Co sa o nasom kraji nedá povedat, velká firma podráža ceny tak nizko ze ani ja s malym aparatom pomaly nemám kam ísť kedze ich kvantita techniky je ovela vacsia. Zaráža ma na tom to ze za cenu 200E vedia doniest tolko ludi a techniky ze obcas rozmyslam ci vlastne nedoplacaju na tu akciu ešte...je to hroza, ci je to kriza ci co. V poslednej dobe človek aby chodil fakt za poslednu tisicku niekde alebo sedel doma....A potom že aparát vyzaduje stále investície....
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
To neni kriza, to je s odpustenim cira hloupost. A nebo tomu muzeme rikat trzni prostredi ;-/. Prijde mi, ze nektery lidi proste neznaj hranic... a promoter se smeje.
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - midnight_man
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Ceny zvukařů
To jo mne len vrta hlavou preco to tie velke firmy beru? Ved predsa pre nich je to z mojoho pohladu nezaujimavy kseft....Maju ovela vacsie akcie, s vacsou reklamou a rozpoctom a pritom sa seru do takychto prkotin... Potom má človek hlavu v smutku ked mu vola organizator ze zohnali firmu ktora to spravi pomaly za tie iste peniaze ako ja a donesie tam toho 3x viac.
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.
Jen doplňuji, aby jste nás neměli za "velkou firmu"! Každý sám za sebe s menším či větším aparátem KV2, takže je můžeme násobit. Jedeme si každý své kšefty a když jde "do tuhého", tak to propojíme / a znásobíme peníze/. Už jsme i /spolu/zvučili Sazku /nyní 02/ Arénu akci "20 let Arakainu". To nám přijel poradit s rozmístěním beden Jiří Krampera /majitel firmy KV2/, aby jsme něco nepodcenili v tak velikém prostoru. Mimochodem jestli jste někdo byl na tomto koncertu, budu rád za reference, bylo to vlastně první použití ve velké hale.Myslím že tam bylo použito 35 - 40 kW. Ale musím říci, že kšefty ubyly. Například firemní akce koncem roku pro zaměstnance /bohatý raut, pití zdarma, známí umělci, nakonec disko do rána/ uplně vymizely / s čestnou vyjímkou - 3 banky, kterým asi zbyly ještě nějaké peníze/. Holt šetří se a první to odnese kultura, neboť bez ní se dá taky vyžít. Tak se držme, snad přijdou za čas lepší časy! /A nebo že by už byly?/ Zdraví Pepíno
Ono s tim podrazenim cen to muze byt i jinak.
Promoter zavola a poptava cenu za akci, ty mu reknes svou cenu a on zacne
ze ten a ten by mu to udelal za tolik a tolik (cti: cenu kterou si on sam vymyslel jako idelani)
A clovek se jen rozciluje ze ta ci ona firma jezdi za nehorazne ceny! Pritom je to uplne jinak....
Promoter zavola a poptava cenu za akci, ty mu reknes svou cenu a on zacne
ze ten a ten by mu to udelal za tolik a tolik (cti: cenu kterou si on sam vymyslel jako idelani)
A clovek se jen rozciluje ze ta ci ona firma jezdi za nehorazne ceny! Pritom je to uplne jinak....
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jenže nakopnec za ty prachy stejně někdo pojede, takže promotérovi tah vyšel a zvukaři se podstřelují...
Dělám, co mě baví.
Ono to ale je taky o necem jinem. Dam priklad.
Venkovni akce, navstevnost asi 200-300 lidi. Aparat RCF TT. Zvukar chce 30.000,- Kc. Je z daleka. Mistni zvukar chce 15.000,-. Aparat RCF 4PRO, stejna delka produkce, stejna kvalita). A ted co je spatne...
Ono to totiz ma i opacnej konec - ze nekteri zvukari nevedi, co by si za to rekli...
Venkovni akce, navstevnost asi 200-300 lidi. Aparat RCF TT. Zvukar chce 30.000,- Kc. Je z daleka. Mistni zvukar chce 15.000,-. Aparat RCF 4PRO, stejna delka produkce, stejna kvalita). A ted co je spatne...
Ono to totiz ma i opacnej konec - ze nekteri zvukari nevedi, co by si za to rekli...
...není třeba hrát nahlas...
Pokud jsou to běžné ceny těch zvukařů, tak je to vše v pořádku, je to jen o trhu a záleží na zákazníkovi co si vybere.
Zvukař bez www stránek
Jsou to zcela běžné ceny.
Kdysi tu proběhla tabulka cen.
Já přidám - 750,- - 1000,- Kč/hod. Včetně přípravy, nakládky, cesty, bourání a samozřejmě samotného zvučení.
Kdysi tu proběhla tabulka cen.
Já přidám - 750,- - 1000,- Kč/hod. Včetně přípravy, nakládky, cesty, bourání a samozřejmě samotného zvučení.
...není třeba hrát nahlas...
-
Návštěvník
midnight_man píše:To jo mne len vrta hlavou preco to tie velke firmy beru? Ved predsa pre nich je to z mojoho pohladu nezaujimavy kseft....Maju ovela vacsie akcie, s vacsou reklamou a rozpoctom a pritom sa seru do takychto prkotin... Potom má človek hlavu v smutku ked mu vola organizator ze zohnali firmu ktora to spravi pomaly za tie iste peniaze ako ja a donesie tam toho 3x viac.
Preco to velke firmy beru. Pretoze aj ked im nebezia lukrativne ksefty tak treba platit lizingy a ludi a kedze maju plne sklady techniky, tak ich zas az tak moc netrapi ze na kseft poslu napr. o 10 MAC575 naviac.
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Nevím jestli se to tu řešilo, ale neustále mě tohle téma nenechává klidným.
Dovolím si malou kalkulaci.
Na malou akci vyrážím jako nájemný zvukař s aparátem v ceně cca 500000,-
Pokud budu (velmi optimisticky) počítat, že zvučím 2 akce týdně, tak bych očekával, že se ty cajky za tři roky zaplatí. Tedy 56týdnů v roce x 2 akce týdně x 3 roky = 336 akcí odehraje aparát za svoji životnost a musí nutně vydělat na nový. Při jeho ceně stanovuji tedy sazbu na akci 500000,- / 300 akcí(aby se to líp počítalo) = 1700,-
A to jsem opravdu velký optimista, práce mám v podstatě nad hlavu, neřeším opravy, úroky, třeba jsem si na to půjčil.
Takže se jistě shodneme... nájem aparátu na akci 2000,-Kč To jakože jsem na tom nájmu vydělal 300,-Kč (směšný že?)
Jedeme dál....
Na akci bude víc kapel, takže budu potřebovat pódiáka a vůbec někoho, kdo to se mnou naloží a nachystá, jedeme tedy ve dvou lidech.
Nakládat auto začnu v 15. hod, abych tam mohl v 17. hod být, aby to mohlo ve 20. hod začít. Konec někdy ve 2. hod, pobalit naložit a odvést a vyložit, máme 4. hod ráno uléhám do postele.
Suma sumárum 13 hod maraton x 2 lidi x jejich plat(dáme si 200,- na hodinu, není to hodně) = 5200,-Kč
Jedeme tam a zpět dodávkou, co jávím 50 Km celkem x 10 Kč/km = 500,-Kč
Sečteme to tedy a dostáváme se k částce 7700,- bez daně. K tomu ještě dph, jsme přece plátci 9240,-
Dovoluji si konstatovat, že dělat akci tohoto typu pod touto cenou je ekonomická sebevražda, mladistvá nerozvážnost, nebo nebetyčná blbost. Zaškatulkujte se sami.
Někdo ještě nějaké poznámky k předraženým zvukařům???!!!!
Jo ještě malá poznámka...
Nedávno jsem si zavolal opraváře oken, nešlo otvírat. Hodina práce i s cestou po městě 650,- Kč.
Dovolím si malou kalkulaci.
Na malou akci vyrážím jako nájemný zvukař s aparátem v ceně cca 500000,-
Pokud budu (velmi optimisticky) počítat, že zvučím 2 akce týdně, tak bych očekával, že se ty cajky za tři roky zaplatí. Tedy 56týdnů v roce x 2 akce týdně x 3 roky = 336 akcí odehraje aparát za svoji životnost a musí nutně vydělat na nový. Při jeho ceně stanovuji tedy sazbu na akci 500000,- / 300 akcí(aby se to líp počítalo) = 1700,-
A to jsem opravdu velký optimista, práce mám v podstatě nad hlavu, neřeším opravy, úroky, třeba jsem si na to půjčil.
Takže se jistě shodneme... nájem aparátu na akci 2000,-Kč To jakože jsem na tom nájmu vydělal 300,-Kč (směšný že?)
Jedeme dál....
Na akci bude víc kapel, takže budu potřebovat pódiáka a vůbec někoho, kdo to se mnou naloží a nachystá, jedeme tedy ve dvou lidech.
Nakládat auto začnu v 15. hod, abych tam mohl v 17. hod být, aby to mohlo ve 20. hod začít. Konec někdy ve 2. hod, pobalit naložit a odvést a vyložit, máme 4. hod ráno uléhám do postele.
Suma sumárum 13 hod maraton x 2 lidi x jejich plat(dáme si 200,- na hodinu, není to hodně) = 5200,-Kč
Jedeme tam a zpět dodávkou, co jávím 50 Km celkem x 10 Kč/km = 500,-Kč
Sečteme to tedy a dostáváme se k částce 7700,- bez daně. K tomu ještě dph, jsme přece plátci 9240,-
Dovoluji si konstatovat, že dělat akci tohoto typu pod touto cenou je ekonomická sebevražda, mladistvá nerozvážnost, nebo nebetyčná blbost. Zaškatulkujte se sami.
Někdo ještě nějaké poznámky k předraženým zvukařům???!!!!
Jo ještě malá poznámka...
Nedávno jsem si zavolal opraváře oken, nešlo otvírat. Hodina práce i s cestou po městě 650,- Kč.
Já myslím, že tam máš jednu docela významnou chybu.
Po splacení toho apárátu ten aparát nemá nulovou hodnotu
Ale s číslama se dají dělat kouzla, tak jak se nám hodí.
Asi bys také nenakoupil 30 BMW řady 5 a nezaložil bys v Zimbabwe taxi službu že ?
Pak těžko plakat, že ti nikdo nedá 20 babek na kilometr.
Po splacení toho apárátu ten aparát nemá nulovou hodnotu
Ale s číslama se dají dělat kouzla, tak jak se nám hodí.
Nebo je to neodhadnutí situace, podnikatelského plánu a platební síly v regionu.dělat akci tohoto typu pod touto cenou je ekonomická sebevražda, mladistvá nerozvážnost, nebo nebetyčná blbost
Asi bys také nenakoupil 30 BMW řady 5 a nezaložil bys v Zimbabwe taxi službu že ?
Pak těžko plakat, že ti nikdo nedá 20 babek na kilometr.
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tak, nezbývá než obhajovat svoji teorii.....výpočty
To nejsou kouzla s čísly "jak se nám hodí", to je úvaha malého českého zvukaře. Za tři roky má jakýkoliv výrobní prostředek nulovou hodnotu, pokud je mi známo.
Dále - aparatura za 0,5mega je takřka naprostý základ na zvučení sokoloven a akcí podobného ražení, v Brně a okolí. Takže žádné taxikaření s BMW v Zimbabwe. Tohle srovnání prostě neberu.
Rovněž netvrdím, že ty koruny za ty akce beru, co jsem spočítal.
Řadím se do čtvrté, nejmenované kategorie (asi nadšenec).
To nejsou kouzla s čísly "jak se nám hodí", to je úvaha malého českého zvukaře. Za tři roky má jakýkoliv výrobní prostředek nulovou hodnotu, pokud je mi známo.
Dále - aparatura za 0,5mega je takřka naprostý základ na zvučení sokoloven a akcí podobného ražení, v Brně a okolí. Takže žádné taxikaření s BMW v Zimbabwe. Tohle srovnání prostě neberu.
Rovněž netvrdím, že ty koruny za ty akce beru, co jsem spočítal.
Řadím se do čtvrté, nejmenované kategorie (asi nadšenec).