Rady ke QLC+
-
- Reklama
Re: Rady ke QLC+
Dal jsem tam MIDI kanál od 1- 16 a začalo to odpovídat, ale nevím jestli je to správný řešení.
A vůbec se mi nefunguje podsvětlení. A taky, když si přiřadím šavle k šavlím v programu, tak nefungují.
A vůbec se mi nefunguje podsvětlení. A taky, když si přiřadím šavle k šavlím v programu, tak nefungují.
-
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ak to s MIDI 1-16 funguje, tak je to spravne riesenie 
Podsvietenie nie je doriesene, vid https://sourceforge.net/p/qlcplus/discu ... /?limit=25 Aby to fungovalo, treba zmenit kod a prekompilovat.
Snad sa to casom doriesi.
Co znamena ze sable nefunguju?
Ak niekde nahras (napr sem ako prilohu, uschovna, dropbox,...) subor qxw, mozem ti pozriet kde je problem.
Podsvietenie nie je doriesene, vid https://sourceforge.net/p/qlcplus/discu ... /?limit=25 Aby to fungovalo, treba zmenit kod a prekompilovat.
Snad sa to casom doriesi.
Co znamena ze sable nefunguju?
Ak niekde nahras (napr sem ako prilohu, uschovna, dropbox,...) subor qxw, mozem ti pozriet kde je problem.
Tak šavle mi fungují, ale teď se chci zeptat.
Tlačítka activator, solo/cue a record fungují tak, že je musím vždycky dvakrát prokliknout, aby fungovali.
Nejde to nějak předělat?
Nejde nějak předělat charakteristiku těch tlačítek, nechci aby se zaklikli a pak je musím odkliknout a pak teprv znova fungují. A takhle pořád dokola
Tlačítka activator, solo/cue a record fungují tak, že je musím vždycky dvakrát prokliknout, aby fungovali.
Nejde to nějak předělat?
Nejde nějak předělat charakteristiku těch tlačítek, nechci aby se zaklikli a pak je musím odkliknout a pak teprv znova fungují. A takhle pořád dokola
To samé tlačítka play, stop, atd... Mi vůbec s qlc nefungují.
Začínám být zoufalí, poraďte.
-
Návštěvník
Ahoj.
Mám takový dotaz. Mám 6 otočných hlav na které mám udělený v efx programy. A chci se zeptat jestli jde nějak udělat, že pojedou programy a budu moc s dvouma hýbat.
Mám takový dotaz. Mám 6 otočných hlav na které mám udělený v efx programy. A chci se zeptat jestli jde nějak udělat, že pojedou programy a budu moc s dvouma hýbat.
-
Návštěvník
zkouším tento text dopsat a nějak se to nedaří, není tam napsáno glcplus.exe jen glcplus. Nemůžeš to nějak upřesnit?blaha píše:už jsem to vypátral v návodu![]()
musíš upravit spouštěcí řetězec u zástupce, pravé tlačítko/Vlastnosti
a za qlcplus.exe dopsat -l cz_CZ
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Blaha, pridal som tvoj obrazok do online helpu. Vdaka!
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ahoj ALL , můžu mít tři otázky k QLC+ ver. 4.8.3 , ENTTEC DMX USB PRO MKII ?
Konkrétně: učím se začátečník s QLC , nevím si rady s Fixture Monitor:
1, Mám uložený projekt *.qxw když ho znova otevřu tak v DMX VIEW vidím všechny použité fixtury ale po přepnutí na 2D VIEW je toto prázdné a musím je tam natahat znovu ručně , zdá se že si to program nepamatuje
2, Používám již vytvořené fixtury a vadí mi že u Eurolite TS-255 se změna barvy a shutter on/off ve 2D vůbec neprojeví, scany se furt tváří jako by svítili ( bílé kolo ) . Dá se to nastavit ?
3, Obdobný problém viz bod č. 2,.... dá se velikost a způsob zobrazení jednotlivých fixtur ve 2D VIEW editovat / upravit ? Ani c QLC , ani v editoru jsem to nenašel
Mirek Škop
Konkrétně: učím se začátečník s QLC , nevím si rady s Fixture Monitor:
1, Mám uložený projekt *.qxw když ho znova otevřu tak v DMX VIEW vidím všechny použité fixtury ale po přepnutí na 2D VIEW je toto prázdné a musím je tam natahat znovu ručně , zdá se že si to program nepamatuje
2, Používám již vytvořené fixtury a vadí mi že u Eurolite TS-255 se změna barvy a shutter on/off ve 2D vůbec neprojeví, scany se furt tváří jako by svítili ( bílé kolo ) . Dá se to nastavit ?
3, Obdobný problém viz bod č. 2,.... dá se velikost a způsob zobrazení jednotlivých fixtur ve 2D VIEW editovat / upravit ? Ani c QLC , ani v editoru jsem to nenašel
Mirek Škop
-
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Toto je chyba, pozriem. Vyzera, ze nesmies ukladat ked je zvolene DMX view. Ked je 2D View, tak sa to ulozi spravne.maly_medved píše:1, Mám uložený projekt *.qxw když ho znova otevřu tak v DMX VIEW vidím všechny použité fixtury ale po přepnutí na 2D VIEW je toto prázdné a musím je tam natahat znovu ručně, zdá se že si to program nepamatuje
Tu je problem jednak ze QLC+ zatial nevie zobrazovat farbu z farebneho kola (iba RGB a CMY) a dvak ze ta definicia nema vyplnenu farbu jednotlivych pozicii.maly_medved píše:2, Používám již vytvořené fixtury a vadí mi že u Eurolite TS-255 se změna barvy a shutter on/off ve 2D vůbec neprojeví, scany se furt tváří jako by svítili ( bílé kolo ) . Dá se to nastavit ?
Velkost sa berie podla skutocnych rozmerov z definicie, ale nepamatam sa ktore 2 rozmery sa pouzivaju, a neda sa to ovplyvnit, jedine zmenou definicie.maly_medved píše:3, Obdobný problém viz bod č. 2,.... dá se velikost a způsob zobrazení jednotlivých fixtur ve 2D VIEW editovat / upravit ? Ani c QLC , ani v editoru jsem to nenašel
Dostavas pochvalu za to ze si napisal verziu
-
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
1. je opravene v gite, dockaj 4.8.4,
2. farby som doplnil odhadom, stiahni si novu definiciu, v DMX monitore ti sice farby neukaze, ale v SimpleDesk si mozes vybrat podla farby nielen podla nazvu, takisto ak mas vo Virtual Console na sabli zapnute Click&Go a nakoniec aj vo Function Wizard budu veci farebnejsie. Ak som farby netrafil, skus opravit.
2. farby som doplnil odhadom, stiahni si novu definiciu, v DMX monitore ti sice farby neukaze, ale v SimpleDesk si mozes vybrat podla farby nielen podla nazvu, takisto ak mas vo Virtual Console na sabli zapnute Click&Go a nakoniec aj vo Function Wizard budu veci farebnejsie. Ak som farby netrafil, skus opravit.
-
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Co si presne pod tym hybanim predstavujes? Ze dve hlavy sa prestanu hybat a ty nejako nastavis kam budu svietit, alebo ze sa budu hybat s ostatnymi, ale ty ich budes moct trochu posunut?Návštěvník píše:Ahoj.
Alebo nieco ine?
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
to JANEK: díky, popravdě obdivuji kluky ochotné si s tím takhle pohrát. Jdu se s tím učit dál. Dííky
-
Návštěvník
Pojede program a třeba dvoum hlavám uprostřed dám příkaz, aby svítili na jedno místo.janek píše:Co si presne pod tym hybanim predstavujes? Ze dve hlavy sa prestanu hybat a ty nejako nastavis kam budu svietit, alebo ze sa budu hybat s ostatnymi, ale ty ich budes moct trochu posunut?Návštěvník píše:Ahoj.
Alebo nieco ine?