Nastavení gainu a faderů
-
- Reklama
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Nastavení gainu a faderů
No, když nad tím přemejšlím, tak to dělám takovou nějakou kombinací, najedu si Mastery na 0, pak přes PFL si natočím Gain pod maximum, vyjedu kliku a dorovnám si Gainem (směrem dolů) na úroveň poslouchatelnou. Pak dělám odposlechy.
Nakonec ve finále stejně skončím s rozházenejma klikama, ale ne v tak velkým rozkmitu.
Nakonec ve finále stejně skončím s rozházenejma klikama, ale ne v tak velkým rozkmitu.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Nastavení gainu a faderů
No ja jsem si zvyknul pouzivat spise system Gain Unity. Prakticky si ale uz dopredu odhadnu, ze nejaky kanal budu mit spise niz a tak si i gain snizim o cca 5 - 10 dB, abych nemel kliky napr. na -30..
Z hlediska kvality zvuku maji podle me sve vyhody i nevyhody.
U Gain Unity je jeste vyhoda, ze na insertu se vam hodnoty pohybuji v podobnych hodnotach.
V.
Z hlediska kvality zvuku maji podle me sve vyhody i nevyhody.
U Gain Unity je jeste vyhoda, ze na insertu se vam hodnoty pohybuji v podobnych hodnotach.
V.
Nastavení gainu a faderů
Já se to naučil tady.
http://www.soundcraft.com/support/video ... c=3&vid=75
Trochu to vypadá, že myslíš ten čudlík gain.
Pak máš kvalitní signál v podobné úrovni ke zpracování dál. A pak i fadery jsou taky kolem nuly.
http://www.soundcraft.com/support/video ... c=3&vid=75
Jde o to nastavit úroveň (gain) signálu kolem 0 např. pomocí PFL.TomasVv píše:- Unity Gain.
Tedy nastavit gainy k nule, aby byl dobře vybuzen vstupní kanál, eq a inserty. Poměry potom nastavíme na faderech, důležité nástroje budou okolo nuly +- 10dB, kde se snimi nejlépe pracuje. Upozaděné vstupy budou klidně -40dB, ale u těch moc nevadí, že máte na klice hrubší chod a že bude hrát trochu hůře
Trochu to vypadá, že myslíš ten čudlík gain.
Pak máš kvalitní signál v podobné úrovni ke zpracování dál. A pak i fadery jsou taky kolem nuly.
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Nastavení gainu a faderů
Právě ty fadery budou kolem nuly jen tam, kde potřebuješ vstup hlasitě. Např. taková hajtka bude na faderu mnohem níž, pronikavé nástroje taky.
Dělám, co mě baví.
Nastavení gainu a faderů
Buď jde o plný dynamický rozsah a největší odstup signál/šum, v tom případě "unity gain" (viz level diagram pultu), nebo o uživatelskou "příjemnost", v tom případě "unity level".
Já dělám kompromis
Já dělám kompromis
Nastavení gainu a faderů
Co se tyka kvality zvuku, jednoznacne je treba spravne vybudit predzesilovac. A nikoliv podle preference daneho zdroje ve vyslednem mixu. Obzvlaste to plati u digitalnich pultu, kde je spravna uroven na predzesilovaci (pred prevodnikem) krucialni vzhledem k omezenemu dynamickemu rozsahu digitalu a z toho vyplyvajici soucet sumu jednotlivych vstupu na sbernicich (podmodulace). V opacnem pripade (premodulace - prebuzeni) dochazi k limitaci diky nedostatecne dynamice (bitova hloubka prevodniku) a k naslednemu zkresleni.
Nastavení gainu a faderů
Osobne zastávam metódu Gain Unity, ľahšie sa mi potom robí s kompresormi a efektami v insertoch - thresholdy/gainy na nich potom nie sú také rozhádzané. Dobre sa tiež orientujem v jednotlivých kanáloch, keď aj z diaľky podľa úrovne šable vidím čo je vokál a čo napríklad overheady.
-
Jiriczek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Nastavení gainu a faderů
Také jsem si zvykl používat Unity Gain.
umělecko-produkční agentura ABEL - http://www.agenturaabel.cz | tel: 732 575 195
-
dovicin
- Uživatel

Nastavení gainu a faderů
no...dobrá diskuse...já jakožto amatér zvukař (navíc hrající v samoozvučené kapele) si nastavím šavle, pak gainy a ve finále (je-li zapotřeby) koriguji mastery. Když kluci k půlnoci přidají na decibelech