kdo poradí

Otázky a odpovědi z LIVE PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika)
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák »

Ono je to těžký - když si někdo projde cestu od omnitroniců, staggů, přez behringery ke QSC, EAW, Midas, tak se chce podělit o zkušenosti.

Moje zkušenost je, že omni, stagg ap. se dá jedině darovat.

A je pravda, že na omnitronic bedny se mi ještě nepovedlo udělat dobrej zvuk, kdežto na nejlevnější megaton EM151 kit to jde o poznání líp.

To samé koncáky Omni a QSC.
Omník se během akce bohužel vypínal a basy byly celou dobu rozplizlé.
To samé powermix beh PMH880.

Na druhé straně nějaký powermix Soundking AEE101 mně mile překvapil.
Nevypíná se, zvuk dost dobrý, jediné, co mi chybí je gain.

Stejně tak některé mikrofony soundking EH002 na zpěv - taky výborný.

ALE - na malé akce mám 2x EM151, QSC 2450 (od zítřka bude GX5) a nedá se to srovnávat s behringerem a už vůbec ne s omni atd.

Chci tím říct, že za cca 20000 se dá udělat velmi slušný zvuk na malé akce, který prostě s omnitronicem neuděláš.
A nemyslím si, že to je nějaká nedostupná suma.

Jinak od behringera používám nějaké efektovky, DI20, kompresory, gate, zkoušečku kabelů, EQ, speakmanagement...

Je to věc priorit a když někomu nevadí jak hrajou pieza, tak je to jeho věc, ale nechápu to.

Muzikanti věnujou spoustu času zkoušení, učení, cvičení, chtěj to nejlepší a nakonec si to nechaj degradovat aparatůrou ?
Jakub
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub »

Ano, to je pravda. Ja jsem chtel ale jen pichnout do toho, ze kdekdo nadava na Behringera, ale obcas mi prijde, ze uz je to jenom ze zvyku, ze to nekdo rekl. Mozna, ze s tim Ulim ma vice lidi spatne zkusenosti, ale je potreba si uvedomit, ze do zacatku a ze sfery lowendu, je to zjevne to nejlepsi co muze byt.

...není třeba hrát nahlas...
Jiriczek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Berhinger

Příspěvek od Jiriczek »

Zdravim,

mám 2x Mackie S408 a pod to 2x MT18SUB/X od Megatonu ziveny to je 3 ma Behringerama EP2500 jeden na ty Mackie a na kazdej megaton jeden na mustek. Na ty satelity je to malo 450W na 600W bedny. Kolikrat na akcich uz maji ty zesiky dost, mam je cca 2 roky a nikdy se mi nestalo, ze by byl nejakej problem. Planuju prejit na QSC ale pro zacatky poslouzi myslim dost dobre :-)
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

S konstatováním, že pro vážnou práci je Behringer minimum, pod které nelze jít, se dá souhlasit.

Zrovna ty konce EP jsou docela ok, ale zase - zkus si ty bedny dát na QSC RMX1850HD - uslyšíš velký rozdíl a vsadím se, že by ti stačil jeden kus.
Jiriczek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiriczek »

Zrovna ty konce EP jsou docela ok, ale zase - zkus si ty bedny dát na QSC RMX1850HD - uslyšíš velký rozdíl a vsadím se, že by ti stačil jeden kus.
Jako souhlasim s tebou QSC je o porovnani lepsi zesilovac. Planuju prejit. Ale financni duvody mi to moc neumoznujou. Snad v pristim roce vymenim Behringery za QSC, pro zacatek mi postacili :-)
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Mít 2x EP2500 nebo jeden RMX 1850HD mi nepříjde nijak nevýhodné pro QSC...
Jiriczek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiriczek »

Mít 2x EP2500 nebo jeden RMX 1850HD mi nepříjde nijak nevýhodné pro QSC...
Já taky nemluvil o tom, že bych koupil 1x RMX 1850HD, planuju zatim vymenit jeden EP2500 za PLX2 3602 na satelity.
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Jasně, pouze si nerozumíme - já mluvil o tom, že konkrétně pro suby se vyplatí koupit 1x RMX 1850HD, než mít 2x EP2500.

Jednak to příjde levněji a za druhé, přez to, že papírově je udávaný výkon EP2500 vyšší, prakticky zrovna RMX 1850HD bude hrát basy mnohem líp, nehledě na to, že na rozdíl od EP2500, bez problémů zvládá zátěž do 2 ohmů.

Ta PLX2 na satelity je dobrá volba - uvidíš sám, že fungující limitery, spínaný zdroj a nízká hmotnost mají něco do sebe.

Nemluvě o zvuku - konkrétní středy a čisté vyšky se projevují jednoznačně kladně.
Jiriczek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiriczek »

Jasně, pouze si nerozumíme - já mluvil o tom, že konkrétně pro suby se vyplatí koupit 1x RMX 1850HD, než mít 2x EP2500.

Jednak to příjde levněji a za druhé, přez to, že papírově je udávaný výkon EP2500 vyšší, prakticky zrovna RMX 1850HD bude hrát basy mnohem líp, nehledě na to, že na rozdíl od EP2500, bez problémů zvládá zátěž do 2 ohmů.
Jsou to 8 ohm basy RCF 1000W. Ten EP2500 pouští na můstek 1500W. Kdežto, QSC 2x360W... QSC bude hrát líp, ale asi o poznání slaběji
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

No když myslíš...
Věř tomu, co sám uvidíš a uslyšíš.

Já mluvím o tom, co jsem viděl a slyšel a prošlo rukama
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Nicméně ty kilové RCF krmíme 4050HD - to je tak akorát, aby se využily i venku.
Jiriczek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiriczek »

Nicméně ty kilové RCF krmíme 4050HD - to je tak akorát, aby se využily i venku.
taky o nem hoodne premyslim
Loon
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Loon »

Trošku se musím zastat toho Behringera. Jsem delší dobu vlastníkem EP2500 a kratší dobu QSC RMX2450. Největší rozdíl u nich pozoruji na basech, kde vládne QSC. Ve středech nebo výškách jsou si oba celkem rovnocené. Přesto nahrazovat dva EP2500 jedním RMX1850, který je ještě slabší než 2450 si dovolím tvrdit, že je blbost.
EP jsem sice do 2ohmů neprovozoval, ale do 4 v můstku chodil na basy až do výměny za QSC apsolutně bez problémů. Takže předpokládám že i ty 2 ohmy zvládne naprosto v klidu.
Jakub
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub »

Zesilovace Behringer rady EP, jsou prostou kopii QSC RMX. Sice v EP jsou pouzity soucastky horsich kvalit, ale schematicky i vzhledem je to RMX.

...není třeba hrát nahlas...
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Vzhledem, zapojením a některejma součástkama ano, zdrojem však ani náhodou...

Hádat se nemíním, jednou na to možná příjdete sami.
Stejně jako já
Odpovědět

Zpět na „Zvučíme live a věci okolo“