aktivní kytarové kabely

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved » stř 17. zář 2008 17:39:06

Jsem nevěřícný Tomáš ..... teda , Mirek .

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » stř 17. zář 2008 22:40:06

Kuře píše:Známej má takový menší domácí studio, zkusím se s ním domluvit a něco natočit.
... zkus ... a jeste mi napis jakej kabel mas na porovnani. Jde mi o to jestli to nadseni neni kvuli tomu ze se ti dostal do ruky normalni slusnej kabel proti standardnim (kvalitu nekomentuji) Planetwaves.

kamilman
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od kamilman » čtv 18. zář 2008 17:43:10

maly_medved píše:Jsem nevěřícný Tomáš ..... teda , Mirek .
To nejsi sám. Je potřeba to slyšet, ostatně jako všechno ostatní. Co je pro jednoho dobrý pro jiného může být .....

kamilman
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od kamilman » čtv 18. zář 2008 17:49:28

osobně si myslím, že nějaký zvukový ukázky jsou k ničemu. Je lepší zajít do shopu a vyzkoušet. Já to tak nějak udělal, protože na zaručený zprávy taky moc nevěřim. Co kytarista jiná představa o zvuku. Ten kdo hraje ví o čem mluvím. Co jednomu sedne druhej zatratí.

Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla » čtv 18. zář 2008 17:53:26

No, nam se spis jedna o zjisteni konkretniho vlivu na zvuk. Spekulovani nad takovym, nebo makovym soundem kytary nechavam stranou. Bud to se zvukem neco dela, nebo ne. A jde o to, zjistit co :-D

kamilman
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od kamilman » pát 19. zář 2008 1:01:34

Fyla píše:No, nam se spis jedna o zjisteni konkretniho vlivu na zvuk. Spekulovani nad takovym, nebo makovym soundem kytary nechavam stranou. Bud to se zvukem neco dela, nebo ne. A jde o to, zjistit co :-D
Jak si to představuješ, to zjištění konkrétního vlivu na zvuk. Nahrát třeba čistej zvuk normálním kabelem a pak tím aktivním? Přes linku, nebo mikrofón?

kamilman
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od kamilman » stř 08. říj 2008 1:08:25

Pokusil jsem se o menší rozbor a popis vlivu propojovacího kabelu na zvuk kytary a test aktivniho kabelu GWires.
Je to trochu delší tak jsem to umístil na
http://www.kabely.xf.cz
Podíve se na to. :?

kamilman
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od kamilman » stř 15. říj 2008 8:33:47

Včera jsem k testu aktivního kabelu přidal nějaký fotky a zvukové ukázky. Podívejte se na to a napište jak vás to zvukově zaujalo.

www.kabely.xf.cz

:D

kamilman
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od kamilman » stř 15. říj 2008 8:36:22

Aktivní kabel GWires

Obrázek

Kuře
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Kuře » stř 15. říj 2008 8:50:46

kamilman píše:Včera jsem k testu aktivního kabelu přidal nějaký fotky a zvukové ukázky. Podívejte se na to a napište jak vás to zvukově zaujalo.

www.kabely.xf.cz

:D
Koukal jsem na to a vypadá to zajímavě. Zvuk jsem si podle doporučení vypálil na CD a pustil na slušným aparátu a zvukově se to nedá s těma plastovýma bedínkama k počítači srovnávat, to si měl pravdu. Pro posouzení rozdílu je potřeba poslouchat na slušným aparátu. Na počítačových reproduktorech je slyšet ten rozdíl ve zvuku mezi pasivním a aktivním kabelem, ale na dobrých bednách je to mnohem výraznější.

TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv » čtv 16. říj 2008 0:44:28

Pořád nevěřím, že to není P.R. ale budiž...
Chtěl bych se zeptat, jaký je rozdíl mezi tímto super mega aktivním kabelem (tedy slušný kabel a na konci preamp eliminující útlum (to umí každej operák) a kapacitu kabelu) a normálním slušným kabelem zapojeným, do preampu první krabičky slušného výrobce?

Kuře
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Kuře » čtv 16. říj 2008 10:05:02

motorovapila píše:Pořád nevěřím, že to není P.R. ale budiž...
Chtěl bych se zeptat, jaký je rozdíl mezi tímto super mega aktivním kabelem (tedy slušný kabel a na konci preamp eliminující útlum (to umí každej operák) a kapacitu kabelu) a normálním slušným kabelem zapojeným, do preampu první krabičky slušného výrobce?
Další, kterej má křištálovou kouli, nikdy to neviděl, nevyzkoušel, ale ví jak to funguje a jak to hraje. Ty si na to hrál? Zkoušel si to? ](*,) :smt021

Jak to funguje technicky nevím, ale vím, že se mi to zvukově prostě líbí a hraju na to.

Myslím, že celkem slušnej popis se zvukovýma vzorkama udělal "kamilman" na webu www.kabely.xf.cz =D>

Založil jsem diskusi ohledně posuzování zvuku, jak to komu vyhovuje a je s tím nebo není spokojený, protože mi to přišlo zajímavý. Kolik tam je operáků, tranzistorů, kde jsou a jaký a jestli vůbec, neřeším.

Očekával jsem porovnávání zvuku kabelů, né virtuální kecy co tam asi je, ale znovu jak to hraje. :smt102

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » čtv 16. říj 2008 11:26:29

Kure, Motorovapila nic nevestil, jen se slusne ptal na rozdily ... myslim, ze bys nemusel reagovat takhle potrefene.

Kuře
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Kuře » čtv 16. říj 2008 11:51:42

safa píše:Kure, Motorovapila nic nevestil, jen se slusne ptal na rozdily ... myslim, ze bys nemusel reagovat takhle potrefene.
Jak to víš? Ty mu vidíš do hlavy?
Nech regovat Motorovoupilu

Možná to napsal pro tebe slušně (nepoužil vulgarismy), ale tý ironie tam bylo habakuk... a to nechápu. A taky mi prosím neříkej jak mám reagovat. [-X

Nikdo z Vás (zatím), kromě "Kamilmana" to nemá, ani to nevyzkoušel, ale někteří ví co v tom je, jak to funguje, jak to hraje ... a tomu moc nerozumím (že by česká povaha).

Fakticky se dají posuzovat pouze zvukový ukázky, který udělal "kamilman", protože jak vidno, nikdo jiný s tím zkušenost nemá. :)

Každopádně v tom testu od kamilmana je slyšet rozdíl, podle mě je ten zvuk prostě zvučnější, teplejší, tony jsou pevnější, taky se mi zdá, že je tam víc prostoru a zvuk toho fendra se mojemu uchu zdá výrazně lepší.

Co se zvuku týká. Upřimě rád bych uvítal i posouzení ostatních, protože o tom ta diskuse měla být.

Kuře
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Kuře » čtv 16. říj 2008 13:19:39

kamilman píše:Včera jsem k testu aktivního kabelu přidal nějaký fotky a zvukové ukázky. Podívejte se na to a napište jak vás to zvukově zaujalo.

www.kabely.xf.cz :D
Jenom se chci zeptat přes co jsi to nahrával (linka, mikrofón) a jakej aparát si k tomu použil.

.

Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“