Můžu nějak vypnout v počítači tento zvuk?

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
mkarr
Uživatel
Uživatel

Re: Můžu nějak vypnout v počítači tento zvuk?

Příspěvek od mkarr » úte 24. čer 2014 19:05:59

skorpion píše: Externí mikrofony to dělají všechny do jednoho taky.
A fakt jsi vyzkoušel externí mikrofon elektretový s nesymetrickým výstupem? Protože na takový je ten vstup stavěný.

Ondráš

Příspěvek od Ondráš » úte 24. čer 2014 19:10:53

Teda ja furt taky nevim, jestli je to zvuk z repro(mic) nebo externi zvuk notasu, ktery se prenasi mikrofonem do nahravky. ThinkPadu jsem se naopravoval uz docela dost a muzu rict, jedina dobra rada je ta top manazerska (T + W). Obloukem se vyhnete radam IdeaPad a Thinkpad Edge, to je "hrachovina" jaks..n, sype se to pod rukama a v podstate tam pri horsim zachazeni odchazi vsechno - clicklet klavesnice (kdo to proboha vymyslel?), napajeci konektory, nabijeni (ko obvod na mb), chlazeni (prehrivaji se diky nefunkcni heatpipe), aku jdou po roce a pul do kopru (na polovine kapacity a niz), hardisky, displeje. Jedine dobre je, jak pisete, ze se k reklamacim Cesky servis stavi vetsinou pozitivne. Nedam dopustit na DELL Latitude Exxxx.

Ondráš

Příspěvek od Ondráš » úte 24. čer 2014 19:18:38

Az ted jsem si vsiml toho odkazu na ukazku. :wink: Ten zvuk duverne znam, to same jsem slysel na stoletem PC s integrovanou zvukovkou, kdyz jsem nahrane ticho v editoru zesilil tak na 400%.
Tenhle "bordel" tak vicemene bude vzdy u integrovanych a levnych zvukovek, zalezi jen na odstupu signal sum. Obecne nekdy muzou stav vylepsit jine/novejsi ovladace.

Rekl bych, ze na 99% to je zvuk primo, ne preneseny ze vne, a nic s tim udelat nejde. Reseni -> USB zvukovka. :wink:

Ondráš

Příspěvek od Ondráš » úte 24. čer 2014 19:23:15

...posledni vec, jen tak nahodou, ujisti se, ze nemas zaply mic boost
http://download.lenovo.com/express/HT071397.html

pro win 7 to je stejne/podobne (zesilit to umi i Windows v ovl. panelu -> Zvuk zarizeni, zkontroluj :idea: )

skorpion
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od skorpion » stř 25. čer 2014 1:09:18

Ondráš píše:Teda ja furt taky nevim, jestli je to zvuk z repro(mic) nebo externi zvuk notasu, ktery se prenasi mikrofonem do nahravky. ThinkPadu jsem se naopravoval uz docela dost a muzu rict, jedina dobra rada je ta top manazerska (T + W). Obloukem se vyhnete radam IdeaPad a Thinkpad Edge, to je "hrachovina" jaks..n, sype se to pod rukama a v podstate tam pri horsim zachazeni odchazi vsechno - clicklet klavesnice (kdo to proboha vymyslel?), napajeci konektory, nabijeni (ko obvod na mb), chlazeni (prehrivaji se diky nefunkcni heatpipe), aku jdou po roce a pul do kopru (na polovine kapacity a niz), hardisky, displeje. Jedine dobre je, jak pisete, ze se k reklamacim Cesky servis stavi vetsinou pozitivne. Nedam dopustit na DELL Latitude Exxxx.
Můžu potvrdit že ta klávesnice stojí za ho... , už jsem tři tlačítka prakticky rozbila, tak jsem je přemístila na klávesy, které nepoužívám, ale taky nechápu, kdo to vymyslel... Ty maličké plastové částečky se ihned zlomí, dokud se člověk nenaučí, jak to tam pasuje...

Budu teda doufat, že mi ten ultrabook tak rychle neodejde, o Dellu jsem přesně uvažovala také, volba byla mezi značkou Dell a Lenovo, ale vadilo mi na nich, že ta řada, která se mi zrovna líbila, měla nízké rozlišení displeje... Sice se to zdá jako maličkost, ale člověk si pak zbytečně kazí oči, když na tom pracuje několik hodin denně jako já.

Jinak tu externí usb zvukovku mám v plánu vyzkoušet, už o tom uvažuju delší dobu a nejsou zase tak drahé, chci přes to nahrávat nejenom hlas, ale i zpěv, takže to bude asi stejně úplná nutnost.

mkarr : elektretový mikrofon jsem nezkoušela, musela bych ho asi koupit... V čem vlastně spočívá jeho výhoda?

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » stř 25. čer 2014 9:30:46

Znova opakuju, pokud ho máš v záruce, reklamuj. Jestli se ti po tak krátké době rozpadají i tlačítka, tak jak to bude vypadat za dva roky až záruka skončí. Reklamace okamžitá, před poslání doporučuju ještě zkontrolovat povrch disku, mohl by být taky načnutý (nesouvisí to s problémem, ale když už to na reklamaci půjde, tak ať vymění vše).

Ad DELL a Lenovo, obě značky mají takovou líbivou a pak pracovní třídu. Ty "líbivý" jsou povětšinou hračky, 2 roky a pryč. Pracovní podle ceny nemají třeba tak líbivý design, ale jsou stavěné trochu poctivěji a většinou vydrží víc.

Dá se to na první pohled jako pomůckou rozdělit už podle displeje, matný mají většinou ty pracovní NB. A matný je lepší. U Lenova se za rozumnou cenu už dají považovat třídy B a ThinkPad Edge, případně ještě M, ale ty nejsou moc výhodný cenově, pochopitelně to je na tom nižším konci těch kvalitnějších, takže nejsou neomylný, ale vesměs mám zatím pozitivní zkušenosti. Bčka se dají sehnat i do 10k s DPH. Ty vyšší řady pak zastupují T, L, W, X, atd., taky jsou tam pochopitelně vyšší ceny.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Ondráš

Příspěvek od Ondráš » stř 25. čer 2014 19:45:22

OT:

ThinkPad Edge - NEmuzu doporucit, pred 14 dny jsem jich opravoval asi 5. [-X

ultrabook -> souhlas, reklamovat

ergonomie: Dle meho nazoru je to naopak, nizsi rozliseni (typicky 1364x768, 1280x800) na stejne uhlopricce mnohem mene namaha oci :shock: , protoze typicke ovladaci prvky a text na obrazovce jsou fyzicky vetsi. Nejhorsi je narvat Full Hd na 15" LCD. [-X

Dell x Lenovo: Mam zkusenosti i s radou Inspiron a Vostro a to je taky ok, Inspiron nema v podstate v cele historii vetsi pruserovy model a Vostra jsou hodne v pohode az na nektery konkretni modely/verze, nicmene musite se k tomu chovat pekne, je to precijen plast.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » stř 25. čer 2014 20:05:55

Ondráš píše:ThinkPad Edge - NEmuzu doporucit, pred 14 dny jsem jich opravoval asi 5.
Jdeme trochu OT, 5ks z jak velkého vzorku. Nevím možná mám štěstí, ale mezi lidma mám za poslední 4 roky asi 30ks TP Edge, za tu dobu se reklamovali asi 3, ale oprávněně byl jen jeden, zbylé 2 byly načnuté zásahem uživatele, jako vylitá polívka do klávesnice, nebo aktivní čištění moc mokrým hadrem a následné zatečení, ostatní kusy běhají bez problémů. Takže vzhledem k ceně lepší TP Edge, než IdeaPad, nebo Acer, Asus (tam se mi na reklamaci vrátilo asi 80% prodaných kusů), HP (to jsou šroty už od výroby, zrovna mi tu leží jeden na stole, po roce KO klávesnice, disk, možná grafika.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Ondráš

Příspěvek od Ondráš » stř 25. čer 2014 22:02:08

Kvuli OT uz jen kratce:
- 5ks ted aktualne (sesly se), jinak 80% asi z 20ks (ostatni sw zavada, ja je neprodavam, ale opravuji)
- hp starsi rady 6710 atd. a novejsi elitebooky az do 8470 supr stroje, vsechno co je 4xx a probooky je shit, nova rada 8xx to je totalni vysmech kvalite
- statisticky nejmensi poruchovost ma u me DELL, pokud ntb nespadl, odchazely jen vadne baterky obecne a HDD v rade XPS (jediny DELL co nemuzu doporucit), Latitude, Vostro, Inspiron poruchovost pod 1% ze stovek kusu

mkarr
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od mkarr » úte 22. črc 2014 11:13:57

skorpion píše:mkarr : elektretový mikrofon jsem nezkoušela, musela bych ho asi koupit... V čem vlastně spočívá jeho výhoda?
Nejde ani tak o výhodu, jako spíš o vzájemnou kompatibilitu se zvukovkou. Elektretový mikrofon má předzesilovač vestavěný už ve snímací kapsli, takže z něj do počítače jde signál s vyšší úrovní. V počítači se pak nemusí tolik zesilovat, což znamená že veškeré šumy a ruchy z kabelu, převodníku, sběrnice, grafiky... se projeví daleko méně. Interní počítačové zvukovky bývají na tento druh mikrofonů stavěné, protože ty bývají nejčastěji použité ve sluchátkách, nebo stolních mikrofonech pro skype a podobné použití. Mívají tam i to několika-voltové napájení které elekteetová kapsle potřebuje k provozu. Kvalitní elektretový mikrofon podá daleko lepší výslededk než tyto skypové mikrofonky, ale pořád je stejně vhodný pro připojení do interní zvukovky. Nemusí ani být nutně drahý. Obvykle jsou levnější než klasické kondenzátorové mikrofony a některé i s velice slušným zvukem. Konkrétní model asi neporadím, ale třeba se tu najde někdo, kdo má přehled a zkušenost s těmito mikrofony a podělí se.

Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“