Ozvučenie akordeonu

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
MADMAX
Uživatel
Uživatel

Re: Ozvučenie akordeonu

Příspěvek od MADMAX » ned 04. led 2015 2:40:09

Ano, používají se 2 kusy AKG C516 ML a k tomu krabka B29L, která zajišťuje napájení mikrofonů (z baterky) a umožňuje nastavit mix poměru mezi nimi. To funguje, jenomže cena celku je odhadem skoro desetinásobek zde uvedeného limitu. Krom toho pan Julo zde psal, že potřebuje snímat jen melodickou ruku, basy ne.
MAD

Julo

Příspěvek od Julo » čtv 12. bře 2015 21:33:13

Všetkých vás pozdravujem. Z odstupom času dvoch mesiacoch vám poviem, ako som svoj problem riešil. Na akordeon som si vyrobil estetický nosník, na ktorý som najprv prichytil klasický dynamický mikrofon. Toto riešenie vcelku fungovalo, ale mikrofon bol velmi citlivý na dotyk a manipulaciu z akordeonom a zachytaval aj zvuky klapiek. To by síce pri hre v kapele nebolo počuť ale toto riešenie ma neuspokojilo. Ukladanie mikrofonu do molitanových podušiek neprinieslo velké zmeny a pôsobilo neesteticky.
Preto som sa rozhodol pre nový mikrofon, kondenzátorový na husacom krku. Kupil som mikrofon EM 712A a fantomový napájač PS100 od firmy RH Sound, Vráble, SK /ten mikrofon asi však ich nebude/ v cene 33 a 18 EUR. Mikrofon má len 14 cm krk, takže som ho umiestnil na už vyrobený nosník, aby dosiahol do stredu klavesnice. Môžem povedať, že toto riešenie sa javí ako dobré. Mal som obavy, či nebudu velke rozdiely v hlasitosti medzi bočnými klávesami, ktoré su ďalej od stredu a tými v strede, kde je mikrofon. Ale ten rozdiel je veľmi malý. Nakolko sa mikrofon prichytáva štipcom, je ho možne velmi lahko posuvať na nosníku po celej dlžke klavesnici a tak vhodnou polohou optimalizovať tento jav v závislosti od hranej skladby /ak sa to dá/.Zvuk vychadzajuci z reproduktoru je velmi podobny, takmer rovnaký ako priamo z akordeonu. Pripušťam. že špičkoví zvukari z tým nebudu celkom suhlasiť. Ale ja som spokojný. Okrajom ešte uvediem. že hore na nosník som prichytil držiak na klasický dynamický mikrofon z vypínačom. Chcem to občas používať na spevný doprovod. Zatial som to skušal len doma, asi to pôjde.
Takže ešte raz všetkým ďakujem za svoje príspevky.

tapakj
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od tapakj » pát 31. črc 2015 17:13:07

Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“