Testing, raz, dva, zkouška mikrofónu!
-
- Reklama
Re: Testing, raz, dva, zkouška mikrofónu!
najlepsie je ked hovori na mic priamo spevak ktory ho don bude spievat a nie niekto iny samozrejme ked treba mic len vyskusat tak je to podla mna jedno ze co sa don hovori
------------
Pozn. admin: já ty příspěvky bez čárek ve větách začnu brzy mazat, nebaví mne to číst 2-3x, abych pochopil význam
------------
Pozn. admin: já ty příspěvky bez čárek ve větách začnu brzy mazat, nebaví mne to číst 2-3x, abych pochopil význam
Re: Testing, raz, dva, zkouška mikrofónu!
Ja kdyz potrebuji vyzkouset MIC tak na nej poklepu nehtem nebo parkrat "ciknu" Css - Css - Css coz na test funkcnostni staci, je slyset i v hlucnem sale a nejakou extra pozornost to nevyvolava.
Samozrejme kdyz je potreba nastavit kolekce, Deeser atd.. tak uz u tomo musi stat zpevak....
Samozrejme kdyz je potreba nastavit kolekce, Deeser atd.. tak uz u tomo musi stat zpevak....
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Chci být originální, alespoň myslím
, a tak říkám - leden, únor, březen... pondělí, úterý....
(Kecám)
Kdo používáte na live zvučení deeser? Já teda ne. Takže co ze sykavkama? Stáhneš na parametru na klice výšky a celej vokál půjde do kopru. Sykavky tam prostě patří. To samý platí u explozivních hlásek.
Dělám li jednu kapelu za večer, nechám je rozhodně i zaspívat, jelikož každej má jinou "hubu" a tudíž chci nutně slyšet a knoflíkama "dokroutit" konkrétní hlas na konkrétním mikrofonu. Pokud mi za večer přijíždí kapely a střídají se na pódiu, zalamuji si prst v zadku a dělám vše v poklusu, takže o nějaké zvukovce si můžu nechat zdát.
Prostě snímáš ty nedostatky ve zpěvu a můžeš jen malunko tomu někde pomoct, ale ven do jde stejně. To samé u nástrojů.
Kdo používáte na live zvučení deeser? Já teda ne. Takže co ze sykavkama? Stáhneš na parametru na klice výšky a celej vokál půjde do kopru. Sykavky tam prostě patří. To samý platí u explozivních hlásek.
Dělám li jednu kapelu za večer, nechám je rozhodně i zaspívat, jelikož každej má jinou "hubu" a tudíž chci nutně slyšet a knoflíkama "dokroutit" konkrétní hlas na konkrétním mikrofonu. Pokud mi za večer přijíždí kapely a střídají se na pódiu, zalamuji si prst v zadku a dělám vše v poklusu, takže o nějaké zvukovce si můžu nechat zdát.
Prostě snímáš ty nedostatky ve zpěvu a můžeš jen malunko tomu někde pomoct, ale ven do jde stejně. To samé u nástrojů.
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Sykavky nejsou hezký, rozhodně je dobrý je stáhnout.
Doporučuji De-esser v inzertu skupiny ze zpěvy.
Taková maličká perlička : osobně používám SPL De-esser , je geniálně jednoduchý a kromě jednoho knoflíku má jen tři tlačítka , z nichž jedno je MALE/FEMALE
Doporučuji De-esser v inzertu skupiny ze zpěvy.
Taková maličká perlička : osobně používám SPL De-esser , je geniálně jednoduchý a kromě jednoho knoflíku má jen tři tlačítka , z nichž jedno je MALE/FEMALE
-
pisty
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jako první když zapojím PA, tak si zkusím monitory mikrofonem od mixu (slyším jen, jestli jde, nebo ne samozřejmě
) pak si řeknu raz dva, HEJ!, abych slyšel že my jde i ve předu všechno a nic nnechrchlá...
Když je čas, obcházím si mikrofony (nebo ještě lépe někdo jiný a já jsem u mixu) s průpovídkou "PoPelniCe - Ce, PRaSSSe KoSSST"
No a pak klasické Ššš Sss Č! - kde najdu "vazbu" odposlechů...
Dělám povětšinou amatérské a poloamatérské kapely a ty většinou velice neradi cokoliv testují do mikrofonů...
Popřípadě mi tam zpěvák zakuňká rááz, dvááá a pak když začne zpívat nasadí "brichtu" a mě se rozsvítí pult jak vánoční stromeček
Kapela navíc trpí dojmem, že deset taktů z jejich nejvíc naboostřený songy mi stačí abych to nastavil 
No a někteří profíci jsou snad ještě horší - hvězdy vylezou na podium, pozdraví lidi a začne zpívat - na zvukovku serou... Nemluvě o tom že to bývají ti s tučnými honoráři, holýma hubama a jedním minidiscem... Nebudu jmenovat, kdo je potkal ví o čem mluvím...
Když je čas, obcházím si mikrofony (nebo ještě lépe někdo jiný a já jsem u mixu) s průpovídkou "PoPelniCe - Ce, PRaSSSe KoSSST"
No a pak klasické Ššš Sss Č! - kde najdu "vazbu" odposlechů...
Dělám povětšinou amatérské a poloamatérské kapely a ty většinou velice neradi cokoliv testují do mikrofonů...
Popřípadě mi tam zpěvák zakuňká rááz, dvááá a pak když začne zpívat nasadí "brichtu" a mě se rozsvítí pult jak vánoční stromeček
No a někteří profíci jsou snad ještě horší - hvězdy vylezou na podium, pozdraví lidi a začne zpívat - na zvukovku serou... Nemluvě o tom že to bývají ti s tučnými honoráři, holýma hubama a jedním minidiscem... Nebudu jmenovat, kdo je potkal ví o čem mluvím...
klídek chlapi, to je nulák
-
Jiří E
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Já používám slovo počasí. Je slušné, má P i S, a na toto slovo nastavím explozivní hlásky i sykavky. De-esser nastavuji až příjde nějaká uječená zpěvačka, či zpěvák.
A pak klasické HEJ na kompresor. A až se mi zvuk ven trochu líbí, tak jdu na pódium a udělám doposlechy. Aspoň orientačně. Teprve pak volám kapelu.
Pokud je kapela jen jedna, tak vyzkouším na hlavní zpěvy nějaké typy mikrofonů - ne každému sedí SM 58. A pak už čekám, jestli příjde profesionál nebo hluchý profesionál nebo amatér nebo hluchý amatér.
A pak klasické HEJ na kompresor. A až se mi zvuk ven trochu líbí, tak jdu na pódium a udělám doposlechy. Aspoň orientačně. Teprve pak volám kapelu.
Pokud je kapela jen jedna, tak vyzkouším na hlavní zpěvy nějaké typy mikrofonů - ne každému sedí SM 58. A pak už čekám, jestli příjde profesionál nebo hluchý profesionál nebo amatér nebo hluchý amatér.
Zasadne pouzivam zaklady naseho lidoveho folkloru, tedy: "Ja do lesa nepojedu..."
-
Pavel Sulek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
...S, S, CCCP, HEJ, 2, 3, jeden, Bol raz jeden ... zivot. 6/2=3 a pod.
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
maly_medved
Dobrej typ, na kolik to tak vyjde ta sranda. Upřímně, jsem taky už samozřejmě přemýšlel, že bych do toho inzertu něco vrazil.
Ale zatím jsem se naučil ty sykavky tolerovat.
Dobrej typ, na kolik to tak vyjde ta sranda. Upřímně, jsem taky už samozřejmě přemýšlel, že bych do toho inzertu něco vrazil.
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
SPL DE-ESSER vyjde cca na 15 000,- Kč vč. DPH
http://www.soundperformancelab.com/index.php?id=95&L=1" onclick="window.open(this.href);return false;
..... fakt spousta ovládacích knoflíků
A mně vyhovuje , mám jej už cca 3 roky a spokojenost.
http://www.soundperformancelab.com/index.php?id=95&L=1" onclick="window.open(this.href);return false;
..... fakt spousta ovládacích knoflíků
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zajímavý tip, dík. Nicméně zatím asi nebudu investovat do školy zpěvu pro zpěváky. 
-
lennin
Taková říkanka 
Raz, raz, raz, skinhedi maj sras.
Pak různý hučení a "plivání"
Raz, raz, raz, skinhedi maj sras.
Pak různý hučení a "plivání"
Já bych se vrátil k původní otázce - dle mého názoru nastavovat korekce podle nějakých průpovídek je k ničemu. Zvuk PAčka dotahuju pomocí nahrávek a analyzéru. Mikrofony s nějakým technikem pouze otestuju jestli vůbec fungují. Gain, korekce, komprese, monitory, efekty - to vše při zvukovce. Pokud na ni není prostor tak u prvních skladeb.
Zvukař bez www stránek