Rada k zesílení signálu z karty do zesilovače
-
- Reklama
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Re: Rada k zesílení signálu z karty do zesilovače
Ono by to teoreticky šlo pustit přes ta trafa opačně, tedy napětí nesnižovat, ale zvyšovat, poměr bývá spíš kolem 1:10, ale obvykle to narazí na reálné vlastnosti těch traf, tedy u kvalitních to jde a ty převodníky jsou obousměrné a u těch z nejlacinějších diboxů už ne, respektive zkresluje to a jaksi zmizí basy. Taky je samozřejmě transformace napětí nahoru spojená s růstem nároků na výstupní odpor zdroje signálu a to tak, že hodně (v našem případě 25-100x), to není úplná sranda.
Já mám podobný problém s přehrávačem FiiO, který jsem si pořídil místo dodělávajícího CD changeru jako takový zdroj signálu známých nahrávek ve slušné kvalitě (tedy bez komprese), sice je to obojí "consumer audio", ale prastarý Technics dává na výstupu dost a úplně nový a nejspíš kvalitnější přehrávač málo, asi kvůli bateriovému napájení. Já to asi budu řešit těmi trafy, mám jich hromady a něco použitelného vyberu, spíš mne štve, že to bude větší, než ten přehrávač...
H.M.
Já mám podobný problém s přehrávačem FiiO, který jsem si pořídil místo dodělávajícího CD changeru jako takový zdroj signálu známých nahrávek ve slušné kvalitě (tedy bez komprese), sice je to obojí "consumer audio", ale prastarý Technics dává na výstupu dost a úplně nový a nejspíš kvalitnější přehrávač málo, asi kvůli bateriovému napájení. Já to asi budu řešit těmi trafy, mám jich hromady a něco použitelného vyberu, spíš mne štve, že to bude větší, než ten přehrávač...
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz