Nechci hall kolegy v mojí odposlechové cestě, co s tím?

Otázky a odpovědi z LIVE PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika)
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Robert
Uživatel
Uživatel

Re: Nechci hall kolegy v mojí odposlechové cestě, co s tím?

Příspěvek od Robert »

Nečerti se, nepsal jsem nic proti tvému příspěvku, jen jsem vypíchnul to, s čím bytostně souhlasím. Moje zkušenost je taková, že čím lepší a schopnější účinkující, tím méně si vymýšlí, protože nepotřebuje nic maskovat.
Ondráš

Příspěvek od Ondráš »

galaxyjirka píše:
Ondráš píše:Předpokládám, že je řeč o interním efektu (hallu) a odposlech máte v AUX 1 nebo AUX2.

Ujistil bych se tudíž, že neposíláte efekty do těchto směrnic (nad efektovými šavlemi FX 1 RTRN resp. FX 2 RTRN jsou modré knoflíky AUX 1 PRE a AUX 2 PRE - otočit doleva na minimum)
Do těchto směrnic si efekty posílám, protože chci slyšet hal na svém mikrofonu, ale koleguv hall nechci slyšet. Proto jsem si ho stáhl na nulu ve svém odposlechu. Myslel jsem že když ho tam nemám, tak tam nebudu mít ani jeho hall. Jinak díky za reakci.
Pardon za překlep, mělo být sběrnic samozřejmě.
blaha: Returny efektů jsou samozřejmě zvlášť pro AUX1 i AUX2 (dva čudly), takže záleží kolik je potřeba nezávislých odposlechových cest s halem / bez něj. Dají se využít samozřejmě i grupy 1,2 popř. 3,4 (tj. post) nebo si pohrát s PFL a Mon Out výstupem, ale předpokládám zvukař taky chce mít odposlech.
Ondráš

Příspěvek od Ondráš »

Pardon, reakce byla na TomasVv, už mám taky asi dost ... :lol:
jammixer
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od jammixer »

ten hall by sa mal dať stiahnuť čudlikom efektu ktorý je na každom kanali potom nepojde nikam
evidentne je ešte pred volume faderom . inak by sa stišoval zaroven.

hall /revb . je potreba pri monitorovani ak je sučastou vysledku . ked hrám s reverbom viem lepšie artikulaciou využiť jeho zaujmavost než ho tam placnuť ( naslepo ) .
Ondráš

Příspěvek od Ondráš »

jammixer:
potenciometry FX1 a FX2 na vstupech jsou u zmiňovaného pultu POST fader, logicky, když nechci, aby nástroj hrál, nechci aby hrál bez ohledu na to, zda je s efektem nebo bez. Šavle imho řeší poměr nástrojů v mixu co jde ven a neřeší se tím primárně mix do monitorové cesty. I kdyby, neřešilo by to problém, že ten samý mikrofon chci do jedné cesty bez a do druhé s halem (sice to nezaznělo, ale tiše předpoklám, že pro hall zpěváka je použit jen jeden efekt a druhý je vyhrazen jinému užití).
:idea:
Odpovědět

Zpět na „Zvučíme live a věci okolo“