Aparatura do 30K
-
- Reklama
Re: Aparatura do 30K
Lukáše kociana znám, mám pocit že je i ve skupině zvukaři na fb, bydlím v Praze, ale mám chalupu u Chrudimi.
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Tak v Praze a okolí snad nějakou dobrou duši najdeš 
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
-
slava
Tak 12 let.No jsi docela troufalej,stavět vlastní aparát.Pochop jedno - dobrý zvuk pro 300 lidí venku je statisícová záležitost.A jestli tě baví zvučit,začni nošením beden a kafe zvukaři.Za prvý si všechno ohmatáš,za druhý si poslechneš aparáty,který fungujou.No a potom si vyřeš zaměstnání,ve kterém koníčka uživíš.Když se zadaří,můžeš zvučit profi.Jinak nic proti věku,ale chceš mít všechno hned a to dost dobře nejde.Zvučení je běh na dlouhou trať a dlouhý peníze.Přibrzdi ambice a hlavně vydrž.
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Slavo, nic ve zlým, jsem pár roků před důchodem a neřekl bych nikomu, aby začal nošením beden a kafe zvukaři (ačkoliv by se mi to líbilo i hodilo) - ty časy minuly.
Jinak ano, zvučení živých akcí chce hodně času, trpělivost, psychickou odolnost, toleranci a hodí se dobrá fyzická kondice.
Trocha hudebního citu a všeobecný přehled se předpokládá.
Jde o obor, kde jsou nutné komplexní znalosti a dovednosti...
Jinak ano, zvučení živých akcí chce hodně času, trpělivost, psychickou odolnost, toleranci a hodí se dobrá fyzická kondice.
Trocha hudebního citu a všeobecný přehled se předpokládá.
Jde o obor, kde jsou nutné komplexní znalosti a dovednosti...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
-
slava
Nic ve zlém,oba víme co to obnáší.Ale v jeho věku je to ta nejlepší cesta.Obnáší i spoustu právních záležitostí a odpovědnosti,kterou nesplňuje.Tak ať si hraje pro kámoše,ale akce pro 300 lidí není malá.A myslím,že maximum je nabíječka telefonu.Zapojovat řádově kilowaty ? Už máme sedmnáctiletou zachránkyni světa a já nemohu vědomě podpořit nesmyslné přání dítěte.
Slava: Co bych měl ve svém věku dělat? Hrát hry na mobilu??? Zbytek dne se mám nudit??? Už jsem udělal hodně akcí, hodně nahrávek atd. Já si budu pokračovat v tom co dělám...
-
slava
Nikdo ti nic nebere,pro zajímavost - nahrávky a akce - výčet by byl?Já chtěl být ve dvanácti hasičem a nechtěli mi prodat Tatru CAS.
Velmi si cením, že nechceš jen dřepět nad mobilem, kdybych byl ze středních či východních Čech, dal bych ti šanci. Ovšem ne hrát (to by mne proháněly soudy pro dětskou práci), nejspíše k poznání toho, jak ty všechny zvukové věci pracujou.
Já vím, že to není populární, ale je potřeba získat základní vědomosti o zvuku (co to je, jak to vzniká, co se s tím dělá), podívat se do chytrých knih.
A co takhle si něco docela malinkatého postavit ze zvukové elektroniky (třebas http://www.ezk.cz/stavebnice_moduly/ksj7053.htm takový sluchákový zes se hodí vždycky), je to dobré na získání základních znalostí. A umět pájet určitě potřebuje každý, kdo má aparaturu a nechce vyhazovat peníze za banality.
Už jste se ve škole učili o elektrice?
Za nás se začínalo až o rok později, ale měli jsme vynikajícího učitele fyziky a chemie; i díky němu se chemií živím a elektroniku mám jako velkého koníčka
.
Já vím, že to není populární, ale je potřeba získat základní vědomosti o zvuku (co to je, jak to vzniká, co se s tím dělá), podívat se do chytrých knih.
A co takhle si něco docela malinkatého postavit ze zvukové elektroniky (třebas http://www.ezk.cz/stavebnice_moduly/ksj7053.htm takový sluchákový zes se hodí vždycky), je to dobré na získání základních znalostí. A umět pájet určitě potřebuje každý, kdo má aparaturu a nechce vyhazovat peníze za banality.
Už jste se ve škole učili o elektrice?
Za nás se začínalo až o rok později, ale měli jsme vynikajícího učitele fyziky a chemie; i díky němu se chemií živím a elektroniku mám jako velkého koníčka
Zdravím, ne, o elektronice jsme se zatím neučili, ale v 7 třídě to trochu nakousneme a budeme se jí prý věnovat hlavně v 8 třídě... Mě hraní her moc nebaví, díky za odkaz, jelikož si teď budu dělat moje home recording studio, určitě se mi to bude hodit.
Stale plati co som napisal, ze za 30k nic moc nekupis (v pozadovanom pocte), ale kedze si dal do placu dost upresnujucich informacii tak by sa mozno nieco dalo riesit.
Ak chces teda silou mocou zacat hned za pultom (tiez sa priklanam k radam kolegov, zacat ako bednak u skuseneho zvukara), skus pohladat nejaku mladeznicku kapelu (nieco v tvojom veku) a nanominovat sa ako ich zvukar. V tom pripade by si mohol pozhanat cez bazar nejake 2 slusne pasivky (nieco co utiahne vonku 50 ludi) a snazit sa s tou kapelou zorganizovat nejake koncerty (v skole, u niekoho nadvore, pre kamaratov a pod). Tak si mozes overit nejake vedomosti v praxi a ked bude pruser, tak to nebude az TAKY pruser. Ja som vlastne zacinal podobne, ked som zvucieval moju kapelu na zakladke, akurat ze ja som tam aj hral (a to je cesta ktorou nechod).
Dolezite este je aku dalsiu techniku mas (mix, mikrofony, odposluchy). A ked stravis aspon tyzden brovsenim po tomto fore a preluskas nejake zaklady (akustika, nieco o mikrofonoch, symetria a veci s tym suvisiace, praca s FX, ...), tak by si mohol zacat.
Ale je to len moj velmi ambiciozny nazor, tak drzim palce, je super ze uz v tak mladom veku ides za vecou. Na zaver este raz prizvukujem, najpr si toho hodne nastuduj, toto forum ti da dost informacii. Ked som so zvukarinou zacinal, mal som vela pomylenych nazorov vyplivajucich z toho ze som si myslel ze zvukarina je hlavne o usiach. Uz viem ze to tak zdaleka nie je.
Ak chces teda silou mocou zacat hned za pultom (tiez sa priklanam k radam kolegov, zacat ako bednak u skuseneho zvukara), skus pohladat nejaku mladeznicku kapelu (nieco v tvojom veku) a nanominovat sa ako ich zvukar. V tom pripade by si mohol pozhanat cez bazar nejake 2 slusne pasivky (nieco co utiahne vonku 50 ludi) a snazit sa s tou kapelou zorganizovat nejake koncerty (v skole, u niekoho nadvore, pre kamaratov a pod). Tak si mozes overit nejake vedomosti v praxi a ked bude pruser, tak to nebude az TAKY pruser. Ja som vlastne zacinal podobne, ked som zvucieval moju kapelu na zakladke, akurat ze ja som tam aj hral (a to je cesta ktorou nechod).
Dolezite este je aku dalsiu techniku mas (mix, mikrofony, odposluchy). A ked stravis aspon tyzden brovsenim po tomto fore a preluskas nejake zaklady (akustika, nieco o mikrofonoch, symetria a veci s tym suvisiace, praca s FX, ...), tak by si mohol zacat.
Ale je to len moj velmi ambiciozny nazor, tak drzim palce, je super ze uz v tak mladom veku ides za vecou. Na zaver este raz prizvukujem, najpr si toho hodne nastuduj, toto forum ti da dost informacii. Ked som so zvukarinou zacinal, mal som vela pomylenych nazorov vyplivajucich z toho ze som si myslel ze zvukarina je hlavne o usiach. Uz viem ze to tak zdaleka nie je.
"Keď je zvuk dobrý, tak je zvuk dobrý"
http://www.hrbikmedia.eu
Díky, teď během karantény jsem si už jednu malou kapelu v mojím věku našel. Skusim si najít ještě nějakou jinci, abych si toho co nejvíce vyzkoušel, můj mix je behringer x Air XR18, mám t. Bone mikraky, Shure a akg, odposlechy mám gatt audio p10h.
Slusny zaklad, hlavne ten mix je fajn, da sa na tom hodne experimentovat (moznosti routingu resp. grupovania, FX, ...).
Tak ked budes daco potrebovat, na tomto fore najdes snad vsetko, pripadne nevahaj napisat. Ale budes sa muset zmierit s tym, ze ked sa tu spytas na nieco co uz tu bolo rozoberane viac krat, dostanes velmi nepekne odpovede
, ale to si nevsimaj, oni su to vsetko dobry ludia 
Tak ked budes daco potrebovat, na tomto fore najdes snad vsetko, pripadne nevahaj napisat. Ale budes sa muset zmierit s tym, ze ked sa tu spytas na nieco co uz tu bolo rozoberane viac krat, dostanes velmi nepekne odpovede
"Keď je zvuk dobrý, tak je zvuk dobrý"
-
slava
Niesom dobrý človek,to co chce,je mimo mísu.Venkovní aparát pro 300 lidí,domácí studio,ech,chlapi,vlhký sen.Bavíme se o zvuku,Ten školák chce mít za hubičku vše.Rád bych věřil jeho nadšení,proč ne,ale všechno musí podepsat jeho rodiče.Všichni máme atesty na přívodní kabely - to mu žádný servisák nedá.A ve finále otázka - rádci - vy byste takovýho člověka chtěli a hlavně platili, aby se učil?
-
slava
Jen ještě,umí s mixem,kompresory,equalizéry.Umí s delayem,ví jak zapojit můstek,aby všechno nehořelo,ví,co je impedance a zapojení,odpovím si sám.Ví úplnej prd a dosud mi neodpověděl na otázku akcí a nahrávek.Takže při vší úctě - zasedni k literatuře a pochop,že materiální vybavení z tebe zvukaře neudělá.
-
slava
A do třetice dobrého - chápu ho,ale vše má své meze.Zákldním omezením je věk.To ale neznamená,že by nemohl být dobrý.Ať se tedy snaží na lokálni bázi,ale neleze sem.Rád pomohu s výběrem beden,s elektránou,se vším,ale tohle ne.Takže,milej Dj,dělej si co chceš,a ozvi se za pár let,myslím 10 let.