Začínáme
-
- Reklama
Re: Začínáme
Tak jsem si nevšimnul, že by někdo něco podobného tvrdil.Aleš píše:Poněkud nechápu, proč se znalost elektroniky u zvukařů automaticky spojuje s představou o nějakých (nejlépe hluchých) bastlířích a na koleně usmolených aparátech.
To že každý live zvukař se musí orientovat i v elektrotechnické problematice je fakt o kterém asi netřeba diskutovat. Ale jak jsem už výše psal nepřeceňoval bych to. Sám jsem v této oblasti samouk, praktické dovednosti u mně končí na úrovni výroby kabelu, možná ještě výměny repra. Cokoliv složitějšího řeším s lidma kteří tomu opravdu rozumí
Dívám se na to tak, že pokud Ondra psal, že chce být zvukař (nikoliv jen technik) bude pro něj důležitější získávat znalosti z oblasti akustiky a elktroakustiky než elektrotechniky. Což neznamená, že by se měl elektrotechnice záměrně vyhýbat. A už vůbec bych nechtěl aby to vyznělo tak, že člověk se znalostí elektroniky či elektrotechniky nemůže být dobrý zvukař.
Zvukař bez www stránek
J.J.: Měl jsem na mysli zejména tohle. Jinak s tím, co píšeš, souhlasím, podobně to vidím také. Nepřeceňovat, ale ani nepodceňovat.Nick píše:Musím říct, že jsem proti podobným názorům, protože zpravidla pocházejí od "bastlířů", ať už starých či mladých (opravdu nic proti, fajn že existují). Ale podle mne to patří o jedno až dvě desetiletí nazpět. ...honza637 píše:Ahoj, pokus se trošku proniknout do elektrotechniky, hlavně slaboproud. Jako budoucí zvukař musíš mít základy elektriky abys věděl co se kde děje. Bez toho to fakt nejde...
edit: smazána reakce na Jakubův příspěvek, který z vlákna zmizel.
Naposledy upravil(a) Aleš dne úte 08. zář 2009 9:19:30, celkem upraveno 1 x.
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
A jejda, zase se můj příspěvek minul myšlenkou.
Moje poslední reakce byla míněna tak, že by každý kdo v tomhle oboru dělá měl znát princip činnosti jednotlivých zařízení. Netvrdím aby je vyráběl. Ale pokud nějakou aspoň povrchní znalost mít bude, líp pochopí funkci celého aparátu a když se něco vyskytne, bude vědět jak to co nejrychleji najít a odstranit. Mě osobně znalost elektroniky dost pomáhá.
Doba na stavění opravdu není, i když si často postesknu když vidím i drahé zesilovače ojebané na kde čem to jde.
Závěrem jsem tedy nemyslel aby z něj byl inženýr elektronik ale aby se snažil učit trošku i tu elektriku ruku v ruce s praxí a akustikou. I když paradoxně na venkovním (živém) poslechu je akustika skoro lichý pojem. Poslechový prostor vypadá přece jenom trošku jinak.
Moje poslední reakce byla míněna tak, že by každý kdo v tomhle oboru dělá měl znát princip činnosti jednotlivých zařízení. Netvrdím aby je vyráběl. Ale pokud nějakou aspoň povrchní znalost mít bude, líp pochopí funkci celého aparátu a když se něco vyskytne, bude vědět jak to co nejrychleji najít a odstranit. Mě osobně znalost elektroniky dost pomáhá.
Doba na stavění opravdu není, i když si často postesknu když vidím i drahé zesilovače ojebané na kde čem to jde.
Závěrem jsem tedy nemyslel aby z něj byl inženýr elektronik ale aby se snažil učit trošku i tu elektriku ruku v ruce s praxí a akustikou. I když paradoxně na venkovním (živém) poslechu je akustika skoro lichý pojem. Poslechový prostor vypadá přece jenom trošku jinak.
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
-
Návštěvník
Ahoj, děkuji za rady a kdybyste věděli o nějakém zvukařovi ,který bydlí kousek od Lysé a něco mi ukázal nebo bych mu mohl pomáhat , tak mi prosím napište ,děkuju předem ahoj.
Ondřej Ur :
Ondřej Ur :
Okolí Lysé se hemží zvukaři... Lysá nad Labem - FORSOUND Lukáš Sekera, Benátky - Audiogang Ivan Zíma, Brandýs (tam snad někdo je), Neratovice - tam jsou 4 zvukaři, Kosmonosy (to už je dál) - Benny Sound Standa Beneš, Bakov - tam taky někdo je...
...není třeba hrát nahlas...
Taky bych se chtěl k někomu vtírnout a alespoň pomoct stavět. Chtěl bych se dostat do nějaké praxe, krom dlouhého pročítání diskuzí. Kdyby tu byl někdo z okolí Plzně ochotný mě něco ukázat, Byl bych moc rád. Nejsem úplný laik, momentálně studuju elektro VŠ, mám maturitu z elektro průmky-slaboproud. Mám za sebou několik bastlů, mnoho koncertů, kde jsem se snažil pochytit zapojení aprátu a práci zvukaře, párkrát jsem pomáhal stavět podia/stage. Pohybuju se mezi začínajícíma kapelama, ale sám nejsem hudebník. Díky 
V Brně na JAMU je obor jevištní technologie, určitě se tam dost naučíš. Ale praxe je praxe. 
-
Pro Bystrouše
Nevím jestli ti to pomůže,ale tam někde od Vás je Viktor se svojí firmou http://www.Vikosound.cz ,který zvučí známé kapely po celé čr,tak ho zkus ukecat,že za to zatím nebudeš nic chtít a časem se uvidí jak se osvědčíš.
-
dj_scorpio
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tak lidi zkusil jsem tu strategii popisovanou na začátku vlákna, chtěl jsem vniknout do toho zvukařského a osvětlovačského umění.
Začal jsem navštěvovat jako dobrovolník v okrese docela známý hudební klub a po tom, co mě "velitel" klubu seznámil s tím co a jak se tam děje a jak co funguje, kdo je kdo a po seznámení ho s mými kvalitami absolvoval již dva koncerty skupin, kde jsem se začal orientovat spíše na zvukařinu. Seznámil jsem se s tamními zvukaři, ti mě seznámili s mixáky a příslušenstvím a měl jsem tu čest s asistencí zvukaře dělat zvukovku s kapelou.
Je pravda, že nikdo z nich nepotřeboval nic z elektrotechniky, a přece jsou z nich skvělí zvukaři. Elektro problémy řeší jiní odborníci. Neříkám, že je to tak všude, ale jde to.
Hudební branže je super... Jde tam potkat spoustu lidí z hudební branže, skupin a podobně, dokonce si s nimi i potykám, super
.
Začal jsem navštěvovat jako dobrovolník v okrese docela známý hudební klub a po tom, co mě "velitel" klubu seznámil s tím co a jak se tam děje a jak co funguje, kdo je kdo a po seznámení ho s mými kvalitami absolvoval již dva koncerty skupin, kde jsem se začal orientovat spíše na zvukařinu. Seznámil jsem se s tamními zvukaři, ti mě seznámili s mixáky a příslušenstvím a měl jsem tu čest s asistencí zvukaře dělat zvukovku s kapelou.
Je pravda, že nikdo z nich nepotřeboval nic z elektrotechniky, a přece jsou z nich skvělí zvukaři. Elektro problémy řeší jiní odborníci. Neříkám, že je to tak všude, ale jde to.
Hudební branže je super... Jde tam potkat spoustu lidí z hudební branže, skupin a podobně, dokonce si s nimi i potykám, super
Zbrusu nový web pro všechny osvětlovače!
->>> http://www.osvetlovac.info <<<-
->>> http://www.osvetlovac.info <<<-
Re: souhlasim s tebou...kdyz to neslysis neno nevis co mas slyset...tak je to.....
kalfar píše:Začni chodit po koncertech a když bude trochu klidu přitoč se ke zvukaři, hoď s ním řeč a zeptej se ho třeba jestli neví o něčem kde by jsi se mohl upíchnout no a uvidíš.
Školu žádnou nenajdeš, zvukařina je jen praxe, praxe a zase praxe.
Souhlasim...kdyz to neslysis nebo nevis co mas slyset...tak je to....