Digit mix v strednej tiede
-
- Reklama
-
P. P.
Re: Digit mix v strednej tiede
Poprvé tady čtu stížnost na šum u X32. Je to skutečně tak ve srovnání jinými digitály?? Z vlastní zkušenosti bych řekl, že nešumí vůbec (používám digitální výstup). A ty faderové displeje jsou stejné jako u pultů Midas v tom problém nevidím. Mezi malými digitály do 32vstupů je podle mě X32 cenou, výkonem, výbavou stále bez konkurence. Jo a původně jsem uvažoval o GLD80. Nakonec rozhodla cena a investice ani trochu nelituji - právě naopak.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Možná jsou stejné jako u pultů Midas, ale každopádně jsou miniaturní a dosti nečitelné oproti pultům A&H. Třeba by mi to bylo jedno před dvaceti roky, ale letos je to už hodně velký rozdíl 
Nicméně Behringer je tam má, kdežto Soundcraft stále spoléhá na pár ledek a lepicí pásku s fixkou, což je to, na co jsem poukazoval. Já osobně nepokládám za ty peníze problém šumu za zásadní, uvedl jsem to jen jako zajímavost. Ano, už jsem napsal, že za ty peníze mi nyní přijde X32 jako nejlíp vybavený mix, takže pokud rozhodl rozpočet, tak není co dál řešit.
H.M.
Nicméně Behringer je tam má, kdežto Soundcraft stále spoléhá na pár ledek a lepicí pásku s fixkou, což je to, na co jsem poukazoval. Já osobně nepokládám za ty peníze problém šumu za zásadní, uvedl jsem to jen jako zajímavost. Ano, už jsem napsal, že za ty peníze mi nyní přijde X32 jako nejlíp vybavený mix, takže pokud rozhodl rozpočet, tak není co dál řešit.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
A nebo Soundcraft předpokládá, že se vyznáte ve vlastním mixu a má dost inteligentní uživatele, kteří pásku nepotřebují
Jde jen zas o rozdíl koncepcí jednotlivých výrobců.
Žijem, pijem, tancujem! Jsem velký a tvrdohlavý!
Nejezdím s žádnou kapelou na stálo a dělám, co zrovna pod ruce příjde. Někdy i dost netradiční nástroje, které mně mixem nikdy předtím "neprotíkaly". Jsem rád, že si můžu poznačit, co kde mám (analog, páska,fix).
Tak přemýšlím, kam spadám, jestli do "neznalých vlastního mixu", nebo "nedostatečně inteligentních uživatelů".
Nebál bych se přiznat, že tohle "neznačení" je u SC prostě mínus, pro mě tak velké, že mi SC vypadává ze hry. A jelikož Behringera z principu nechci...
Tak přemýšlím, kam spadám, jestli do "neznalých vlastního mixu", nebo "nedostatečně inteligentních uživatelů".
Nebál bych se přiznat, že tohle "neznačení" je u SC prostě mínus, pro mě tak velké, že mi SC vypadává ze hry. A jelikož Behringera z principu nechci...
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Kalfare, že ty ses ani nepodíval, co vlastně na tom kanálovém displeji je u A&H k vidění ?
Co se týká naší SKUTEČNÉ role v malo a velkoobchodu, tak si dovolím sem napastovat právě odeslanou "soukromou zprávu", tedy odpověď na dotaz na SLEVU zde z fora:
"Tohle my prakticky nemůžeme dělat, jsme dovozci a tedy vyhlašujeme maloobchodní ceny, od těch se odvíjejí velkoobchodní (u nás podle měsíčního odběru -10 až -25%) a jakmile bychom začali koncovým uživatelům automaticky slevovat, tak likvidujeme prostor pro dealery. RCF se asi ze 70-75% prodává za velkoobchodní cenu, tedy dealerská síť je dosti velká a aktivní. Dealer může zákazníkovi něco slevit, to je čistě jeho věc, dělá to na úkor svého hrubého zisku a musí si spočítat, jestli se mu to (třeba na zvětšení obratu u nás) vyplatí. Takže slevu je možné někdy dostat u našeho dealera, u nás jen opravdu výjimečně (nějaké akce, sestavy...). Doufám to chápete, právě teď jsme byli (ve vláknu digitálních mixů) kritizování za údajnou diskriminaci dealerů a je to opravdu horká půda. Nákup přímo u nás znamená rychlejší řešení včetně případného servisu, ale cenu musíme držet právě my, jinak by vlastně neexistovala
H.M."
Co se týká naší SKUTEČNÉ role v malo a velkoobchodu, tak si dovolím sem napastovat právě odeslanou "soukromou zprávu", tedy odpověď na dotaz na SLEVU zde z fora:
"Tohle my prakticky nemůžeme dělat, jsme dovozci a tedy vyhlašujeme maloobchodní ceny, od těch se odvíjejí velkoobchodní (u nás podle měsíčního odběru -10 až -25%) a jakmile bychom začali koncovým uživatelům automaticky slevovat, tak likvidujeme prostor pro dealery. RCF se asi ze 70-75% prodává za velkoobchodní cenu, tedy dealerská síť je dosti velká a aktivní. Dealer může zákazníkovi něco slevit, to je čistě jeho věc, dělá to na úkor svého hrubého zisku a musí si spočítat, jestli se mu to (třeba na zvětšení obratu u nás) vyplatí. Takže slevu je možné někdy dostat u našeho dealera, u nás jen opravdu výjimečně (nějaké akce, sestavy...). Doufám to chápete, právě teď jsme byli (ve vláknu digitálních mixů) kritizování za údajnou diskriminaci dealerů a je to opravdu horká půda. Nákup přímo u nás znamená rychlejší řešení včetně případného servisu, ale cenu musíme držet právě my, jinak by vlastně neexistovala
H.M."
-
P. P.
Nemůžu si pomoct, ale já tam ten šum neslyším...
Pro případné rýpaly - sluch mám naprosto v pořádku.
Pro případné rýpaly - sluch mám naprosto v pořádku.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Hubert psal, že je nepatrný. A to že ho neslyšíš může být i dalšími komponenty v řetězci, já třeba neslyšel šum EQ FBQ3102 dokud jsem nepřeosadil odposlechy.
Jinak jsem koukal, že Behringer má na webu i rozšíření řady digi pultů a poměrně zajímavý mi připadá i X32 Compact, který by měl umět to samé jako X32, ale při menších rozměrech. Pochopitelně má na sobě míň vstupů, ale v kombinaci s 2x S16 je to tuším stále víc než dokáže obsloužit.
A na malou akci stačí vzit třeba jen pult.
Jinak jsem koukal, že Behringer má na webu i rozšíření řady digi pultů a poměrně zajímavý mi připadá i X32 Compact, který by měl umět to samé jako X32, ale při menších rozměrech. Pochopitelně má na sobě míň vstupů, ale v kombinaci s 2x S16 je to tuším stále víc než dokáže obsloužit.
A na malou akci stačí vzit třeba jen pult.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Ano, záleží to na zbytku aparátu, jeho nastavení, podmínkách poslechu a je to navíc silně subjektivní. Protože ty to neslyšíš, tak ti připadá ta investice tak fantastická, možná až to uslyšíš, tak už bude fantastická míň, nicméně požadovat za ty prachy, aby byl mix úplně ve všem vynikající je poněkud přehnané, takže ani požadavky ani iluze by neměly růst přesmíru.
Se šumem se "bojuje" furt, teď zrovna u nás na foru má někdo pocit, že mu RPM26z šumí jako Niagara, kdežto konkurence je tichoučká - a nikdo jiný ne. Občas si lidi stěžují, že jim šumí aktivní bedny (což je fakt, ale spíš fyzikální), bývalo to časté téma taky u GEQ. Behringer u X32 udává tuším reziduální šum asi -87dBu A-weighted a to moc není, u nás skutečně při porovnávacím poslechu s GLD vycházel šumově jako výrazně horší (tichá předváděčka, bedny Adam Audio).
H.M.
Se šumem se "bojuje" furt, teď zrovna u nás na foru má někdo pocit, že mu RPM26z šumí jako Niagara, kdežto konkurence je tichoučká - a nikdo jiný ne. Občas si lidi stěžují, že jim šumí aktivní bedny (což je fakt, ale spíš fyzikální), bývalo to časté téma taky u GEQ. Behringer u X32 udává tuším reziduální šum asi -87dBu A-weighted a to moc není, u nás skutečně při porovnávacím poslechu s GLD vycházel šumově jako výrazně horší (tichá předváděčka, bedny Adam Audio).
H.M.
-
P. P.
Spíš jsem čekal, že ohledně šumu napíše třeba nějaký další majitel X32 a ne znova prodejce z Prodance.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Proč ? To je naopak úplně nejmíň pravděpodobné. Máš ta nerealistická očekávání zřejmě častěji 
H.M.
H.M.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Já ho v provozu viděl i slyšel, vpředu byly 3pásmovky SPL Acoustic, zesilovače asi DIGAM, nebo PKN. Na apec jel jak rock, metal, tak i mluvené slovo a nezaznamenal jsem jako posluchač pohybující se jak u pultu, tak v teránu i před bednama nějaký šum, který by měl obtěžovat.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Tak to by bylo opravdu divné, kdyby v takových podmínkách byl jasně slyšet šum z mixu. To by asi bylo na zvukaři, který neumí využít jeho dynamický rozsah. Nevím jestli to musím zdůrazňovat, ale šum zařízení je slyšet jen tenkrát, když ho nemaskuje silnější zvuk a to i odjinud, než ze zvukové aparatury. Proto v autě kazeta nešuměla, kdežto doma ta samá ano 
Co se týká toho vlastnictví X32, tak jsem s vámi všemi majiteli na jedné lodi, taky jsem ho koupil, jeden z prvních. Bohužel byl přes moje protesty prodán, protože "zabíral v obchodě místo" a to s prodělkem 2 716Kč.
H.M.
Co se týká toho vlastnictví X32, tak jsem s vámi všemi majiteli na jedné lodi, taky jsem ho koupil, jeden z prvních. Bohužel byl přes moje protesty prodán, protože "zabíral v obchodě místo" a to s prodělkem 2 716Kč.
H.M.
- Petr V.
- Uživatel

Dodával jsem dva X32, ve stejný čas. Mixpulty jsem testoval, jestli fungují , jeden z nich šuměl slyšitelně víc. Nebylo to nic , co by rušilo. Zřejmě záleží na kvalitě OZ. Pulty jsem zkoušel na KF394NT a svých A394PW. Oba boxy jsou aktivní. X32 lze označit za příslovím ,za málo peněz hodně muziky. Převážnou většinu českých kapel lze na tom podle mého utočit.
Jen mi tam schází možnost si se zvukem víc pohrát, korekce i gain se projevují skoky, něco podobného dělá také iLive a GLD, u vstupního analogového gainu. U SC je tohle lépe pořešené, ovšem zase mi nesedí u něj ergonomie ovládání.
Jen mi tam schází možnost si se zvukem víc pohrát, korekce i gain se projevují skoky, něco podobného dělá také iLive a GLD, u vstupního analogového gainu. U SC je tohle lépe pořešené, ovšem zase mi nesedí u něj ergonomie ovládání.
Petr Vinš
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz
-
M.S.
Zdravim,nevim jestli tento příšpěvek zapadá do této oblasti,ale mohu za zlomek ceny koupit DDX3216 od Behringeru. Využíván bude na akcích i známých českých kapel. Budu ho mít za směšnou cenu 10 000,- (majitel,příbuzný je při penězích a nemá pro něj využití).
Otázka zní, je použitelný co se týče výbavy,spolehlivosti atd.?Jako hlavní máme t112 ,tohle by měla být náhrada a pak při velkých festácích.
m.
Otázka zní, je použitelný co se týče výbavy,spolehlivosti atd.?Jako hlavní máme t112 ,tohle by měla být náhrada a pak při velkých festácích.
m.
MS: ??? No tomu moc nerozumim. Kdyz mate T112, tak asi mas predstavu, co jaky digital umi a ma. DDX3216 je pult uplne jine kategorie, generace.. Ja jsem se s nim setkal asi 5x, je to vlastne takova kopie stare 01V od Yamahy s vylepsenyma funkcema. Ale, ze trpel poruchovosti kvuli tistakum (alepson prvni rady) se vedelo a mel jsem pocit, ze i kvuli tomu ho prestali pak delat.. Ja jsem osobne nekolikrat zazil, kdy uplne zatuhnul, kdyz jsem zapojil neco do SPDIFu. Coz me tehda uplne odradilo od toho abych si ho koupil.
10k az 15k je cena za kterou bych cekal, ze ho nekdo prodava..
10k az 15k je cena za kterou bych cekal, ze ho nekdo prodava..