XLR na nesymetrické rozhranní
-
- Reklama
Re: XLR na nesymetrické rozhranní
OK postupně - drivery stahuji pokud možno od výrobce a aktuální. Snažím se nepoužívat defaultní. USB zvukovku nemám a nechci takže měření neudělám ... Vám kolik žere ext USB disk a jak dokáže zpomalit i výkonný server...
USB síťovka v serveru mne velmi pobavila - gratuluji správci. (Ony i síťovka jsou různé některé umí 2. vrstvou hardwarově některé ne...)
USB síťovka v serveru mne velmi pobavila - gratuluji správci. (Ony i síťovka jsou různé některé umí 2. vrstvou hardwarově některé ne...)
Nejsem prodavač
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Za celou dobu jsi nebyl schopný popsat řetězec, ani před ani plánovaný. Nebyl jsi schopný napsat ani rozpočet. A jak zaznělo není ani jasné jakou kvalitu a co od toho vlastně potřebuješ dosáhnout. Ono by se pak asi radilo líp.
Já si budu klidně používat USB zvukovky, protože potřebuju aby mi fungovalo na několika různých počítačích (ne najednou
) bez problémů.
V podstatě ani nezaznělo na jaké platformě to chceš používat a jaké rozhraní chceš použít.
Sám jsi tady ale zmínil zvukovku EMU a to je externí a USB, takže kolem toho se to točí.
K tomu mají tvé technické znalosti z oboru očividně díry.
Opravdu jasnovidci nejsme tak se nečil.
Já si budu klidně používat USB zvukovky, protože potřebuju aby mi fungovalo na několika různých počítačích (ne najednou
V podstatě ani nezaznělo na jaké platformě to chceš používat a jaké rozhraní chceš použít.
Sám jsi tady ale zmínil zvukovku EMU a to je externí a USB, takže kolem toho se to točí.
K tomu mají tvé technické znalosti z oboru očividně díry.
Opravdu jasnovidci nejsme tak se nečil.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Napsal jsem E-MU 0404 PCIe
Nehledě na mechanické vlastnosti k normální zvukovce mohu kabel alespoň chytit šroubkem 2x ... USB ani nezajistím nijak aby mi to někdo omylem nepovytáhl...
Nehledě na mechanické vlastnosti k normální zvukovce mohu kabel alespoň chytit šroubkem 2x ... USB ani nezajistím nijak aby mi to někdo omylem nepovytáhl...
Nejsem prodavač
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
OK, to PCIe jsem přehlíd.
Je to tedy do PC a ne NB, to je informace, která nezazněla.
Takže hledáš PCI, nebo PCIe zvukovku se symetrikou.
Kolik do toho chceš vrazit?
Krom toho trafa máš teda několik možností, sehnat starší zvukovku s kartou (MOTU, RME, M-Audio).
Nebo koupit FW řadič a pak jakoukoliv zvukovku do FW.
A nebo pak tu EMU (jestli má semetriku).
Je to tedy do PC a ne NB, to je informace, která nezazněla.
Takže hledáš PCI, nebo PCIe zvukovku se symetrikou.
Kolik do toho chceš vrazit?
Krom toho trafa máš teda několik možností, sehnat starší zvukovku s kartou (MOTU, RME, M-Audio).
Nebo koupit FW řadič a pak jakoukoliv zvukovku do FW.
A nebo pak tu EMU (jestli má semetriku).
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
E-MU je dobrá velmi dobrá má i super mix a stoji 5 k bohužel symetrická není ani na digitálu (tam už mám toroid) ani na a analogu - má velké mono jacky ale už mám vybrané trp trafo.
Cena kolem 5000,- je OK s tím trafem to bude 6500,- to se dá. Přijde to do nového stroje taže preferuji PCIe chci aby to zas nějaký pátek vydrželo a nemusel jsem se o to starat....
http://www.creative.com/emu/products/pr ... ?pid=20022
Cena kolem 5000,- je OK s tím trafem to bude 6500,- to se dá. Přijde to do nového stroje taže preferuji PCIe chci aby to zas nějaký pátek vydrželo a nemusel jsem se o to starat....
http://www.creative.com/emu/products/pr ... ?pid=20022
Nejsem prodavač
-
MADMAX
Ty jsi Mike možná dost dobrej ajťák, ale o audiu zas takovou páru nemáš, že ne? 1) proč myslíš, že skoro všechny kvalitní zvukové karty pro profi práci jsou řešené jako externí? 2) kabel straně zvukovky sice zašroubuješ, ale co si počneš s těmi jacky na vstupech? Když už trváš na PCI kartě, to nemůžeš použít nějakou, která má alespoň breakbox (nebo raději externí převodníky) se symetrickými vstupy na XLR?
Jinak profesionální komponent přímo určený k převodu, jaký ty potřebuješ, je tady: http://www.radialeng.com/jisoproiso.php. Nějaký ART je proti tomu čínská hifi věž z tržnice...
Jinak profesionální komponent přímo určený k převodu, jaký ty potřebuješ, je tady: http://www.radialeng.com/jisoproiso.php. Nějaký ART je proti tomu čínská hifi věž z tržnice...
Já tam žádný jacky nemám vše to mám na těch konektorech přímo. Ty redukce leží v šuplíku...
Nejsem prodavač
Nějakou PCl EMU jsem někde viděl a na interference s ostatním HW, které se dostávaly do nahrávky, si pamatuju. Naštěstí jsem nebyl ani majitel ani uživatel, tak jsem to neřešil.
Každopádně mám z minulosti (než jsem přešel na USB
) M-Audio Delta 44, 4 symetrické vstupy, 4 výstupy, externí breakout box, karta do PCl. Kdyby tazatel chtěl, cena by byla dost příjemná...
Ad drivery: jasně, ale i drivery od výrobce jsou WDM nebo ASIO.
Tož tak. Pro zajímavost napíšu správci, ať mi udělá testy (jsou to 4 servery stejné konfigurace, v 1 je USB síťovka, ve 3 ne). Su zvědavý, jaké drama se tam děje.
Každopádně mám z minulosti (než jsem přešel na USB
Ad drivery: jasně, ale i drivery od výrobce jsou WDM nebo ASIO.
Tož tak. Pro zajímavost napíšu správci, ať mi udělá testy (jsou to 4 servery stejné konfigurace, v 1 je USB síťovka, ve 3 ne). Su zvědavý, jaké drama se tam děje.
-
Hubic
Zdravím,
chci se zeptat jak mám propojit 1x jack TRS - > 2x XLR Unbalanced/nesymetrickej. Výstup z mp3 přehrávače do ekvalizéru a pak rovnou do aktivních beden.
*hrot jacku do jednoho XLR na pin 2
*kroužek jacku do druhého XLR na pin2
* nooo a stínění kabelu jednoho i druhého XLR na pin 3 a teď ta hlavní otázka je: Propojit pin 3 a 1 v XLR a nebo vůbec nezapojovat pin 1/zem?
jde pouze o Y kabel dlouhej asi 50cm do ekvalizéru. Z ekvalizéru povedu už symetrickej kabel XLR do každé bedny
DI box kupovat nechci
chci se zeptat jak mám propojit 1x jack TRS - > 2x XLR Unbalanced/nesymetrickej. Výstup z mp3 přehrávače do ekvalizéru a pak rovnou do aktivních beden.
*hrot jacku do jednoho XLR na pin 2
*kroužek jacku do druhého XLR na pin2
* nooo a stínění kabelu jednoho i druhého XLR na pin 3 a teď ta hlavní otázka je: Propojit pin 3 a 1 v XLR a nebo vůbec nezapojovat pin 1/zem?
jde pouze o Y kabel dlouhej asi 50cm do ekvalizéru. Z ekvalizéru povedu už symetrickej kabel XLR do každé bedny
DI box kupovat nechci
-
Hubic
a ještě druhá otázka
mám midi kontroler s výstupem na 2x jack mono nebo 2x RCA
opět se zeptám na zapojení kabelu 2x jack mono -> 2x XLR. K dispozici mám doma pouze symetrickej kabel.
1 varianta
hrot jacku na pin 2 jedna žíla kabelu
obal jacku na pin 3 druhá žíla kabelu
stínění na pin 1 a v jacku nezapojovat
2 varianta
obal jacku na stínění a propojit piny 3 a 1 pin nezapojovat nebo propojit piny 3 a 1?
druhou žílu kabelu nezapojovat
Co bude lepší?
opět se zeptám na zapojení kabelu 2x jack mono -> 2x XLR. K dispozici mám doma pouze symetrickej kabel.
1 varianta
2 varianta
obal jacku na stínění a propojit piny 3 a 1 pin nezapojovat nebo propojit piny 3 a 1?
Co bude lepší?
co trafo za bratru 300 jedno ... http://www.rstore.cz/zbozi/neutrik-nte1.html to je docela pohoda
Nejsem prodavač
-
Hubic
taky sem to mohl shrnout do jednoho příspěvkuHubic píše:a ještě druhá otázka
1 varianta
2 varianta
Co bude lepší?
podotýkám, že zapojení z midi kontroleru přes ekvalizér 2x jack mono -> 2x XLR nebručí, nebrumí a nedělá bordel
*při zapojení hrotu jacka na pin 2 a stínění na pin 3 kterej je propojenej na pin 1
jen mi jde o správné zapojení
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

http://imusicdata.cz/radial-j-iso-4db-to-10db-convertor
Ano, to je rozhodně profesionální záležitost, ale cena tomu víc než odpovídá a trafa Jensen jsou zhruba ta samá, jako v těch našich nejlepších. Taky není jisté, jestli se má převádět úroveň. Krabici jsem nikdy nepřišel na chuť, je celkem dobrá, když se s ní má podkládat stůl, ale jinak nemá takový ingot mezi ostatními věcmi moc dobrou roli, rozbije do čeho vrazí a je nesmyslně těžký. XLR se z toho dostávají ven špatně, nenechali tam místo na prsty.
Mike, přestaň blbnout. Jestli opravdu vůbec nerozumíš slaboproudu, tak sám žádná trafa nehledej. Toto není linkové a není ani stíněné. A ještě jsi ho nedokázal najít za správnou cenu...
H.M.
Ano, to je rozhodně profesionální záležitost, ale cena tomu víc než odpovídá a trafa Jensen jsou zhruba ta samá, jako v těch našich nejlepších. Taky není jisté, jestli se má převádět úroveň. Krabici jsem nikdy nepřišel na chuť, je celkem dobrá, když se s ní má podkládat stůl, ale jinak nemá takový ingot mezi ostatními věcmi moc dobrou roli, rozbije do čeho vrazí a je nesmyslně těžký. XLR se z toho dostávají ven špatně, nenechali tam místo na prsty.
Mike, přestaň blbnout. Jestli opravdu vůbec nerozumíš slaboproudu, tak sám žádná trafa nehledej. Toto není linkové a není ani stíněné. A ještě jsi ho nedokázal najít za správnou cenu...
H.M.
Naposledy upravil(a) Zdeněk Prodance dne čtv 19. čer 2014 18:16:14, celkem upraveno 1 x.
Prodance, http://www.prodance.cz
-
MADMAX
Např. i RANE ve svých velmi dobře zpracovaných manuálech uvádí, že až do 3m délky kabelu není nesymetrické zapojení kritické (při linkové úrovni signálu a předpokladu, že následující zařízení v řetězci má +/- jednotkové zesílení). takže nějakou propojku mezi cokoli a EQ bych rozhodně nehrotil do trafa.
Je v podstatě jedno, jak to uděláš - prostě "zem" z jacku se musí octnout na 1 i 3 pinu, je asi čistší využít na to druhou žílu uvnitř kabelu a "nepředávat" stínění, tedy nechat ho zapojené jen v jednom či druhém konektoru...
Je v podstatě jedno, jak to uděláš - prostě "zem" z jacku se musí octnout na 1 i 3 pinu, je asi čistší využít na to druhou žílu uvnitř kabelu a "nepředávat" stínění, tedy nechat ho zapojené jen v jednom či druhém konektoru...
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Ano, na menší vzdálenost to může fungovat prakticky stejně a nemá cenu tam vnášet cenu, složitost a nedostatky trafa, ale platí to jen v případě, že není potřeba galvanicky oddělit obě zařízení. Pokud ano (a to je hodně běžné při spojování věcí, které výrobce tak nějak netestoval na rušení do zvukového zařízení někoho úplně jiného anebo vůbec nikam), tak to bez trafa nejde ani na 10cm.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz