Ozvučení houslí
-
- Reklama
-
pavel.vojta
- Uživatel

Re: Ozvučení houslí
On Gusta asi myslel 4061 (pokud tedy DPA) která se dává mezi struník a kobylku. Cokoliv na kobyle ovlivni zvuk
Pavel Vojta
http://www.RentalPro.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.RentalPro.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Ozvučení houslí
Ahoj všem na fóru. Řeším následující problém: pro Live, country folk bluegrass, potřebuji mikrofon pro silný hluboký mužský hlas a zároveň na tento mikrofon snímat housle. Zkoušel jsem samostatný mikrofon pro housle, ale člověk pak pomalu přes stojany ani není vidět
No a snímat housle snímačem - line je jaksi takový nemastný, neslaný. Rozhodně to neumožňuje tak dynamickou hru a změnu barvy nástroje.
Co by jste mi tedy doporučili? C5 či D5? Osobně jsem si na venkovní akci vyzkoušel C5. Byl jsem z něho maximálně nadšen, ale mám u něho strach ze zpětné vazby při hraní uvnitř. Kondenzátor se mi líbí proto, že u něho s rostoucí vzdáleností není tak velký pokles výkonu. D5 jsem nezkoušel. Nebo by jste měli jiné doporučení?
Děkuji za vaše názory.
Co by jste mi tedy doporučili? C5 či D5? Osobně jsem si na venkovní akci vyzkoušel C5. Byl jsem z něho maximálně nadšen, ale mám u něho strach ze zpětné vazby při hraní uvnitř. Kondenzátor se mi líbí proto, že u něho s rostoucí vzdáleností není tak velký pokles výkonu. D5 jsem nezkoušel. Nebo by jste měli jiné doporučení?
Děkuji za vaše názory.
Re: Ozvučení houslí
Nevím, jak na zdejším fóru editovat předchozí příspěvek.
Nikdo se neozval, tak si odpovím sám. Dnes jsem se stavil v CMI Hradec Králové a vyzkoušel si jmenované mikrofony. Moji předchozí volbu jsem si potvrdil. Zkoušel jsem ještě Sennheiser C835 a vše porovnával s legendou SM 58 a zvuk se mi nejvíce líbil na C5-ce. A zároveň nejlépe bral housle. Já prostě u tohoto nástroje nejsem zastánce piezza a dávat za mikrofon cca 15tis fakt pro moje účely nehodlám. Ještě kdyby se tím člověk na 100% živil, pak asi jo.
Nikdo se neozval, tak si odpovím sám. Dnes jsem se stavil v CMI Hradec Králové a vyzkoušel si jmenované mikrofony. Moji předchozí volbu jsem si potvrdil. Zkoušel jsem ještě Sennheiser C835 a vše porovnával s legendou SM 58 a zvuk se mi nejvíce líbil na C5-ce. A zároveň nejlépe bral housle. Já prostě u tohoto nástroje nejsem zastánce piezza a dávat za mikrofon cca 15tis fakt pro moje účely nehodlám. Ještě kdyby se tím člověk na 100% živil, pak asi jo.