Digitální mix Behringer X32

Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
proasnet

Příspěvek od proasnet » čtv 30. srp 2012 12:04:43

Vezměte si do úvahy, kolik platí pořadatelé akcí na zdejším trhu (CZ a SK), a jestli chcete i vydělat, nebo je sponzorovat. Samozřejmě, všem zvukařům se líbí opravdu profesionální technika, no kdo by ji nechtěl mít. Líbí se to nám zvukařům. Pořadatelé většinou, nebo skoro vždy-nikdy, nepoznají, jaké máte speaker procesory, jaké máte reproduktory, jaký máte mix atd. Zajímá je především cena, podle ní vybírají. Takže když to shrnu, zvukař který chce požitky, a nezajímají ho peníze, stává se sponzorem, zvukař, který se chce svojí prací uživit, něco vydělat, začne hledat to samé, jako každý obchodník, méně investic, více zvuku. Tohle přináší X32. A protože splňuje toto kritérium, dá se považovat za "profesionální". Jsem 15 roků zvukař, zvučil jsem live skoro vše, od klubových akcí, po velké festivaly, a živí mě to. Midasů a Soundcraftů mi prošlo pod rukama hodně. Ale kdybych si ho koupil, sponzoroval bych to. Až se naši pořadatelé naučí platit lineárně podle výbavy, značky a kvality, klidně si koupím ten nejlepší digitál na světě, --- když se mi zaplatí. Beru to nejen z pohledu zvukaře, ale hlavně z pohledu obchodníka. Čao

soundman

Příspěvek od soundman » čtv 30. srp 2012 12:46:25

Pánové, a najviac behringera ohovárajú ti, čo nemajú žiaden aparát a len chodia s rúkami po veľkých festivaloch s veľkými pulty. Všetky zvukári, ktorých znám a majú techniku, od malej po tu riderovú, majú zopár vecí od Behringera a myslím si, že sa nie je za čo hambiť. U X32 ešte len uvidíme, ešte naňho bude veľa reálných recenzií od českých alebo slovenských zvukárov. Myslím, že budeme prekvapený. Pretože na jednej strane sú výrobci s malou produkciou a drahým tovarom, na druhej strane sú výrobci s veľkou produkciou a lacným tovarom. Behringer je zlatá stredná cesta a má nádej prolomit ceny a trh digitálnych pultov.

TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv » pát 31. srp 2012 1:12:28

Jenže ti lidi, co chodí po velkých fesťácích s rukama a hrají na velké pulty mají docela rozhodující postavení, jaká technika se akceptuje a jaká ne. Je to z toho důvodu, že zvučí velké kapely, na které chodí hodně lidí a pokud chce pořadatel takovou kapelu na své akci, holt se musí přizpůsobit.
Lidi si zaplatí, že chtějí slyšet kapely XYZ v jejich nejlepší kvalitě a jejich zvukaři k tomu potřebují vybavení ABC, nebo aspoň DEF, jinak nemůžou garantovat právě ten zvukový standard, za který si lidi platí.
Dělám, co mě baví.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pát 31. srp 2012 1:36:00

Nějak jsem nepochopil to dělení a jak se mohl zrovna Behringer dostat do toho "zlatého středu". V životě jsem se nesetkal s nikým, kdo by tam jeho výrobky řadil, to má zařídit nějaký mix, který ještě ani nikdo nemá ? Můžeš uvést ty výrobce digitálních mixů, které řadíš jako lotry po pravici a po levici a zda podle tebe je ještě někdo jiný uprostřed ??

H.M.

elvis1979
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od elvis1979 » úte 11. zář 2012 22:12:13

mali to nazvat Midas X32 a bolo by po probleme.
Podla mna je to dobry pult len to kazi ta znacka Behringer. No ale mozno tymto pultom sa Uli trocha vysvihne a zaradi sa medzi normalne pulty. :) To by bolo dobre, keby proste robili dobre a lacne pulty s tym ze ich kazdy akceptuje ze su to naozaj dobre pulty.

Hubert
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Hubert » úte 11. zář 2012 22:46:52

elvis1979 píše:mali to nazvat Midas X32 a bolo by po probleme.
Podla mna je to dobry pult len to kazi ta znacka Behringer. No ale mozno tymto pultom sa Uli trocha vysvihne a zaradi sa medzi normalne pulty. :) To by bolo dobre, keby proste robili dobre a lacne pulty s tym ze ich kazdy akceptuje ze su to naozaj dobre pulty.
Ano, já mám ve svým domácím racku Behringerův Ultrafex - říkám si - to je srá* od Uliho, to nemůže hrát, ale lidi, ten procesor má koule jako sv*ně. Opravdu se dá použít (ale POZOR - jen reprodukovaná muzika, live to mrví, jako každý jiný "vylepšovák").
--> spousta věcí od Uliho je použitelná a spousta funguje jak má. Nicméně hodně taky NE a tím si starý behringer sprznil jméno. Se štítkem, jaký má, se o třídu výš neprosadí a já osobně si radši koupím...třeba Mackieho.

Na druhou stranu mě už jen ze zvědavosti zajímá každý, byť nekvalitní kus audiotechniky. X32 si rád někdy ošahám, pokud budu mít příležitost.
Mikrofony: AKG D5, sE 1A
PA: 2x RCF 312-A mk II
Mix: Mackie ProFx12
Master EQ: ART EQ341 (přeosazené OZ)
Kabeláž: Tasker + Neutrik
Příslušenství: Adam Hall, Millenium, ART
Co nemám a potřebuji, si půjčím.

zvukar

Příspěvek od zvukar » sob 15. zář 2012 11:21:51

Vážení, tak už ho mám doma. Je to pěkná raketa. Naučení se s ním pracovat, nastavení na mé obvyklé rozložení, routování atd. mi trvalo cca 1 den. Vzal jsem ho na live akci a nemám žádné výhrady. Ozvučoval jsem 6 rockových kapel, bicí, basu, 2 kytary, klapky a 3 zpěvy - klasika. 3 FX procesory jsem použil a EQ na 4 monitorové cesty + EQ na masteru.
Pracovalo se mi s ním skvěle, předtím jsem používal AllenHeath GL2400.
Takže, mě úplně vyhovuje a můžu vám ho jen doporučit.

zvukar

Příspěvek od zvukar » sob 15. zář 2012 13:04:35

Ještě bych si dovolil jednu poznámku pro rýpaly značky Behringer.
Do teď jsem používal analogový pult Allen Heath GL2400, který mám cca 6 roků. Během této doby jsem mu musel 3x dělat generálku, přepájet hromadu pološňáků, několikrát mě pěkně vypekl. Jinak zvukově ok. Začátkem roku jsem zvažoval kromě X32 ještě AH GLD80, který jsem si na kšeft zapůjčil a na jediné, zcela běžné akci s několika kapelami se mi 2x zasekl a musel jsem ho vypnout a zapnout a aby toho nebylo málo, po exitu z master ekvalizéru mi vždy master fader šel na minimum, takže mi vypnul produkci. Tím bylo rozhodnuto. Allen Heath od té doby považuju za nižší kategorii než Behringer, a navíc dražší. Yamaha LS9-32 se mi taky na akci zasekla, restart. Yamaha 01V96 se mi taky zasekla a už nehrála, musela do servisu. Upozorňuji rýpaly, že na těchto pultech jsem prováděl běžné zvučení, žádné nesmyslné operace. Behringer DDX3216 jsem nikdy nevlastnil, ale mockrát jsem na něm taky zvučil, nikdy mě nevypekl. Pravdou je, že se mi jen nelíbil zvuk předzesilovačů-převodníků, ale až zase taková tragédie to nebyla.
X32 jak dlouhodobě funguje se uvidí časem, po první akci, kterou jsem na něm udělal, na mě pult udělal dojem a považuju ho za profesionální, dokonce v několika věcech je mnohem lepší než Yamaha LS9-32. Všechno na něm funguje a hlavně to hraje i bez jakýchkoliv przničů. Za měsíc budu mít i digitální stageboxy S16, tak ještě uvidím jak tahle technologie funguje. Každý si musí zvážit do čeho peníze investuje. Já mam zatím velmi dobrý pocit z této investice.

Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla » sob 15. zář 2012 14:28:36

Co si budeme povidat, ona to az takova "investice" neni. Nicmene se me libi, ze X32 asi zacne sbirat reference na ukor iLiveum...

Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák » sob 15. zář 2012 15:45:34

Existuje pro X32 / S16 nějaký editor - něco jako jako Read Monitor u A&H ?
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva

zvukar

Příspěvek od zvukar » sob 15. zář 2012 18:37:31

Jaký editor máš na mysli? Zatím pro PC je XControl, ten jsem včera zkoušel a chodí to. K pultu mám připojený malý Wifi Airlive, vypnutý dhcp a na pc xcontrol. Funguje v reálném čase, dokonce i metry pěkně plynule celé přes wifi, anebo si udělám scénu na PC offline a pak to jde synchronizovat. Ještě mají aplikaci pro ipad, ta mě nějak nezajímá, počkám si na aplikaci pro android tablet. ipad si pořizovat nehodlám.

Greeny Prodance

Příspěvek od Greeny Prodance » pon 17. zář 2012 9:28:23

Je to sice off topic, ale když už s tím tady "zvukar" začal, nedá se nereagovat: čí že byla ta zasekávající se GLD-80 na kšeftě? Co se zvučilo? Jakožto distributora nás podobné informace samozřejmě velice zajímají a je pro mne překvapivé, že se kvůli tomu majitel neobrátil na náš servis, technickou podporu, či přímo podporu výrobce. Zamrznutí totiž není skutečně nic běžného u iLive a zatím tedy rozhodně ani u GLD. Já netvrdím, že se to stát nemůže, SW toho pultu jsem neprogramoval. Ovšem KAŽDÝ DEN na něm předvádím na prodejně zájemcům i hodně krokolomné věci (routování do dante, zpětné přehrávání multitracku, zároveň USB recording, zároveň přehrávání, do toho rekonfigurace) a za celou tu dobu co první GLD dorazilo do ČR se mi ještě nikdy nestal žádný problém. Informace, že k němu někdo poprvé stoupnul a hned se mu dvakrát "kouslo" je pro mě porovnaná s mojí zkušeností jen hodně těžko uvěřitelná a rád bych se o tom od majitele dozvěděl více.
Tedy doufám, že nám pan zvukař zdroj své zkušenosti poodhalí, třeba je ten pult fakt zakletý, a budememe muset zákazníkovi dodat nový :)

Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák » pon 17. zář 2012 10:34:32

Asi se to stát může, zvlášť při špatném napájení, zemních smyčkách ap.
U počítačů je vadný napájecí kabel celkem častá závada a nic nepomůže, že jde o spínaný zdroj...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pon 17. zář 2012 13:56:59

Ano, stát se opravdu může všechno, zvlášť za PŘÍŠTÍCH šest let a s výrobkem od Behringera. Jinak ty kydy o několika "generálkách" na GL2400 asi každému celkem jasně ukazují, o co jde. Že by zrovna X32 měl představovat nějakou alternativu k iLive/GLD je leda vlhký sen, pokud vůbec, tak představuje daleko spíš alternativu k Soundcraftům Compact. Nevím, kolik jim "sebere referencí" a jestli něco takového existuje, ale přinejmenším teoreticky jsou zaměřené na stejný trh a mají podobnou koncepci, takže uvažovat se o tom dá.

H.M.

euronix

Příspěvek od euronix » pon 17. zář 2012 16:22:21

Tak pult dneska dorazil, zatím je to paráda. Trošku jsem sice zklamaný z laciných plastových šavlí, ale jinak ovládání je intuitivní, rychle se na to zvykne a dynamika taky dobra. Já dávám zatím palec nahoru.

Odpovědět

Zpět na „Behringer“