Zvuky v přírodě

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Zvuky v přírodě

Příspěvek od safa » pát 14. kvě 2021 11:10:42

Mirous píše:
stř 12. kvě 2021 11:40:45
Díky za radu, nesouhlas je v pohodě :) parabola je pro mě ale bohužel kvůli velikosti opravdu zcela mimo hru. Co jsem se díval na tyhle levné mikrofony, úhel je u většiny dokonce kolem 45° chápu-li diagram správně (např. https://cdn1.rode.com/videomicpro_datasheet.pdf).
MMno nevim kde vidis 45, ja vidim neco kolem 140 stupnu - viz obrazek
uhel.PNG
, ale tohle budu muset prostě asi stejně vyzkoušet v terénu.
To bude asi nejlepsi. Osobní zkušenost je nedocenitelná, navíc člověk se skvěle zabaví ;-)
Mohu se ještě zeptat, jak je to vlastně se vstupem v mobilu? Má smysl vybírat s ohledem na to nějaký "speciální" mikrofon, nebo jde v zásadě pouze o správný konektor (TRSxTRRS)?
Můžeš ;-)

mkarr
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od mkarr » pát 14. kvě 2021 16:37:48

S ohledem na připojování k mobilu je asi dobré vybírat mikrofon pro který je vstup na mobilu určený. Tedy mikrofon s elektretovou vložkou (předpolarizovaný kondenzátorový mikrofon) případně mikrofon, který má svoje vlastní napájení pomocí baterie. Což bývá obvykle to stejné, jen s různě řešenou elektronikou.
Napadá mě, jestli by nestálo za to, pustit se do konstrukce vlastního shotgun mikrofonu. Nevím jaká směrovost se s tím dá dosáhnout v amatérských podmínkách, ale přinejmenším by to byla poměrně laciná záíležitost a třeba by i stačila. I když.. konkrétního ptáka? To spíš odhaduju tak konkrétní strom plný ptáků a to ještě v lepším případě, když nebudou stromy moc na husto. Ale dala by se tam použít právě i velmi laciná elektretová vložka, která si bude rozumět s mobilem. Jen...., když jsem teď zabrousil na nějakou stránku o shotgun mikrofonech,
" How long a tube is needed to cancel the entire audible spectrum? Elecro-Voice made the 7 foot long Model 643, designed to cancel as low as 700 Hz. I don’t know about you, but a 7 foot mic nicknamed “bazooka” isn’t something I’ll be carrying in my gig bag. "
Nicméně mosazné trubičky se dají koupit lacino, vložka taky, trocha vhodného tmelu a rozšroubovatelná komůrka, třeba ze silné kovové propisky, s tím by se dalo trošku vyblbnout. Jo a vložku něčím zatížit a usadit do pružného závěsu, jinak tam bude slyšet i revma v zápěstí. Kvalitu zvuku z takové domácí konstrukce si teda představit neumím, ale pro identifikaci by to třeba bralo pěkně.
Teď mi to někdo kdo mikrofnům rozumí doufám strašlivě sepsuje, protože konstrukci mikrofonů nerozumím lautr vůbec.

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » pon 17. kvě 2021 14:23:21

EV Cardiline sice vypadal jinak (mel klasickou interferencni trubici, ne soustavu jako WE a tusim RCA), ale jinak jsi to popsal docela pekne.

electro_voice_model_6431.jpeg

Nicmene nelze si jen jednoduse zvolit nahodne delky, za delkami trubic je nejaka fyzikalni matematika (vlnovy delky a takovy ty kecy). IMO bude nekde i k nalezeni patent.

wepuska.jpg
Přílohy
wepuskabe.png

Dušan88

Příspěvek od Dušan88 » stř 12. dub 2023 9:22:46

Zdravím, jedu na Alijašku a mám záměr nahrávat případné vytí vlků. Existuje něco takové na telefon popř co by jste použil ať to má kvalitu, ale nestojí to úplně moc. Vzhledem k tomu, že to dále nejspíš nevyužiju.

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » čtv 27. dub 2023 11:58:26

Umim doporučit jen něco co "má kvalitu", ale bohužel pro nás všechny ta kvalita obvykle něco stojí. Nicméně mrkněte sem: malý uffo, který dělá mobilu zvukovku a do kterýho se dá připojit buď miniaturní, nebo standardní mohudálrní mikrofony DPA (což je absolutní špička v oboru)

https://www.dpamicrophones.com/audio-interfaces

Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“