XLR na nesymetrické rozhranní

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Mike76
Uživatel
Uživatel

Re: XLR na nesymetrické rozhranní

Příspěvek od Mike76 » čtv 19. čer 2014 18:46:26

Když se podíváš na pár obrázků tak zjistíš že je to audio trafo a že se pomocí něj dělají audio aplikace např. symetrické versusu nesymetrické a naopak ... a ano cenu jsem zaokrouhlil nepsal jsem to na korunu...
Nejsem prodavač

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 19. čer 2014 18:59:23

Ano, ale snad si ani IT odborník nemůže myslet, že všechna audio trafa jsou stejná. Cenou jsem nemyslel zaokrouhlení, ale že jsi zřejmě ani nenašel, že u nás stojí míň. Nepleť si ho s linkovým NTL. Tady máš odkaz na (moje) měření.

http://www.prodance.cz/mereni/signalova-trafa.html

H.M.

Ondráš

Příspěvek od Ondráš » čtv 19. čer 2014 19:00:35

Ja uz bez trafa (ART :lol: ) zadnou sym. s nesym. a obracene nepropojuji. Jsem sice zvukovej "zelenac", ale takhle nic nebrumi, nesusti a drzim si dobry odstup S/N i u takovych smecek jako PC se zvukovkou na desce, smartphone apod.
Jednou mi jeden mistr zvuku povidal, "co nema sym. vstupy(vystupy), to je komercni sracka a melo by se to radne zlikvidovat". :lol:

MADMAX: OT: Nahodou v 1.pol. 90.letech se dala v Praze na trznici sehnat vez Sanyo nebo AIWA made in Japan. =D> :P

Mike76
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Mike76 » čtv 19. čer 2014 19:08:14

Někde jsem psal že jsou všechna trafo stejná? Nevzpomínám si. Cenu jsem zaokrohlinil no a co musí tam dojet nebo si to dát poslat. Prostě je to audio trafo a dělají se s tím aplikace které jsem popsal tak to prostě je.

Tady máš pár aplikací

http://iweua.com/Applications/Audio.html

Tak si to nastupuje ten kdo tomu nerozumí nebudu já
Nejsem prodavač

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 19. čer 2014 19:30:22

Teď jsi nás opravdu pobavil. Mike, ty se s největší pravděpodobností o těch trafech za celý život nenaučíš tolik, co jsem já už zapomenul .-)
My tyhle věci prodáváme, v dost velkém množství, od těch NTE1 (k dnešnímu dni 378ks) až po skoro úplnou špičku, dlouhá léta. Proto o tom něco vím a protože o tom něco vím, tak si troufnu radit. Kdybys četl trochu pořádně (nebo rozuměl těm grafům), tak bys odhalil, že sis vybral trafo mikrofonní, tedy určené jen pro velmi slabý signál. Proto (a protože není stíněné) je tak relativně levné. Mimochodem za ty peníze jde koupit i celý jednokanálový dibox, zhruba takový, jako jsi našel ten Omnitronic nebo co to bylo. Taky ho nedoporučuju :

http://eshop.prodance.cz/dxi-dibox-pasivni/d-94238/

H.M.

Mike76
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Mike76 » čtv 19. čer 2014 19:38:01

Zatím bavíš ty mne, nejsem prodavač samozřejmě, ale schematům rozumím číst umím takže si dokážu přečíst co je stíněné a co ne. Třeba se to trafo dá dát do krabičky :-)))

A taky nepotřebuji někoho urážet opravdový odborník se nepozná podle toho jak uráží druhé to jsem už za ty leta poznal
Nejsem prodavač

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 19. čer 2014 20:43:25

Mike, zkus si někdy něco zjistit o tom, jak se stíní proti nf magnetickému poli a proč to nejde každou krabičkou. Jsou na to opravdu velmi speciální materiály, stejně jako jsou na jádra těch lepších traf a už jen jejich zpracování je dost velká věda. Já tě opravdu neurážím, já se snažím ti vysvětlit, kde všude se mýlíš nebo jednoduše ani nechápeš o co jde. Kdybych to chtěl zase trochu zlehčit, tak já tě vlastně ani urazit nemůžu, neb na to je potřeba inteligent a já jsem jen takový starý praktik i když prodavač zrovna ne :-)
Mimochodem ten tvůj odkaz vede na stránku, kterou bezpochyby vytvořil nějaký blbec. Jeho údaje o zkreslení nemají s realitou nic společného a jestli takhle zkur.vil XXX kanálů zvuku v nějakém "studiu", tak doufám, že za to bude pykat v nějakém zvukařském očistci. A nebyla řeč o schématech, ale grafech, výsledcích měření.

H.M.

Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák » čtv 19. čer 2014 21:01:13

Zase nejaké sranda po dlóuhé době =D> =D>
Naposledy upravil(a) Pavel Sedlák dne čtv 19. čer 2014 21:44:16, celkem upraveno 1 x.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva

Mike76
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Mike76 » čtv 19. čer 2014 21:05:17

Prodavač jsi napsal ty a ne já :-) (i s počtem prodaných kusů) program na výpočet traf jsem psal v blahé paměti na ZX Spectrum... Trafo a jeho výpočet se učí na střední škole... To není raketové inženýrství

Kdyby ses podíval na to schéma co jsem ti poslal viděl bys že se to používá a těch podobných schémat je halda... O tom urážení jsem psal je pak snadné poznat kdo umí a kdo ne...
Přílohy
Trafo
Trafo
Nejsem prodavač

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 19. čer 2014 21:31:12

Jak vidno, ani pořádně nečteš (nikdy jsem nepsal, že jsem prodavač) a ve škole jsi opravdu ani nemohl o signálových trafech nic zjistit, tak hluboko se na průmce nejde. Budeš se divit, ale skutečně je to něco jako ta "rocket science" a přesně proto můžou některá ta trafa stát do stovky kus a jiná pod tisícovku nepořídíš žádným způsobem.
To schema je triviální pitomůstka, snad i pod úrovní té střední školy. Opravdu to není o namalování toho, kam který drát z těch celkem čtyř. Zkus si zagooglit trochu jinak a najdi si stránky výrobců, jmenovitě Jensen a Lundahl, ti o tom něco vědí z opravdu první ruky. Možná tě to nezajímá, možná to nepotřebuješ, ale fakt si nemysli ani na pikosekundu, že už o tom teď něco víš...
Opakuju znova, že ten člověk je úplně vedle a pokud dost dramaticky neomezil vstupní signál, tak zmršil všechno, co tím pustil. Mimochodem i v Behringeru jsou v jednom modelu vhodnější trafa, než ty NTE1. Já jsem z těch pár bitů skutečné informace, které z tebe o použití vypadly, vydedukoval, že je potřeba něco aspoň na úrovni nejlevnějšího Megatonu a ještě jsi mne ničím nepřesvědčil, že nikoli. Samozřejmě tvoje inkompetence toto vůbec řešit nebo navržené řešení akceptovat už mou dedukci nahlodává, ale ještě stále si myslím, že prostě analogu dost nerozumíš a ne že jde jen o nějakou hračku. Nicméně čte to tady kdekdo a tvoje scestné názory tedy budu muset opravovat tak dlouho, dokud se budou objevovat. Nemám rád internet plný nesmyslů, na to je ho škoda.

H.M.

Mike76
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Mike76 » čtv 19. čer 2014 21:46:20

Nezlob se nebudu reagovat na urážky ať se každý podívá na schema
Nejsem prodavač

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 19. čer 2014 22:27:11

Mike, nejde o schema, to nefunguje samo o sobě, pokud podle něj něco vyrobíš, tak fungovat budou teprve konkrétní součástky. To schema je zcela obecné, vlastně ani žádné opravdu jiné namalovat nejde, je to idea, ne skutek. Ten člověk špatně aplikoval součástku, nikoli schema. Já odmítám věřit, že by toto bylo k nepochopení. Pokud jsi opravdu někdy pochopil aspoň ty principy, tak přece musíš vědět, jakou roli hraje v trafu materiál jádra, jeho průřez, primární indukčnost atd. Toto navíc není trafo pracující na jednom kmitočtu, jako to bývá u silových a také na rozdíl od nich velice záleží na zkreslení - trafo nemá žádnou zpětnou vazbu, která jinak dneska linearizuje kdeco. Skutečně je to kritická součástka a výrobce toto trafo v žádném případě nenabízí pro linkové aplikace, na to je u něj NTL (několikrát dražší).
Tvoje snaha to udělat dobře je chvályhodná, snaha se vyptat na optimální řešení taky, ale pak to někde spadlo z přehazovačky a bloudíš. Str.147 katalogu :

http://www.neutrik.com/en/lighting/acce ... rmers/nte1

H.M.

sledge
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sledge » pát 20. čer 2014 10:18:38

Já bych ještě připomněl, že i u linkových traf je ještě značný rozdíl mezi výstupním a vstupním (i v ceně).
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pát 20. čer 2014 13:23:29

Ano, ale ono se to v běžné praxi na té úrovni, která se zde ještě diskutuje, celkem stírá a já jsem rád, když se použije aspoň dobré "univerzální" trafo (což bývá obvykle svými parametry a hlavním určením trafo vstupní), protože jak je i v tomto vláknu vidět, je to vlastně vítězství dost velké a pokud nebude trafo napevno uvnitř nějakého elektronického zařízení připojeno buď na jeho vstupní anebo výstupní konektory (tedy nikoli oboje současně, jako je to v ART T8 apod.), tak si nikdo nemůže být jistý, jako co všechno bude muset také sloužit. Proto mám dost negativní vztah k těm, co teoreticky by ještě někde stačily, když se dodrží kdejaká podmínka, protože je jasné, že dodržena nebude a časem se úplně zapomene, že existovala. Viz diboxy určené jen mezi linkový nebo nástrojový výstup a mikrofonní vstup mixu na jeho opačném konci, snažící se vybudit vzdálené koncové zesilovače. A když "to dává málo", tak se prostě otočí...

H.M.

MADMAX

Příspěvek od MADMAX » pát 20. čer 2014 13:57:44

Hele Mike, bacha na Dunning-Krugerův efekt: čím jsem "hloupější" (anebo můj pohled na věc omezenější) a čím méně informací mám k dispozici, tím se mi daný úkol/problém jeví snazší/jednodušší :-D. Taky jsem mj. nepozoroval, že by Tě Hubert nějak urážel, prostě jen poukázal na některé omyly, takže úplně nevím, čemu se bráníš - není tady spíš příležitost nechat se poučit?
Na druhou stranu - vo co go, jestli jen o kontrolní nahrávu na PC, kde nebude vadit zkreslení řádu desítek %, tak chápu, že dál neřešíš.

Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“