Utlačuje Zvukařina.cz Prodance a jejich zákazníky?

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
KamilV
Uživatel
Uživatel

Re: Utlačuje Zvukařina.cz Prodance a jejich zákazníky?

Příspěvek od KamilV » ned 01. zář 2013 10:13:25

No to je mi zase objektivita anonymního výkřiku.
Neviděl bych Prodance jako nějakou "nadfirmu", ano, v něčem dobří jsou (jinak by se na trhu neudrželi), v něčem jsou standardní, v něčem spíš podprůměrní (např. zpracování zmiňovaného eshopu). Servis mají výborný, taky tomu odpovídá jejich hodinová sazba.
Nikdo tu přece nemusí "hájit jméno firmy", protože tu není na nikoho plyváno.

Stan
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Stan » ned 01. zář 2013 11:05:23

Jsem účastníkem několika zahraničních diskuzních serverů a na tomto fóru jsem nový. Otevřel jsem tuto diskuzi jelikož byla v nových příspěvcích a nevěřím vlastním očím. Já myslel že zvukařina.cz je nezávislé fórum které podává objektivní názory a rady všem kdo to potřebují. Jsou opravdu vaše mezifiremní vztahy nutné probírat zde? Jak si to zákazník přebere? Může pak zákazník věřit tomu co se dočte že je to objektivní názor? Myslím že tato debata patří ke kulatému stolu a ne na fórum jelikož to není dobrá vizitka ani pro jednu stranu a k ničemu to nepřispěje.
Toť můj skromný názor.

vitek_cz
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od vitek_cz » ned 01. zář 2013 11:16:08

Stan píše:Jsem účastníkem několika zahraničních diskuzních serverů a na tomto fóru jsem nový. Otevřel jsem tuto diskuzi jelikož byla v nových příspěvcích a nevěřím vlastním očím. Já myslel že zvukařina.cz je nezávislé fórum které podává objektivní názory a rady všem kdo to potřebují. Jak tu však vidím je to prodejní fórum. Jsou opravdu vaše mezifiremní vztahy nutné probírat zde? Jak si to zákazník přebere? Může pak zákazník věřit tomu co se dočte že je to objektivní názor? Myslím že tato debata patří ke kulatému stolu a ne na fórum jelikož to není dobrá vizitka ani pro jednu stranu a k ničemu to nepřispěje.
Toť můj skromný názor.
Co znamena objektivni? Jako ze kazdy chytrolinek pise k tematu, kteremu sotva rozumi?

Ja popravde si klidne prectu prispevky od Prodance lidi nebo Audiopro a preberu si je podle sveho. Alespon jsou to lidi, co se pohybuji v branzi a ze sveho pohledu tomu rozumi a ne samozvany "odbornici", kteri jsou podle Tebe objektivni.

No jinak s Tebou souhlasim, ze na specificke zvukarske veci chodim na gearslutz, kde je holt o tisice zvukaru vic, kteri mohou dane tema lepe zkonzultovat.

Stan
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Stan » ned 01. zář 2013 11:56:01

Objektivním jsem měl na mysli názor na HW. tz. ne z pohledu prodejce. Na přečtení o superkvalitách každého výrobku stačí zajít na stránky výrobce či prodejce, fórum by mělo být nestranné a podávat zkušenosti uživatelů z praxe. Gearslutz, Harmony Central ect a ani na jednom jsem nenarazil na objasňování si vztahů mezi různými prodejci samotnými. Pokud se nějaký takový střet vyskytne pak veřejnost (zákazníci) s tímto nemají mít co dočinění. Je to prostě neetické.

KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV » ned 01. zář 2013 12:37:03

Jenže prodejcům projde pod rukama mnohem více HW, než řadovému zvukaři. Takže mají srovnání s určitým nadhledem.
Já su rád, že tu prodejci jsou a, jak píše vitek, je potřeba jen brát v úvahu jejich zatíženost na vlastní sortiment. To už si ale přebere každý, kdo má na krku hlavu... :)

Stan
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Stan » ned 01. zář 2013 12:48:24

Rozumím tomu že Český a Slovenský trh není tak velký a proto názory z praxe a osobní zkušenosti s HW v rodném jazyce jsou limitovány a proto rady prodejců jsou cenné, ale moje poznámka byla směřována na něco jiného. Na vyřizování si nejastoností mezi prodeci před veřejností. No možná je to tady normální a zjevně to nikomu nevadí, ale já s tím nesouhlasím. To je vše.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » ned 01. zář 2013 13:10:30

Jo, to je taky všechno, co s tím můžeš pouhou kritikou udělat. Na to, že jsi sem právě poprvé přišel, ale máš moc rychle hotové soudy a jestli si myslíš, že tě navštěvování jiných for (v angličtině) kvalifikovalo k tomu, abys nás tady nějak hodnotil, tak se velice pleteš. Uvidíme tak za rok, co jsi sem sám napsal a možná za pár let, co jsi tady (ne v Irsku) udělal. Lidi z byznysu samozřejmě píšou do zahraničních for také a nikdo jim kvůli tomu nenadává, pokud jsem si všiml, tak jsou spíše jako NEODDISKUTOVATELNÍ odborníci se spoustou zkušeností respektováni. Ano, je tam všechno líp usazené, protože tam firmy obvykle nevznikaly z komunistického akvária před dvaceti lety a taky se tam už hodně prosadila ta "korektnost", kdežto my si stále užíváme svobody veřejně říkat, co nás napadne. Podle mne je důležité hlavně co je pravda, ne způsob jejího podání. Jestli se něco dozvíš uprostřed hádky, tak i ta hádka měla smysl.
Fora tady budou taková, jaká budou lidi zajímat nejen číst, ale i psát. Na výsledek máš úplně stejný vliv jako třeba já. Na rozdíl od většiny lidstva umíš komunikovat ve srozumitelném jazyce, to je zde velké plus :-)

H.M.

Stan
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Stan » ned 01. zář 2013 14:31:29

Nikoho nesoudím, jen jsem vyjádřil svůj názor. Znovu opakuji že rady výrobců či prodejců o výrobcích jsou částečně cenné, ale jakmile vzniknou mezi prodejci konkurenční spory pak by se dle mého skromného názoru neměly probírat na veřejnosti (fóru) jelikož zákazník pak neví komu věřit a to nepřispěje ani jedné straně.Tyto spory by měly zůstat za zavřenými dveřmi. Aktivity v Česku zatím neplánuji a nevím co má co společného můj názor s tím kde bydlím. Ale i tak po přestavbě studia /zabere mi to všechen čas/ plánuji něco malého na webu, ne recenze HW, ale něco jako Video T&T v rodném jazyce o studiovém nahrávání /pokud se to bude počítat/ :) .

PEACE

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » ned 01. zář 2013 15:07:30

Ale soudíš, doslova jsi napsal, že je to neetické. Tvůj názor, že si spory máme řešit sami mezi sebou někde v zákulisí za zavřenými dveřmi mi rozhodně etičtější nepřipadá a "zákazník neví, komu má věřit", je už vyloženě projev naivity, on to snad někdy automaticky ví ? Má věřit třeba tobě, protože sem píšeš z Irska a sám ses hned pohoršil nad tím, jak to tady vedeme ? Nebo má věřit rovnou každému, kdo si ty spory s konkurencí vyřešil za zavřenými dveřmi ? V Irsku všichni věří všem všechno ? Ty věříš všemu, co se na forech v anglickém jazyce píše, protože se tam zástupci firem spolu nehádají ?
Věříš tomu, že tady bude líp, když já začnu místo na zdejší fora psát na ta venku ? Kvůli tomu se nemusí dneska nikdo nikam stěhovat, to jde odkudkoli a píšou tam lidi všelijakou angličtinou. Problém je v tom, že my máme svoje zákazníky tady, těm to bude ve velké většině buď houby platné anebo se budou divit, proč píšu tam a ne sem, v rodném jazyce, když jsem přece zdejší.

H.M.

Stan
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Stan » ned 01. zář 2013 15:52:24

Hmm. V poho jen jsem vyjádřil svůj názor že takováto diskuze ¨Utlačuje Zvukařina.cz Prodance a jejich zákazníky?¨ by neměla patřit na fórum. Jestli se to někoho dotklo tak se omlovám a už mě nekřižujte. :|

jerry.hadr
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerry.hadr » ned 01. zář 2013 16:20:12

Ztotoznuju se se Stanem v tom, ze na tomto foru ocekavam od uzivatelu (ano, i od tech, co s necim obchoduji) ferovou diskuzi o technickych aspektech zarizeni, ktera jsou na trhu, pripadne netechnickou diskuzi nad zazitky nebo dojmy. Neocekavam, ze si tady jednotlivi prodejci budou slapat po babovickach (od toho je sfera reklam a marketingu) a uz vubec nechapu motivaci vlezt na forum, "abych zde boril neci vykladni skrin" (ktera zde IMHO nikdy nestala). Na druhou stranu, i chovani stran zucastnenych v obchodnickych sporech neco vypovida... Mozna by stalo za to, aby si vsichni, kdo s necim obchoduji, na tomto foru uvedomili, ze jsou "pouze" uzivateli (fora). U nekterych uzivatelu (a jejich alter eg) mi vsak pripada, ze jsou spis "vyuzivateli".

Mozna by take nezaskodilo brat nektere debaty s nadhledem a pripustit, ze existuji i jini vyrobci krome RCF, a ze jejich zastupovani vam nedava mandat jizlivym a preziravym tonem shazovat vyrobce jine. Chapu snahu prodat, ostatne nabizeni "svych" produktu tady zakazano neni, ale velka vetsina prispevku ze staje PD ma znacne dusny a nepratelsky charakter. Oproti tomu mnoho jinych zastupcu a prodejcu zjevne takto ostre vystupovat nepotrebuje...
Zastoupeni Coda Audio pro ČR, http://www.codaaudio.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Spojaři všech zemí proletujte se!
http://www.pro-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

Stan
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Stan » ned 01. zář 2013 16:31:44

Díky za pochopení

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » ned 01. zář 2013 16:47:51

Pokud jsi to myslel tak, že toto vlákno je od začátku zbytečné, tak to pardon, můj názor je stejný, vyjádřil jsem ho hned ve svém prvním příspěvku (celkově třetí). Také už dávno usnulo a podle mne není žádný důvod ho oživovat. Jestli někdo má něco konkrétního k příspěvkům v jiných vláknech (aktuálně nyní RCF, náhrada ART312-A), tak je asi lépe, když se bude vyjadřovat tam - ovšem konkrétně, tedy k tomu, jak ty bedny hrají, případně alespoň k těm měřením nebo navrhovat jiné. Vyjadřovat se ke mně nebo k Prodance je zbytečné, tazatel je zjevně náš zákazník a ví sám co jsme zač.
Příspěvky na diskuzích se mne po tolika letech opravdu dotknout nemůžou a omlouvat se nemáš za co. Jen jsem tě upozornil na jistá úskalí tvého přístupu k tomuto foru.

H.M.

Stan
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Stan » ned 01. zář 2013 17:17:05

A máme jasno :wink: Diskuze byla obnovena /ne mnou /a já napsal názor.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » ned 01. zář 2013 17:26:01

Já vím, ale ono je v takovém případě dobré si nepřečíst jen poslední příspěvek, ale alespoň vlákno. Je to samozřejmě časově i jinak náročné, ale bez toho se do obrazu nedostaneš. A nebýt v obraze a přesto známkovat z etiky apod. je poněkud kontraproduktivní, pokud ne rovnou neetické :-)
Já jsem se tady musel taky nejprve zorientovat a pak psát.

H.M.

Odpovědět

Zpět na „Bar“