Koronavirus - stop kšeftům

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Robert
Uživatel
Uživatel

Re: Koronavirus - stop kšeftům

Příspěvek od Robert » čtv 09. dub 2020 8:28:21

:D Příspěvek návštěvníka cílil asi trochu na mne. Nejsem mikrobiolog, po odborné stránce toho vím opravdu Ho.no. Ale mám z celé situace nějaké pocity a vnímám reakce okolí a reálné dění. I odborníci mají protichůdné názory a kde je pravda?? Kdo ví. I smrt patří k životu, nikdo nejsme nesmrtelný, teď tu jsem a píšu, ...popravdě ten příspěvek nemusím ani dopsat.. a pokud se s tím vědomím člověk smíří, žije se lehčeji. Je mi 52, před léty v 53 mi zemřel táta, chybí mi dodnes, ale smířil jsem se s vědomím, že běh věcí pozemských je dán a vše se děje pro věci příští. Zažil a prožil jsem věci, které si nedovedu vysvětlit, fyzika zafungovala nějak jinak, již vícekrát jsem tu nemusel být. Onen Libor je v mých očích také neobyčejný člověk, neb se vzepřel rakovině, když nad ním medicína zlámala hůl a měl pár týdnů do odchodu. Nevím, jestli bych to sám psychicky zvládl, jít tak drasticky proti všemu, čemu medicína věří. Bydlí v Texasu, ale jezdil nebo lítal 3000 km do práce. Vzdálenosti tam vidí jinak než my tady. Samozřejmě, že velká města jsou na tom hůř než my na vsi, ale každý se dobrovolně rozhodl, kde bude žít.
K testům ... nikdo z oddělení, kde se pozitivně testovaná pacientka léčila pozitivní test nemá. V rodině o které jsem psal také nic nové, jsou v domácí karanténě. ...a popravdě jsem očekával, že si to projdu na vlastní kůži v době, kdy mne karanténa omezí méně, než v době, kdy už bude vše fungovat.
Roušku nosím, kvůli lidem, jako je moje švagrová, která jeze situace psychicky na dně a nakažení se bojí až hystericky. Těchhle typů lidí je mi fakt líto a protože jim jejich stres nechci zhoršovat, chovám se v jejich blízkosti odpovědně.
Vir tu je a bude, myslím si že i v minulosti byl, jen se nějak nakřížil, zmutoval. V subtropické oblasti také lidé žijí vedle jedovatých pavouků a hadů, kterých jed je smrtelný, naučili se tam žít a nehroutí se z toho. Až si na vir zvykneme, budou nás novináři děsit něčím jiným. :D
PS: ...a víš že mi ani nevadí, když někdo přijde, že je např kytara málo slyšet?? Je to pak věc k zamyšlení, jestli dotyčný nemá pravdu a neměl bych se zlepšit :wink:

PeBe
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PeBe » čtv 09. dub 2020 9:11:19

V devět ráno v baru... a střízlivej... se taky vložím :-D
Včera jsem sem psal, jak v pátek beru bágl a utíkám před tím blázincem... :-)
A včera večer mě ve zprávách vyděsili skoro k infarktu, to by mi v mých pětapadesáti dělat neměli... :-)
Bydlím na domažlicku a ty vemena začali strašit, že nás tady nechají zalígrovaný :-( Ne, nemám strach, že by se naplnil hysterický výkřik mého kamaráda uprostřed podzemních chodeb tvrze Dobrošov: "Všichni tady chcípnem!!!", ale mám strach, že budu muset čumět do zdi.

PS: mně už to dneska taky nevadí, ale v začátcích mi vadilo, že "co Čech, to zvukař". Dneska jen udělám, že jsem se intenzívněji zaposlouchal, pokývu hlavou a udělám milimetrovou korekci. Záložní zvukař je spokojený a jen já vím, že kytarista má třeba technický problém, tak markýruje hru, nebo je jen nalitej a je lepší, když nejde ven... :-D
Přílohy
Ráno při útěku před blázincem...
Ráno při útěku před blázincem...
Co nejde silou, jde ještě větší silou...

Petr Z.

Příspěvek od Petr Z. » pát 10. dub 2020 20:17:39

Tohle vlakno je jedno z nejpoucnejsich, co jsem tu kdy cetl. Nejmin poslednich nekolik let.
Obavam se, ze zabava a vsecko s ni spojene, se bude muset hooodne zmenit.
Asi nikdo netusi jak. Uz tedka je mi ale uprimne lito tych majitelu milionovych aparatu, co je musi splacet a bez kacky prijmu, fakt je mi jich lito, bez ironie.
Docela bych tu uvital nazor nekoho takoveho, pokad sem nejaky takovy jeste chodi.
Co dal, doprdele?

exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi » pát 10. dub 2020 23:56:09

Hele, ono to neni jen o majitelích velkých aparátů, co splácí třeba 50tisíc měsíčně. I malí zvukaři a tisíce jiných OSVČ drží ekonomiku. I ty lidi, co dělají načerno, platí DPH a spotřební daň. Když budu mluvit za sebe, tak zvuk mám zatím jako vedlejšák, tedy tak 40% příjmů. S tím, co mi teď zbyde, zaplatím leasing na auto, splátky na bedny,energie a ještě mi zbyde na jídlo. Ženě naštěstí taky zůstává práce. Ale když to vezmu, sice jsem za loňský rok ve ztrátě, protože jsem nakoupil nové věci, ale jako neplátce DPH jsem na vybavení a pohonných hmotách nechal státu přes 100 tisíc. A takových malých, kteří nechají státu ročně podobnou částku jsou statisíce. Pokud je to sto tisíc OSVČ, tak to máš deset miliard. Pokud je takových neplátců OSVČ k milionu, tak jsme na 100 miliardách. Klidně napište svoje odhady, mohu se mýlit.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.

Petr Z.

Příspěvek od Petr Z. » ned 12. dub 2020 16:58:46

Nojo, jenze kdyz lidem, co prisli o praci, nezbydou prachy na "kulturu", tak koho budem zvucit?

slava

Příspěvek od slava » ned 12. dub 2020 20:45:14

No,začnou menší akce,stovky kilowat budou pasé a konečně dojdou uznání i tzv.malí zvukaři.Pořád zastávám názor,že velké akce prostě nebudou.A ostatně,furt je lepší bejt živej než mrtvej.Něco bude jinak,ale zvuk je imunní a my si můžem akorát přát,aby se nám nákaza vyhnula.

CharlesBass
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od CharlesBass » pon 13. dub 2020 18:40:08

No nevím, radši žerme česnek a cibuli, zelí a všechno co naši dědkové, aby byli zdraví ... Dostalo se mi do ruky video, které celkem poodkrývá, jak to víceméně je. Vesměs, jak řekl moderátor, "to mě nepřekvapuje" - Ale hlavně ohledně imunity, ikdyž pán zřejmě také nebude naprosté neviňátko (autorské práva na Email, kandidatura, zazobanost, atp) rozhodně je k zamyšlení co říká a další nastíěný vývoj situace. Sami uvidíme, respektive vidíme v přímém přenosu v ČR a SK - zdánlivě nekompetentí rozhodnutí, intriky, "za všechno může Babiš" atp. Už jsem dnes četl, v řádku, který běží dole na obrazovce TV, o opatřeních které navrhuje pán Anthony Faucy.

No udělejte si názor sami.
https://youtu.be/TDyPimfVINo
Basista zajímající se značnou měrou o zvuk, tedy i samozvučení a jeho následky :lol:
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři :-)

Bassman
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Bassman » pon 13. dub 2020 23:35:27

To slava:
No ja sa bojim inej alternativy. Jasne ze male akcie zacnu skorej, tie vacsie vyzaduju viac casu na pripravu, ale ono sa to moze obratit proti malym zvukarom. Totiz kym zacnu tie velke akcie, tak sa do tych malych budu tlacit aj velke rentalky a tie neprecikame ani kvalitou (myslim to celkove technicke riesenie a zabezpecenie) a aj cenovo mozu zatlacit trochu nizsie, kedze u nich nejak 100vka hore dole nerozhoduje. To bude znamenat este vacsi post pre nas.

Kiez by to tak nebolo ...
"Keď je zvuk dobrý, tak je zvuk dobrý"
http://www.hrbikmedia.eu

exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi » úte 14. dub 2020 17:17:25

Nevidim to tak černě. Akce, kterou dělá neplátce DPH za 4-8 tisíc je pro plátce DPH naprosto prodělečná. Takže my malí si snad své stálé klienty udržíme.

exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi » úte 14. dub 2020 22:29:16

Tak od 8.6. povolili akce pro 50 lidí. To je fakt výsměch.

Damton
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Damton » stř 15. dub 2020 18:54:19

výsměch ? proč ? myslím si že je to naopak velice uvážlivě až troufale zvoleno.
Nikdo neví co bude za 14dnů natož za dva měsíce... Třeba bude naopak za dva měsíce zákaz vycházení :-D
Stavidla bych otvíral velmi pomalu...
On vícedení festilval s 5000 lidma na hromadě, spocených a tančících tělo na tělo a hygiena nula... to by byla ta pravá líheň pro vireček. Na startu máme třeba 10 přenašečů a po festivalu si to veze domů tak 200 lidí aby nakazily svoje rodiče a prarodiče...

slava

Příspěvek od slava » stř 15. dub 2020 19:15:54

Taky si myslím,že optimismus je daleko.Ostatně velikonoce ukázaly,jak to národ všeobecně myslí.Nemyslím bez roušky v lese,ale naprosté pohrdání okolím a bezpečností samotnou.A nejsem hysterik,ani strašák,ale tohle fakt nepůjde.Měšťák je za cílenou provokaci odsuzován(měl jsem co do činění s přívržencem Antify) a na druhou stranu všichni řvou o omezování práv.Takže kdo to myslí dobře? Je to kurevsky vysoká hra a kdo jí vyhraje,bude mí t vše.Rozumím svým drátům a někdy trochu víc - ale nemám falešné naděje.

Damton
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Damton » stř 15. dub 2020 23:07:09

Tohle by jsme si nemuseli pokazit
Přílohy
Snímek obrazovky 2020-04-15 v 23.05.49.jpg

CharlesBass
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od CharlesBass » pát 17. dub 2020 20:37:49

Tohle potřebujem slyšet také!
prof MUDr Jan Žaloudík, CSc
https://youtu.be/dwUu6tWs1-g

https://www.novinky.cz/kultura/clanek/z ... i-40320831
Basista zajímající se značnou měrou o zvuk, tedy i samozvučení a jeho následky :lol:
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři :-)

exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi » pát 17. dub 2020 22:52:39

Jo, to je moc smutný. Zrovna p.Vančura byl plný energie, člověk ho tak znal z koncertů.

Odpovědět

Zpět na „Bar“