Digitální mix Behringer X32

Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
Greeny Prodance

Příspěvek od Greeny Prodance » stř 03. říj 2012 9:25:38

Poslední OT a už to nechám být: Neznámý organizátor, neznámý majitel GLD80, akce je zřejmě také neznámá, a nikdo z našich slovenských zákazníků nemá se svojí GLD80 problém. Jo, takovýmhle informacím jsem vyloženě nakloněn plně důvěřovat...

exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi » stř 03. říj 2012 11:20:31

Bůhví, jestli to bylo GLD :-) To jsou informace, asi jako že ten třetí zprava taky není Jára Cimrman.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.

stovka
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od stovka » ned 07. říj 2012 13:03:03

Koukám, že prodance vede skoro ve všech vláknech Off Topic, lze vidět skoro všude. Toto vlákno o X32 už není o X32 a je naprosto o ničem. Ani pánové nedovedou nikomu poradit. Spíše a hlavně prosazují obchodního ducha společnosti prodance. K tomu máte svoje forum !!!
Kdo chce víc informací o pultu, lepší fórum je na http://www.behringer.com/forum" onclick="window.open(this.href);return false;

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » ned 07. říj 2012 13:30:05

Kdybys to celé četl pořádně, tak bys musel vidět, že tady jeden takyzrovnaspadlýznebe zkoušel propagovat Behringera vydatným házením hnoje na A&H. Nic nedoložil nijak, nápadné to nebylo jen nám. V takovém případě se samozřejmě ozveme na místě a ne někde úplně jinde, kde to nemá žádný smysl. Možná ti uniklo i to, že my jsme naopak nic špatného o X32 nenapsali, na to možná dojde, až s ním budou nějaké skutečné zkušenosti, ale zatím to prostě není možné a cintat si plentu podobně jako "zvukař" nebo ty, opravdu nebudeme. S čím potřebuješ poradit ?

H.M.

pitrisek.dc
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pitrisek.dc » úte 30. říj 2012 15:46:56

Máte někdo nějaké nové zkušenosti s tímto strojem? Nemyslím jen jako majitelé, ale třeba i jako kapelní zvukaři. Zatím jsem zaznamenal hodně kladných ohlasů. Měl jste někdo třeba možnost přímého srovnání se zařízeními v podobné cenové relaci? Jako třeba Soundcraft SI compact, yamaha LS9, GLD80 ... Zaznamenal jsem i jeden negativní názor, a to, že jeho X32 má problém s přenosem vysokých kmitočtů od cca 4 kHz má někdo zkušenost s tímto?

Na netu jsem našel program který umožní ovládat PC Iphonem nebo Ipadem existuje i verze pro tablety a mobily s androidem. Myslím, že by se tak mohl dát ovládat každý pult, který má svůj PC editor. Asi to nebude úplně jednoduché na ovládání, ale zatím by to mohlo stačit.
Například právě u X32 by se pak dalo dálkově ovládat i nastavení EQ, dynamiky … což momentálně jejich verze SW pro Ipad neumožňuje.

Tady jsou nějaká videa
http://www.youtube.com/watch?v=kEWY_4HO ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=WHSW_o21 ... redirect=1" onclick="window.open(this.href);return false;

zblebt
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od zblebt » úte 30. říj 2012 17:00:21

přasně tak, nebude to úplně lehké na ovládání.
Programy na ovládání mixpultů pomocí dotykových zařízení jsou napsány, aby se dali jednoduše ovládat pomocí dotyku, prstů. Počítačové editory jsou zase uzpůsobené na ovládání myší, klávesnící. Rozdílné rozlišení displeje, posouvání po displeji (scrollování), přetahování, dvojkliky, kliky pravým tlačítkem jsou sice v každém tomto programu ošetřeny, nicméně to rozhodně není něco, s čím bych chtěl běhat na pódiu a nastavovat takhle odposlechy. Tyto programy navíc nemají tak rychlou odezvu, přotože musí v reálném čase překreslovat snímky obrazovky, standart je i barevné ořezání (16bit nebo 256 barev...)

banach
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od banach » stř 31. říj 2012 4:54:18

Já si ho půjčil asi před měsícem do klubu na tři kapelky. Co může omezit, je pouze 32 vstupů a 4 stereo efekty - nevím, jestli verze s novějším fw jich budou umožňovat víc, ale v této byla možnost použít 4 efekty a 4 grafiky (stereo). Na druhou stranu je možné vybrané parametry efektů rychle editovat - sekce napravo od masteru. Grafiku osobně nepotřebuji, na každé sběrnici je 6x PEQ, to většinou stačí.
Čekal jsem zvukovej průser, ale hrálo to dobře, mnohem lépe, než bych za ty prachy čekal, grafiky použitelné, kompresory a gaty vč. klíčování taky, efekty taktéž, dokonce k tomu dávají kartu s usb a firewire rozhraním a lze nahrávat/přehrávat až 32 vstupů, to je taky dobré, žádný příplatek, je to už v základu.
Gain má slušný rozsah, ale není pad, nebo jsem si ho nevšiml.
Ovládání je i pro lamy, velmi rychle nabíhá. Jednoduché routování/nastavování čehokoliv. Při stisku sends on fader možno kroutit buď jednotlivé odposlechové cesty (select nad sběrnicí), nebo naopak vybraný vstup do jednotlivých cest (select nad vstupem), to je praktické, když chtěj třeba kopák naráz k bubeníkovy, ke kytarám, a ke zpěvu od uší, je to hned. Taky možno kroutit monitory a efekty na otočných poťácích jako na analogu, to je velké plus, ale zase jsou jenom 4 a je třeba se přepínat.
Klidně bych si ho i pořídil, na určité sorty akcí je to ekonomicky výhodné zařízení, na druhé straně je to behringer a má určitou nálepku.
Dálkové ovládání by mě nezajímalo, většinou se snažím nakroutit poslouchatelný zvuk, od pultu utíkám jenom tehdy, když už je kapela fakt o ostudu :-D A jestli jde o nehomogenní pokrytí prostoru, tak většinou si stačí párkrát během každé kapely projít auditorium, hrát by to mělo tam, kde je nejvíc lidí, ne u pultu.
Víc nevím, chtělo by to odjet 50-100 kapel, pak by vyplynuly nedostatky, takhle to nedokážu pořádně zkritizovat.

fanda

Příspěvek od fanda » stř 31. říj 2012 9:43:09

Chcel by som sa opýtať keď pripojím k X32 S16 čí treba používať di-box keďže Gain nemá Pad (gitara, klaves) a ako sa to sprava keď kanál prepnem na Link - ma potom kanál inú vstupnú citlivosť ?

pavel.vojta
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od pavel.vojta » stř 31. říj 2012 10:45:10

Absence PADu u digitalu je bezna vec. Vse se resi delicem ktery je predrazen pred vstupni zesilovac. Te je automaticky prepinan se zmenou hodnoty gainu. Rozsah rizeni gainu je tak napriklad u Yamaha konzoli 80dB a PAD neni potreba. Funguje to tak, ze s otacenim knobu gain se zisk vstupniho zesiłovace zvysuje od minimalni hodnoty po max. Pak je zarazen delic, zisk se snizi na min a postupne opet zvysuje po max. Pak je zvysen delici pomer delice a gain jde opetna min atd. Yamaha ma tech kroku v celem rozsahu gainu tusim 6, nikdy me to nenapadlo pocitat :-)
Pavel Vojta
http://www.RentalPro.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

Mikesound
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mikesound » stř 31. říj 2012 12:26:17

Přesně tak, absence padu nevadí. Na analogových pultech co jsem měl před X32, docházelo k přebuzení vstupů i při minimálním gainu, třeba z XLR line out některých basových aparátů. U X32 když je gain na 0dB, má linkovou vstupní úroveň a je ještě možnost jít 12dB do mínusu. Při použití S16 se to bude chovat určitě stejně. Přepnutí na Link nemá s citlivostí nic společného, je to jen spojení dvou sousedních kanálů do stereo režimu a ovládání těchto kanálů společně, přitom je jedno kterým z nich kroutíš, nebo taháš za fader.
Jarda Mikyska

pitrisek.dc
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pitrisek.dc » ned 04. lis 2012 20:39:23

Zkoušel jste někdo jak je to s nahráváním přes USB port (ten na kartě XUF) dá se nahrát opravdu 32 stop současně? Podle manuálu bych chápal, že ano.

V případě že ano jaké parametry PC je pro tento účel nejduležitější sledovat?
Vyhovoval by třeba tento NB: http://pctips.cz/zbozi/produkt-21367/le ... cerny.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Mikesound
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mikesound » pon 05. lis 2012 13:57:00

Zatím jsem nahrával do 18ti stop při live koncertu do notebooku s pomalým HDD a vše v pohodě, zkoušel jsem to taky naroutovat jen tak cvičně doma do 32stop a taky to jde bez problému. Používám standardně Fire-Wire připojení, ale přes USB to taky naroutovat šlo, chová se to obojí stejně.

Asi nejdůležitější parametr bude rychlosti USB portu a rychlost zápisu na HDD, jinak to asi ničím jiným omezený nebude.

Ten můj starší noťas VAIO má jen USB2.0 a pomalejší HDD než to Lenovo máš v odkazu, tak si myslím že by to bez problému mělo makat.
Jarda Mikyska

zahy
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od zahy » pon 05. lis 2012 17:56:56

Pomalejší ? otáčky nejsou zdale tak určující!! podle mě by bylo lepší si sám vybrat HDD.
A&H GLD-80, A&H CQ20B, Soundcraft Ui16, RCF HD32, FBT Ventis 206A, SPL A394

Mikesound
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mikesound » pon 05. lis 2012 22:38:46

Ten můj noťas zaostává v hodnocení indexu uživatelských zkušeností právě na přenosové rychlosti HDD, je to už 5 let stará mašina a funguje to na ní, tak si myslím že s těma dnešníma strojema asi nebude problém.
Jarda Mikyska

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » pon 05. lis 2012 23:14:56

Já bych se v tomhle případě bál procesoru, E-300 je už poměrně slabej, lepší než Atom, ale slabej.
Oproti alespoň E-350 nebo E-450 je noťas o kus slabší. Tyhle procesory jsou dobrý na konzumaci obsahu, ale asi bych je netahal na nahrávání. Výkon pak doháněj grafickou kartou, ale ta je v tomto případě k prdu.

V tomhle případě bych doporučil alespoň Intel Pentium, nebo Core i3, i5.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Odpovědět

Zpět na „Behringer“