Digitální mix Behringer X32
-
- Reklama
-
pavel.vojta
- Uživatel

Digitální mix Behringer X32
Běžně používám na nahrávání 16 stop (myslím že by to zvládlo i více můžu vyzkoušet) prostřednictvím AuviTran Network ASIO Streamer tedy přez Ethernet hračka mini notebook:
http://eshop.100mega.cz/hp-mini-5103-n5 ... 72389.html. Funguje naprosto bez zaváhání tak bych to na 32 stop neviděl s výkonem pro čistý záznam tak kriticky.
Daleko důležitější je naprosto spolehlivý chod stroje a jeho odladění . Dopručuji kontrolu pomocí DPC Latency Checker
http://www.thesycon.de/eng/latency_check.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
http://eshop.100mega.cz/hp-mini-5103-n5 ... 72389.html. Funguje naprosto bez zaváhání tak bych to na 32 stop neviděl s výkonem pro čistý záznam tak kriticky.
Daleko důležitější je naprosto spolehlivý chod stroje a jeho odladění . Dopručuji kontrolu pomocí DPC Latency Checker
http://www.thesycon.de/eng/latency_check.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
Pavel Vojta
http://www.RentalPro.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.RentalPro.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
-
audioprodukt
- Nováček fóra

Re: Digitální mix Behringer X32
Dobrý den.
Napište mi prosím někdo termín a místo konání nějaké akce-nejlépe live-ky, kterou děláte na X32? Pomůžete mi při rozhodování mezi GLD a Behringerem.Potřeboval bych to slyšet v realtime, když se mu na ty převodníky nasype trošku " hranatého" signálu. Mám za sebou PRESONUS,SI, nejlépe mi zatím vychází ROLAND.
Možná jsem" blbej" a hledám ztracený stín když v halvě pořád srovnávám s analogem.
Díky Zdenal.
Napište mi prosím někdo termín a místo konání nějaké akce-nejlépe live-ky, kterou děláte na X32? Pomůžete mi při rozhodování mezi GLD a Behringerem.Potřeboval bych to slyšet v realtime, když se mu na ty převodníky nasype trošku " hranatého" signálu. Mám za sebou PRESONUS,SI, nejlépe mi zatím vychází ROLAND.
Možná jsem" blbej" a hledám ztracený stín když v halvě pořád srovnávám s analogem.
Díky Zdenal.
To by me zajimalo, jak lze posuzovat digital, kdyz to uslysis live, pokazde v jinem prostoru s jinou kapelou atd. A navic to ani nebudes zvucit..
Ja nezvucim zas tak moc, ale delal jsem s mnoha digitaly, ale vysledek porovnani zadny. pokazde to byla jina akce v jinem prostoru.
Delat zavery z takoveho porovnani je podle me uplna blbost.
V.
Ja nezvucim zas tak moc, ale delal jsem s mnoha digitaly, ale vysledek porovnani zadny. pokazde to byla jina akce v jinem prostoru.
Delat zavery z takoveho porovnani je podle me uplna blbost.
V.
-
audioprodukt
- Nováček fóra

Já přesně vím o co mi jde.Když jsem mluvil o převodnících,tak také vím proč.Samozřejmě vliv prostředí,vlhkost, tlak, pohltivost , odrážení ,to jsem studoval již před 20lety - třeba knížka pana Smetany,tu už má asi málokdo.
Mám nějakou představu o soundu,samozřejmě ,že musím jít s digitálem do kompromisu, ale ne zase do takového ( jako sešup z desky do mp3). Já vím ,že to nikdo neřeší, ale nemíním se ve svém věku otravovat.
Z.
Mám nějakou představu o soundu,samozřejmě ,že musím jít s digitálem do kompromisu, ale ne zase do takového ( jako sešup z desky do mp3). Já vím ,že to nikdo neřeší, ale nemíním se ve svém věku otravovat.
Z.
A mohl by jsi (nejlépe do nového vlákna) shrnout své dosavadní poznatky z mixů, které jsi už vyzkoušel? Nikdo jiný asi nezkoušel porovnávat takovéto množství digitálů a tvé poznatky by mohli v budoucnu pomoci jiným uživatelům při rozhodování. Očividně to bereš velice důkladně a i když to bude subjektivní názor, mohl by být velmi přínosný pro ostatní.
Žijem, pijem, tancujem! Jsem velký a tvrdohlavý!
-
audioprodukt
- Nováček fóra

Jak ošahám Behringera,vyjevím mé subjektivní názory.
Z.
Z.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Požadavku na "zvuk" se dá rozumět, prostě když se mi nelíbí, co slyším, tak to pro mne není dobře i kdyby se to líbilo všem ostatním, ale digitální mix aspoň střední kategorie opravdu nejde srovnávat s MP3, to by musel být někde hodně ošizený a pokud vím, tak se to děje snad jen LS9, občas, a i ta má pár příznivců, kteří tuto kritiku odmítají. Převodníky jsou jistě důležité, ale pokud je dnes někde úzké hrdlo, tak to bude spíš ve zpracování už digitálního signálu, v jeho HW i SW. Protože co se týká samotného formátu, tak přirovnávat by se dalo spíš k CD a to se kupodivu celých třicet let drží jako běžný zdroj všech nahrávek, včetně těch, na kterých se aparáty uchem testují. Bitová hloubka je pochopitelně mnohem větší u mixů, jednak je to potřeba (nejde o zpracovanou konzervu, ale živý zvuk) a hlavně to dneska technika už umožňuje, tenkrát museli udělat kompromis.
Mimochodem co se týká GLD, tak stojí za všimnutí, že na rozdíl od iLive se už ani nevedou žádné plamenné diskuze, jestli třeba není Soundcraft lepší atd. GLD se už pouze prodává a také díky jemu šel letošní obrat A&H skoro o 30% nahoru a to ještě stále nepřišli s tím slibovaným "kompaktním" mixem, který už nebude mít žádné mixracky ani audioracky, ale všechny konektory přímo na sobě.
H.M.
Mimochodem co se týká GLD, tak stojí za všimnutí, že na rozdíl od iLive se už ani nevedou žádné plamenné diskuze, jestli třeba není Soundcraft lepší atd. GLD se už pouze prodává a také díky jemu šel letošní obrat A&H skoro o 30% nahoru a to ještě stále nepřišli s tím slibovaným "kompaktním" mixem, který už nebude mít žádné mixracky ani audioracky, ale všechny konektory přímo na sobě.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
Huberte!
V cem je prosim vyhoda, kdyz ma digitalni mix vsechy konektory (prevodniky a procesing) na sobe?
To jako, ze by to bylo neco na zpusob DL1608. Tedy mix = stagebox a ty to kroutis z iPADu???
V cem je prosim vyhoda, kdyz ma digitalni mix vsechy konektory (prevodniky a procesing) na sobe?
To jako, ze by to bylo neco na zpusob DL1608. Tedy mix = stagebox a ty to kroutis z iPADu???
To je asi pro vsechny ty, co nechcou "priplacet" za stagebox, kdyz přece maji draheho hartinga.

- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Výhody by se jistě našly, v každém případě je to výrobně lacinější, mix sice vyjde větší a těžší, ale je všechno v jedné krabici, takže se nic nezapomene doma nebo na podiu, jde se k autu jednou a ne dvakrát atd. Pro kapely zvučící se z podia apod. aplikace bez páráku to může být i šikovnější (každá šňůra jde rovnou do mixu).
Jestli výrobce ještě ušetři displej (jako u DL1608) nebo ne, už je otázka ceny, stejně jako použití fyzických ovládacích prvků až po motorové fadery a jejich počet.
Já to také myslím spíš z hlediska cenových kategorií, že A&H zatím ještě nemá v digitálu pokrytý ten spodek nabídky, jaký představují např. X-32, DL1608, Presonus. Konkrétní řešení se může lišit, my zatím víme jen to, že se s digitálním párákem nepočítá a nahrazovat by to mělo např. řadu WZ.
H.M.
Jestli výrobce ještě ušetři displej (jako u DL1608) nebo ne, už je otázka ceny, stejně jako použití fyzických ovládacích prvků až po motorové fadery a jejich počet.
Já to také myslím spíš z hlediska cenových kategorií, že A&H zatím ještě nemá v digitálu pokrytý ten spodek nabídky, jaký představují např. X-32, DL1608, Presonus. Konkrétní řešení se může lišit, my zatím víme jen to, že se s digitálním párákem nepočítá a nahrazovat by to mělo např. řadu WZ.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
Uznavam, ze jedina vyhoda je tedy pro kapely, jenz se zvuci sami z podia, ale u jinych aplikaci je absence digitalniho paraku docela podstatna. Pokud neberu v potaz holirny typu: 1x bezdrat a podkresova hudba pri otukavani zakladnich kamenu a podobne vylomeniny!!!
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Co třeba menší kluby a další prostory s pevnou instalací drátů? Přece nebudou kvůli digitálnímu stageboxu překopávat podlahu nebo zeď...
Řešení all in one bude mít své zájemce, stejně jako je má Presonus, nebo stará 01 či LS9.
Řešení all in one bude mít své zájemce, stejně jako je má Presonus, nebo stará 01 či LS9.
Dělám, co mě baví.
-
Jirka555
Mě celkem potěšilo, že na X-32 se pěkně nazvučil Divokej Bill. Ondra ještě před akcí Behringera odsoudil se slovy, no nějak to zvládnem. Když přijeli, ani ze začátku nevěděl, že je to Behringer, sáhnul na korekce, a kroutil hlavou se slovy - ty vole, vono to hraje !! Kolik že to stojí?
To byl jen začátek, zvuk byl výborný, během koncertu ho několikrát pohladil a na konci akce mi řekl: přesvědčit mě, že nazvučim Billa na behringeru je to samé, jako že ojedu ošklivou holku, a ojel jsem ji.
Kdo ondru znáte, tak se ho ptejte z jeho dojmu
To byl jen začátek, zvuk byl výborný, během koncertu ho několikrát pohladil a na konci akce mi řekl: přesvědčit mě, že nazvučim Billa na behringeru je to samé, jako že ojedu ošklivou holku, a ojel jsem ji.
- Petr V.
- Uživatel

Když Pánbůh dopustí,tak i Behringer spustí.
Když budou mít zvukaři digitál za málo peněz,tak jím třeba zbyde víc peněz na bedny
).
Když budou mít zvukaři digitál za málo peněz,tak jím třeba zbyde víc peněz na bedny
Petr Vinš
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz
-
Petr H.
To bylo na jejich letním koncertě v Užhorodě nebo někde na "dálném východě" ???.Tady u nás snad letos nikde veřejně nevystupují. A Ondru myslíš kterého ? Já je zatím za pultem měl pouze s J.Mantlíkem, dříve také s M.Cimfem.Jirka555 píše:Mě celkem potěšilo, že na X-32 se pěkně nazvučil Divokej Bill. Ondra ještě před akcí Behringera odsoudil se slovy, no nějak to zvládnem. Když přijeli, ani ze začátku nevěděl, že je to Behringer, sáhnul na korekce, a kroutil hlavou se slovy - ty vole, vono to hraje !! Kolik že to stojí?