Kam s přijímači bezdrátů - podium nebo FOH?

Otázky a odpovědi z LIVE PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika)
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV »

Ahoj,
někdo to naťukl v tomto vlákně: zvukova-technika-mikrofony/test-dosahu- ... t2558.html

a tak mě napadlo zeptat se po srovnání: Kam dáváte přijímače od bezdrátů? Já jsem je doposud míval na FOH, ale uvažuju, jestli je nenechat na podiu. Výhodou by byla ušetřená vzdálenost, v cestě by nic nepřekáželo, nevýhodou nemožnost zasáhnout rychle do nastavení přijímače (ale to stejně nedělám nijak moc během akce).
J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. »

Když se jedná o koncert tak vždy na pódiu. Vyjímkou jsou akce typu modní přehlídka apod kde je nechávám u pultu.
Zvukař bez www stránek
OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OK2MDK »

Je dobré asi udat za jakých podmínek a typu akcí.
My nemáme podiáka, a tak na podiu nikdo nebývá, necháváme je tedy u pultu, ovšem nemáme 50m párák. Z důvodů hlidání baterek (stane se, že některá (byť nová) vydrží míň než druhá)

Máme je tedy u pultu (shure SLX) ale neděláme moc velké akce.
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

Presne tak. Zalezi na vzdalenosti FOH pozice od podia/jeviste. Pokud hraju malej sal kde jsem 20m daleko tak si je klidne nechavam u sebe na FOH kde navic vidim na stav baterky a navic tim usetrim dve lajny z paraku (na maly akce taham jen malej parak ;-) ). Jinak na velkych akcich samozrejme na jeviste na primej dohled.
Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 »

Já když nevidím na ty blikátka na přijímačích, tak jsem celej nesvůj. Pro to vždycky u FOH.
Ale dávám je až co nejvýš. Nemám externí antény, spliter, nic. Už jsem se párkrát vypekl, že na prázdný sál to chodilo a až se nahrnuli lidi, tak šel signál do kopru. Takže to stavím tak, aby to na sebe pořád vidělo.
Na 30m v pohodě. (Sennheiser)
gavo
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gavo »

Podla mna je volba jasna:

Mas podiaka? bezdraty jemu.
Nemas podiaka? bezdraty na FOH.

Kontrola stavu je podla mna dost relevatna vec na to aby som to mal stale pod dohladom - a mat technika ktory by sedel pri podiu (podika bez mixu) je podla mna zbytocne - 50m parak sennhesery v pohode. Mam to pod nohami, ked mam akciu kde je stol - ale v zasade to mam v racku v urovni oci - cize cista viditelnost pre kontrolu aj pre vysielace.

To iste pre inear. Ale to uz dnes zazujem dat inear vysielace do racku na podium - ale zasa zvazujem tu kontrolu stavu.

Vyhoda bezdrotaku na podiu je ta ze nepotrebujes externe anteny pri vacisych vzdialnoestiach - a ani splitery.

Ja mam anteny na paneli vzadu. (2 primace/vysielace na 1U)[prijmac / prijmac] ale rozmyslma ze to prerobim na 1primac 1U [prijmac / panel s antenami] co mi ale zdvojnasobi vysku racku.
Nic lepsie ako sediet za mixom pocas koncertu a jest pizzu nepoznam :D - vlastne ano - pocit ked vidim, ze kapela na tu pizzu slinta :P
Odpovědět

Zpět na „Zvučíme live a věci okolo“