Jaké repro jako odposlech, kombo i hlavní repro?

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
lubos

Příspěvek od lubos » úte 27. pro 2011 22:47:21

Dobrý den,
sháním něco univerzálního, co v současné době potřebuji k elektrickým klávesám, jako kombo, ale takové, které hraje samo (není snímáno do aparatury). Občas bych to používal i jako reproduktor pro nějaké hraní (zpěv, klávesy, kytara - folk, country) v menších místnostech. A v dalších případech, bych to využil jako odposlech.

Co říkáte na HK audio FAST, poměrně vývojově starou bednu, má cenu do toho dávat 10 000? Nebo se dá sehnat něco lepšího? Oproti reproduktorům od RCF v této cenové relaci se mi tahle líbí, že je to masiv a ne plast. Navíc jsem od HK slyšel sérii PRO, a ta mi zní dobře.

Díky za vaše postřehy.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » úte 27. pro 2011 23:23:23

Pozor, není to žádný "masiv", ale MDF, tedy materiál, ze kterého se prostě žádné profesionální bedny nedělají už asi ani v Číně, jeho použitelnost končí u studiových monitorů. Proti slušnému plastu jednoznačně sešup dolů. Pak to není narozdíl od prakticky všech aktivek biamp, ale uvnitř je pasivní výhybka (opět špatně) a výkon zesilovače je pravděpodobně pouze "hudební", tedy ve skutečnosti ne 300, ale cca 150W, z údajů o SPL by se dokonce dalo usoudit na ještě mnohem méně. Možná to i tak na požadovaný účel stačí a dokonce se bude i líbit, ale s tím porovnáváním s RCF opatrně, to je jiná liga.

H.M.

lubos

Příspěvek od lubos » čtv 29. pro 2011 22:38:49

Pěkný den,
děkuji za odpověd, zas jsem o něco chytřejší.

V stejné cenové skupině dělá RCF model RCF ART 310 A. Je mi jasné, že se jedná o dospělejší bednu, i zesilovač. Je to vhodná alternativa?

Ten plast se mi moc nelíbí, ale to je prostě jen esteticko-zkušenostní subjektivní poznatek. Ale já od toho až tak velký výkon neočekávám. Chci to hlavně ke klávesám jako kombo (když hrajou samotný), případně jako jeden reprodukotr na nějakou drobnější akcičku (mic + mp3). U toho RCF se bojím, že zblízka bude zvuk nepříjemný, vzhledem k povaze reproduktoru, určen je asi spíše jako vršek v menší aparatuře.

Napadá vás ještě nějaká slušná bedna v této cenové relaci?

Díky za váš čas.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » čtv 29. pro 2011 23:09:37

A co přímo klávesové kombo?
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pát 30. pro 2011 0:06:16

Jak vlastně berete tu cenovou relaci ? Já jsem na Fast narazil za ceny kolem 15 000Kč, za to si v RCF můžete už celkem vybírat. Je tedy pravda, že podle materiálu, koncepce a výkonu zesilovače by měl stát těch cca deset maximálně, ale kde ho za to nabízejí ? "Příjemně" hrající bedna je například Yamaha MSR 100, ale moc toho neuhraje, v určitém rozsahu hlasitostí hraje "příjemně" i ultralaciný Mackie Thump15A (i s 15" mnohem lehčí, než ten Fast). Na ART310A není nic nepříjemného, jen prostě umí hrát tak nahlas, že to je zblízka nepříjemné a basy už k tomu musí hrát minimálně další 15". To ale není nevýhoda, to je jen další stupeň použití. Vezměte si svoje klávesy nebo aspoň nějakou nahrávku z nich někam, kde těch beden mají v krámě vystavených a zapnutých víc a dovolí vám si to chvíli zkoušet. Jinak se v podstatě bavíme o ničem. Ještě pozor na ty vstupy, nepochopil jsem úplně, jestli tam chcete mít dva současně použitelné (mixovatelné) na linku a mikrofon. To každá aktivka nemá, ale je to stejně mnohem praktičtější dělat na malém mixu, než na zadní stěně bedny.

H.M.

Ruprecht
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ruprecht » ned 01. led 2012 18:46:37

Já používám k plné spokojenosti MSR250.
Hrajou "příjemně" a mají i možnost mixu linky s mikrofonem na zadní stěně.

Lojza

Příspěvek od Lojza » pon 27. úno 2012 20:12:53

Dnes jsem zakoupil Yamaha DXR zvukově naprosto špičková bedna kam se hrabe RCF vřele doporučuji je to novinka.

Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla » pon 27. úno 2012 21:04:50

Ma v tom prsty Nexo...

Lojza

Příspěvek od Lojza » úte 28. úno 2012 10:24:07

ne je to Yamaha, porovnával jsem to na obchodě v Brně a hralo to nejlíp ze všech beden co tam měli. Výborně vybaveno jsem moc spokojen opravdu dobrej kup.

Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla » úte 28. úno 2012 10:48:21

“Working with NEXO was an obvious step in taking the DXR and DXS ranges to the highest level of performance."

http://pro-music-news.com/html/02/e20124ya.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

m-navrtal
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od m-navrtal » úte 28. úno 2012 17:51:16

Já zase doporučím Yamahu Stagepas 300 nebo 500, jednak zvuk z těchto beden je velice hezký, nic to neváží a je to ideální na menší akce. Má to vlastní mix takže se nemusí s sebou tahat další bedna krámů. Nebo se dá použít jen jeden reprobox. Navíc vnitřnosti to má stejné jako bedna Yamaha MSR 100 nebo 250.
za tu cenu to má super zvuk a dobrou mobilitu. Jinak sám půjčuji můj Stagepas 300 kolegovi klávesákovi na svatby, ještě se zpěvem. Za 10 min nachystáno a poklizeno, velice si ho chválí též :D

Odpovědět

Zpět na „Repro“