ochrana mixu, dmx pultu, NB pred ovladanim druhymi ludmi
-
- Reklama
ochrana mixu, dmx pultu, NB pred ovladanim druhymi ludmi
Ahojte, po najnovsej skusenosti, mi neda opytat sa vas ci nemate niekto neaky napad, ze ked robite Live podujatie a potrebujete si odbehnut od mixu, NB, a pod. na chvilku (napr. ist si vypocut o kus dalej, alebo neaky kabel prehodit a pod.)
AKO SI ZABEZPECIT TECHNIKU aby medzi tim casom do toho nesteloval niekto iny (ci uz z pomocnikov alebo ucinkujucich) bez vasho vedomia...
Prip. aj aby si niekto ako kameraman nepchal predlzovacky tam kam mu nedovolite bez opytania? (este ze ja som tam nemal dimerpack a...)
Dakujem.
AKO SI ZABEZPECIT TECHNIKU aby medzi tim casom do toho nesteloval niekto iny (ci uz z pomocnikov alebo ucinkujucich) bez vasho vedomia...
Prip. aj aby si niekto ako kameraman nepchal predlzovacky tam kam mu nedovolite bez opytania? (este ze ja som tam nemal dimerpack a...)
Dakujem.
Re: ochrana mixu, dmx pultu, NB pred ovladanim druhymi ludmi
Pořadatelská služba. Ani muzikanti, ani návštěvníci, nemají na FOH co dělat.
A mezi pomocníky si musíš udělat pořádek sám.
Notebook se dá "zamčít" screen-saverem s heslem, příp. jsou na to freewary, které překreslí celou obrazovku a nezmizí do zadání hesla.
Ale s mixem nic neuděláš...
A mezi pomocníky si musíš udělat pořádek sám.
Notebook se dá "zamčít" screen-saverem s heslem, příp. jsou na to freewary, které překreslí celou obrazovku a nezmizí do zadání hesla.
Ale s mixem nic neuděláš...
Dakujem.
PS: mam pocit, ze ked mi notebook prejde na setric tak mi vyhodi projekciu do projektoru,
(sice tot mi zasialhli do nahravky...)
(sice tot mi zasialhli do nahravky...)
- Zbynoor
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Yamaha digital jde normalne zamknout... pouzivam hojne
www.silentsound.cz www.silentsound.cz/tour - VW Crafter Tourbus
L-Acoustics, Yamaha CL3, Neumann, BSS, Shure, Sennheiser, Lake, XTA, LabGruppen, DBX, AKG, AlurSystem, Nivtec ...
L-Acoustics, Yamaha CL3, Neumann, BSS, Shure, Sennheiser, Lake, XTA, LabGruppen, DBX, AKG, AlurSystem, Nivtec ...
No, mě spíš v sobotu krapet nasralo, že mi zpěvák zasedl místo na lavici u stolu, kde jsem měl noťas s virtuálním mixem. Ale pak mu to došlo, uhnul a nakonec jsme si i rozuměli 
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Prostě k tomu pultu nebo dalším věcem postav někoho, kdo to ohlídá.
Dělám, co mě baví.
no hadam neakeho takeho najdem, ked ti od ktorych to ocakavam to nerobia tak aby som bol spokojny
A snivat o digi
Dakujem.
A snivat o digi
Dakujem.
Hele, digi pult v tomhle není řešení, jen přesune problém jinam. To se pak zas budeš bát, že tě někdo vyrve ze stageboxu kabel s fantomem?
Nezávisle nad vybavením musí fungovat nějaký "pravidla hry". Pokud to nepochopí "ti, od kterých to očekáváš", je na čase popřemýšlet, zda není lepší spolupracovat s někým jiným.
Neříkám, že se má člověk chovat jako "mocipán", za každým "zákazem" má následovat vysvětlení proč to tak musí být. Když to druhá strana pobere, jede se dál ve vzájemné spokojenosti. Když to nepobere, nemá smysl řešit "pseudo-zabezpečení" čehokoliv.
Nezávisle nad vybavením musí fungovat nějaký "pravidla hry". Pokud to nepochopí "ti, od kterých to očekáváš", je na čase popřemýšlet, zda není lepší spolupracovat s někým jiným.
Neříkám, že se má člověk chovat jako "mocipán", za každým "zákazem" má následovat vysvětlení proč to tak musí být. Když to druhá strana pobere, jede se dál ve vzájemné spokojenosti. Když to nepobere, nemá smysl řešit "pseudo-zabezpečení" čehokoliv.
-
jardatop
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Na Windowsech je to OKNO+L (=přepnutí uživatele nebo prostě zamknutí. Pak se jenom zase přihlásíš heslem). Spořič obrazovky je v tomto (i kdekoliv jinde) zbytečnej.
a ked na tom nb pojde neaky soft a bude nahravat, alebo (keby som sa naucil viac robit vo freestylery) teda napr. freesteler si bude robit sam nieco napr. svietit podla hudby
A ja ho tim oknom+L zamknem tie programi budu spustene dalej a budu si robit to co maju?
Dakujem.
A ja ho tim oknom+L zamknem tie programi budu spustene dalej a budu si robit to co maju?
Dakujem.
Win+L je samozřejmě sofistikovanější varianta spořiče 
Běžící procesy to neovlivní, otázkou je co s tou projekcí. Pokud tě daťák klonuje obrazovku, tak se tím projekce přeruší.
Myslím, že ve tvém případě bude nejlepší dát si mix a notebook do kejsu, který má víko na pant a na petlici. A zamykat.
Běžící procesy to neovlivní, otázkou je co s tou projekcí. Pokud tě daťák klonuje obrazovku, tak se tím projekce přeruší.
Myslím, že ve tvém případě bude nejlepší dát si mix a notebook do kejsu, který má víko na pant a na petlici. A zamykat.
no ved musim ti keisy podorabat povymyslat...
lebo ani papier s napisom nechytat minule nepomohol, a ja som potom taky ze inym sa nelubi...
este ma napadlo, ze pouzit klas. pc a odpojit mu klav. a mys ale to by asi tiez blblo...
Dakujem.
lebo ani papier s napisom nechytat minule nepomohol, a ja som potom taky ze inym sa nelubi...
este ma napadlo, ze pouzit klas. pc a odpojit mu klav. a mys ale to by asi tiez blblo...
Dakujem.
- kanjec
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Je to sice už docela dlouho, ale mám k tomu dvě věci - dobré je zamykat notebook i mechanicky, aby s ním nikdo neodešel (třeba http://www.alza.cz/sweex-pa204-stribrny-d434944.htm). Rozhodně bych taky doporučil předem domluvit s pořadatelem, co se bude dít, pokud někdo naruší chod na FOH, nebo jinde. Před 14 dny jsme dohráli, přáli si po akci pustit něco do beden a vydali jsme se balit. Někdo tam hrábnul do pultu, chtěl si přidat, tak se to vyplo. A tak by to podle mě mělo být i v průběhu produkce. Dobré je to zahrnout do smlouvy.
Ondřej Hornig
home - http://www.ohornig.cz/
home - http://www.ohornig.cz/
Třeba já zaklapnu Ipad do pouzdra dám pod pažu a idu k baru
Výhoda zvučení na DL1608 je i ta že nikdo z prudičů většinou v sále nemůže zvukaře najít 
Kolega který naši kapelu taky zvučí Ipadem (Presonus) tak po nazvučení už většinou sedí v "zákristii" u kapelního stolu z občerstvením vedle podia a jenom mutuje fx
Nikdo tě jako zvukaře neotravuje, nikdo ti nenaleje Pivo do mixu. Ovládá Ipadem i světla.
Kolega který naši kapelu taky zvučí Ipadem (Presonus) tak po nazvučení už většinou sedí v "zákristii" u kapelního stolu z občerstvením vedle podia a jenom mutuje fx
Nikdo tě jako zvukaře neotravuje, nikdo ti nenaleje Pivo do mixu. Ovládá Ipadem i světla.