Mackie tt24 - skúsenosti, kúpiť/nekúpiť?

• Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
DShark
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Mackie tt24 - skúsenosti, kúpiť/nekúpiť?

Příspěvek od DShark »

Dobrý den, zaujímam sa o tento mix tt24. Máte s ním nejaké skúsenosti? odhovoríte ma od neho? :)
Zvukár SL Systems
Predseda o.z. Kultúrny Prameň
TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Mackie tt24 - skúsenosti, kúpiť/nekúpiť?

Příspěvek od TomasVv »

Ano.
Nejhorší digitální mixpult, se kterým jsem měl tu čest. Zadarmo drahý.
Strašně pomalá odezva na cokoliv, člověk neví, jestli se kousl, nebo jen přepočítává. Nepřehledný, zvukově nic moc.
Dělám, co mě baví.
janek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janek »

Ja s nim nemam priame skusenosti, ale podla toho co som pocul bol pomerne poruchovy, a vela tych co ho mali sa ho rychlo zbavili.
Samozrejme zavisi od toho co za to das, a na co to chces.

Z tej starej generacie by som vyberal skor Yamahu 01V (aj ked menej kanalov) alebo idealne 01v96 (co je dobry pult, ak sa na nom naucis robit co ale nie je uplne jednoduche).
Samozrejme, nove digitalne pulty su uplne inde co sa tyka pohodlia (aj ked 01v96 je oproti vacsine z porovnatelnej triedy flexibilnejsia za cenu ovladatelnosti)
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Já bych to trochu uvedl na pravou míru. TT24 jsme dovezli tuším 16ks, prodávaly se v rozmezí let 2005-2012, tedy dnes mají naběháno cca sto let provozu dohromady. Až dodneška mají u nás evidovaných 11 oprav, jen výjimečně se jeden kus k opravě vrátil, všechny opravy byly spíš bagatelní záležitosti, nejdražší asi za deset tisíc Kč, průměr někde kolem 2500Kč, skoro polovina uznané záruky, na opačném konci je mix zničený pivem, který se nepovedlo celý opravit, protože se na vyčištění dostal příliš pozdě a shnily i prokovy v deskách. Přesto je částečně funkční.
Nicméně je to digitál první generace, který za současnými modely zaostává, je nepříjemně velký a těžký a jeho nové pořízení bych nedoporučoval (a to myslím jeden kus stále máme skladem). Pokud ho někdo má a je na něj zvyklý, tak asi může sloužit dál a půjde udržet ještě nějakou dobu v chodu.
Mimochodem "každý se zbavil" znamená "každý se povedlo prodat dalšímu zájemci", protože jistě ho nikdo neodnesl na sběrný dvůr, že :-)

H.M.
DShark
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DShark »

cize by to nebola dobra volba vymenit za 2x yamaha 03d ktorymi momentalne zvucim live? ak nie, vedeli by ste mi poradit po com sa mam kukat? hlavne mi ide o dostatok vstupov a viac odposluchovych ciest ako len 4 (03d).
Zvukár SL Systems
MADMAX

Příspěvek od MADMAX »

to by dobrá voľba naozaj nebola. Jestli jsi zvyklý na yamahy, tak bys LS9 mohl snést, ačkoli pro většinu lidí je to neskutečné klikání, zvuk nebude horší než 03D. Já bych ovšem za nejnižší použitelnou Yamahu považoval "second-hand" M7CL, což je ovšem stále docela dost peněz a navíc je to pořád o generaci překonaný pult. CL3/CL5 pro Tebe asi bude stejně jako pro mne finančně mimo mísu. Podle mne z "levných" digitálů pořád v poměru zvuk/výbav/intuitivnost ovládání/cena vede AH GLD-80. Na toho Mackieho každopádně zapomeň...
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Asi se těžko najde nějaké jiné vlákno, kde by všichni nákup nedoporučili a dokonce by jeden z nich byl dlouholetým dovozcem značky a měl dosud zboží na skladě. Můžeš nám všem vysvětlit, protože jistě námi zvědavost cloumá dost podobně, PROČ sis vybral právě tento JEDINÝ model a v podstatě na něm trváš ? Já jsem napsal, že si snadno nějaké důvody představit umím (já například stále sháním staré inkoustové tiskárny HP a Appolo, protože mám ze stejné doby stále dobře použitelnou měřicí techniku, která s novými spolupracovat nikdy nebude) a takových věcí je víc. Ovšem proč starou Yamahu vyměňovat za starý Mackie, když se od té doby teprve začaly rojit levnější a lepší digitály, to jsem z tvých dotazů ještě nevykoumal.

H.M.
DShark
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DShark »

Dakujem za odpovede. Ten mix sa mi pacil z toho dovodu ze ma 24 analogovych vstupov xlr, 10 odposluchovych ciest a ze ma rovno digitalny opticky vystup pre vsetkych 24 kanalov. Tymito aspektami by som potreboval nahradit svoje dve yamahy. Nedrzim sa ho zubami nechtami, som otvoreny navrhom a preto i o ne prosim pretoze nepoznam vsetky druhy mixaznych pultov a som obmedzeny cenou, kvoli tomu ze som student a vsetko platim z vlastneho vrecka.
Zvukár SL Systems
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Já se ještě pro jistotu zeptám - s jakou jeho cenou počítáš a k čemu dneska potřebuješ výstupy na optice ?

H.M.
DShark
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DShark »

2000 eur, a kvoli nahravaniu , pretoze v takej cenovej kategorii asi nenajdem novsi mix s usb vystupom a podporou nahravania cezen, ak ano tak tym lepsie
Zvukár SL Systems
DShark
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DShark »

ok, ale to uz je ina tema, tuto temu mozme uzavriet tym ze tt24 nie dobra volba ak chcem ostat aspon na takej zvukovej a flexibilnej urovni aku momentalne mam s o3d-ckami :) dakujem za vas cas a rady
Zvukár SL Systems
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

2000€ (cca 60k Kč), tam už se dá najít pult s nahráváním přes USB, nebo FW, třeba Behringer X32 (plnej, Compact, Producer, Rack i Core) 32x32, X18 by měla taky umět 18x18, A&H QU-16, 24, 32 maj taky vícestopé nahrávání/přehrávání přes USB, SC a ostatní pulty to umí většinou přes MADI.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Shadows_cz

Příspěvek od Shadows_cz »

Proc tak napadate tenhle mix? Ja ho mam a jsen s nim naprosto spokojenej. ty Vase sracky YAMAHY 01v je ta nejhorsi volba. A kde jste vzali tu odezvu? Ja ho mam pripojenej pres noťas a vzdalenou plochou ho ovladam na tabletu. Proste to neni sracka pro amatery :D např. Behringer atd. je pro vas ten nejlepsi mix :D Uvedomte si,ze tenhle mix se vyrabi uz od roku 2004 a porad makaj,za to ty vase Behringery a yamahy tridy V je to nejhorsi,co muzete koupit. Zdar a silu profici :D
J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. »

Pokud vím tak už se nějakou dobu nevyrábí. Zrovna dnes jsem měl opět tu čest ho v jednom divadle znovuzprovozňovat :-)
Ať si říká a myslí kdo chce co chce, tak ten pult opravdu není moc povedený, nebo spíše není dotažený do konce. Zvukově žádný zázrak a to i oproti té 01V96 (jednou jsem na něm nahrál živák do stop - no....) a ovládání samo o sobě taky nic moc. Sice se s ním můžeš naučit dobře dělat ale třeba ta latence interního LCD!!! Osobně bych se s ním nerad někde potkal, v dnešní době je dost lepších alternativ.
Zvukař bez www stránek
TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv »

Shadows-cz: tak si ho hezky užij.
Tenhle mix se vyráběl od roku 2004 a je to na něm sakra poznat. A opravdu nevím, kde si vzal názor, že my všichni používáme a milujeme Yamahy 01 a Behringery.
Dělám, co mě baví.
Odpovědět

Zpět na „Mackie“