DYNACORD LM 10-2 + DYNACORD LM 12-1
-
- Reklama
DYNACORD LM 10-2 + DYNACORD LM 12-1
Zdravím.. Rád by som sa poradil o kúpe týchto reproboxov.. Cena je 600€ za pár (t.j. 2x satelit + 2x bass).. Chcel by som sa opýtať ako sú na tom po zvukovej stránke, do akej mieri dokážu ozvučiť priestor (koľko ľudí), atď.. Pozeral som na špecifikáciu, repro je Electro Voice, čiže to nie je až taký šmejd, predsa je to nemecká kvalita
Sú v celkom slušnej kondícií, nie veľa hrané, zachovalé..
Za každú radu budem vďačný..
Za každú radu budem vďačný..
Re: DYNACORD LM 10-2 + DYNACORD LM 12-1
Takže nakoniec sa mi ich podarilo vybaviť za 500€, len rád by som ozaj poradiť či sa to oplatí za túto cenu.. Nerád by som kúpil mačku vo vreci, čo mne sa stáva dosť často..
Dosť mi to súri, pretože zajtra musím ísť pre nich, lebo do zajtra mi ich dotyčný podrží..
Ďalej by som sa rád opýtal ako to napájať, či osobne satelity a basy, čiže dve koncové zosilňovače a cez crossover, alebo stačí jeden zosilňovač a zapojiť paralelne sub a sat..
Za skoré odpovede ďakujem..
Ďalej by som sa rád opýtal ako to napájať, či osobne satelity a basy, čiže dve koncové zosilňovače a cez crossover, alebo stačí jeden zosilňovač a zapojiť paralelne sub a sat..
Za skoré odpovede ďakujem..
-
marian
Subbas ma v sebe repro http://www.electrovoice.com/downloadfile.php?i=970942
Nebude sa mu chcieť ísť príliš dole, čiže asi bude potrebné evalizácia.
Výškový repro v satelitoch je http://www.electrovoice.com/downloadfile.php?i=1708
Basak je zákazková výroba dynacordu. Vo výhybke sú žiarovky, čiže treba to občas skontrolovať a dávať pozor na nárazy pri preprave.
Pokiaľ repra neboli opravované alebo nie su nejako poškodené za takú cenu to nemusí byť zlá kúpa.
Samozrejme je to menší aparát vhodný do barov a pod.
So servisom by nemal byť problém jedna firma v BA robí servis a ceny dielov išli mierne dole.
Nebude sa mu chcieť ísť príliš dole, čiže asi bude potrebné evalizácia.
Výškový repro v satelitoch je http://www.electrovoice.com/downloadfile.php?i=1708
Basak je zákazková výroba dynacordu. Vo výhybke sú žiarovky, čiže treba to občas skontrolovať a dávať pozor na nárazy pri preprave.
Pokiaľ repra neboli opravované alebo nie su nejako poškodené za takú cenu to nemusí byť zlá kúpa.
Samozrejme je to menší aparát vhodný do barov a pod.
So servisom by nemal byť problém jedna firma v BA robí servis a ceny dielov išli mierne dole.
-
marian
Subbas má v sebe vyhybku, čiže dá sa aj jedným zosilňovačom. Avšak odporúčam použiť dva zosilňovače resp. jeden 4 kanál a k tomu DSP vtedy sa dajú dosiahnuť lepšie výsledky, čo sa týka zvuku.
Odporúčam výkon zosilňovača pre satelit 2*200-300W/8ohm, pre subbas 2*300-500W/8ohm.
Ak to pôjde z jedného zosilňovača, tak 2*500-600w/4ohm, každopádne to neuprednostňujem, lebo tie 10" sa budú na basoch dosť trápiť a bude to na úkor zvuku kvôli väčšej výchylke a nebude možné na plno využiť potenciál subbasu keďže satelity znesú čosi menej a výkon pôjde cca 50:50.
Zosilňovače nejakú lepšiu značku napr. Dynacord, EV, QSC, Crest a p.
Odporúčam výkon zosilňovača pre satelit 2*200-300W/8ohm, pre subbas 2*300-500W/8ohm.
Ak to pôjde z jedného zosilňovača, tak 2*500-600w/4ohm, každopádne to neuprednostňujem, lebo tie 10" sa budú na basoch dosť trápiť a bude to na úkor zvuku kvôli väčšej výchylke a nebude možné na plno využiť potenciál subbasu keďže satelity znesú čosi menej a výkon pôjde cca 50:50.
Zosilňovače nejakú lepšiu značku napr. Dynacord, EV, QSC, Crest a p.
Dík Marián, zatiaľ som to zrušil, lebo som nevedel čo s tým, či sa to oplatí, atď.. Ono keď si k tomu prirátam cenu zosilňovača/ov, tak sa presuniem nad hranicu 1000€ čo mi príde dosť neefektívne.. Ďalek k tomu nejaký DBX a sme na cene 1300€ za čo si môžem, kúpiť nové RCF a zvukovo to bude na rovnako si myslím.. Či sa mýlim..??
Ešte tu mám ponuku na HK Audio Smart System, nové to stojí cez 1000€, ale nejako ten výkon mi nepríde nič moc.. Mám to za 400€, tak neviem čo teraz..
Ešte je ti jedna alternatíva, čo som čítal recenzie, tak samé kladné ohlasy..
http://www.thomann.de/cz/the_box_ta_power_bundle.htm

Ešte tu mám ponuku na HK Audio Smart System, nové to stojí cez 1000€, ale nejako ten výkon mi nepríde nič moc.. Mám to za 400€, tak neviem čo teraz..
Ešte je ti jedna alternatíva, čo som čítal recenzie, tak samé kladné ohlasy..
http://www.thomann.de/cz/the_box_ta_power_bundle.htm

Zdravím.. Takže som nakoniec kúpil HK Audio L.U.C.A.S. Je trošku obitý, molitany na mriežkach sú zničené, ale za 250€ sa to oplatilo.. Ďakujem za rady.. 
-
Návštěvník
No rozober tie bedne a pozri čo je dnu, tá cena je podozrivo nízka, ten systém ako nový stal cez 1000€ keď sa nemýlim. Problém bol s tým že keď sa to dusilo na plný kotol tak výškové repro toho veľa nevydržali.
-
relaxmusik
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Cena je v pohodě, odpovídá kvalitě.
Nechť aspoň chvíli slouží! 
Otázkou je, na co to ma sloužit. Rok zpátky tu tazatel řešil sestavy s 15" satelity a 15" suby. Teď mu stačí takový chrchlátka.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
-
relaxmusik
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Právě proto, i na reprodukovanou muziku je to tak na dechovku pro 50 duchodcu. 
Všetko šlape ako má, žiadny problém s nimi nie je, cena bola nízka, pretoźe dotyčný ani nevedel čo má, tak som ho trošku zrezal s ceny.. 
exxxi Za tú dobu sa toho zmenilo dosť.. Teraz žijem v zahraničí a to HK Audio je len pre zábavu /dobrá cena, tak prečo to nekúpiť
/ Momentálne mám to HK v miestnosti 50m2 a hraje sa pre 20 ľudí, čiže to postačuje.. 
exxxi Za tú dobu sa toho zmenilo dosť.. Teraz žijem v zahraničí a to HK Audio je len pre zábavu /dobrá cena, tak prečo to nekúpiť
Tak to jo. Loni to vypadalo, ze chceš zvučit plesy.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
Zhrniem to tak: všetko čo som mal som predal, aby som mohol ísť pracovať vonku a mal na začiatok €.. No rád by som si časom kúpil aparatúru naspäť, ale už nepôjdem cestou ako na Slovensku..