UKRADENÝ aparát Mirka Horkého

Okradli vás? Napište to sem. Snad budete mít štěstí a někdo vám pomůže.
Pravidla fóra
- sekce slouží k informacím o odcizených věcech a všemu, co souvisí se zvukařinou. Mohou zde být zveřejněny všechny informace, které by mohly vést k nalezení věcí. Při psaní příspěvků pozor na činnost, která by mohla překročit meze zákona (uvádění jmen domnělých pachatelů, adres, osobních údajů...).
- příspěvky, nesouvisející s tématem fóra, nebo obsahující vulgarity budou smazány.
- na příspěvek můžete odpovídat či pokládat upřesňující dotazy, můžete i komentovat jeho obsah.

NEZAPOMEŇTE DO INZERÁTU UVÉST KONTAKT.

Diskuzní fórum zvukarina.cz ani lidé, spjatí s jeho tvorbou, nenesou odpovědnost za obsah a pravdivost údajů, uvedených v inzerci.
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

UKRADENÝ aparát Mirka Horkého

Příspěvek od safa »

Tohle mi poslal kamarad:

Žádost o pomoc
Vážení kolegové a kamarádi, dne 20. 12. 2008 mi bylo v časných ranních hodinách odcizeno následující zařízení představující 10 let mojí tvrdé zvukařské práce. Děkuji za případnou informaci a pomoc při pátrání.
Mirek Horký, Jevíčko - 603 44 74 94

Seznam odcizené ozvučovací techniky - Miroslav Horký

Zařízení

1. mixážní pult Soundcraft MH2 (40 vstupů)

2. mixážní pult ALLEN & HEATH GL2800M-40 (40 vstupů)

3. osvětlovací modul Furman vč. stab napětí

4. analyzér Rane

5. dvoukanálový digitální kompresor TC

6. CD přehrávač TASCAM

7. duální efektový procesor TC-M-One XL

8. multitap rhytm delay TC-D-Two

9. efektový procesor LEXICON MPX-1

10. efektový procesor YAMAHA SPX-990

11. efektový procesor YAMAHA SPX-2000

12. čtyřkanál gate BSS-DPR-504

13. čtyřkanálový compressor BSS-DPR-402

14. čtyřkanálový compressor DBX-DD-1046

15. dvoukanálový compressor DBX-DD-160XL

16. dynamický processor DESIGNER SPL

17. dvokanálový grafický equalizér (2x31 pásem) LA

18. efektový přepravní keys (barva oranžová překlížka)

19. multiparový kabel KLOTZ (48 párů) + cívka + keys

20. výkonové zesilovače CAMCO VORTEX 6, 3 ks

21. digitální TD controller NEXO NX243

22. výkonový zesilovač RAM7

23. třípásmový reprobox NEXO ALPHA e fullrange, 2 ks

24. dvoupásmový reprobox NEXO ALPHA e fullrange, 2 ks

25. dvoupásmový reprobox NEXT, 2 ks

26. dvokanálový grafický equalizér (2x31 pásem) LA

27. dvokanálový grafický equalizér (2x31 pásem) AUDIENT

28. dvokanálový grafický equalizér (2x31 pásem) DAP

29. efektový přepravní keys (barva oranžová překlížka)

30. síťový rozvadě v přepravním keysu

31. závěsné zařízení X-BOW NEXO, 2 ks

32. přepravní keys pro monitorové boxy (barva oranžová překlížka)

33. propojovací multikabely pro efektový rack

34. přívěsný plachtový vozík dvoukolový (nosnost 2 t, barva stříbrná)

35. plovoucí přepr. keys pro výkonové zesilovače (barva oranž. překl.)

36. přepravní keys na multipárový kabel s bubnem

37. přepravní keys na mix. pult SOUNDCRAFT (černá UH hmota, logo Music Data)

38. přepravní keys na mix. pult ALLEN&HEATH (barva oranž. překližka)
george_58
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od george_58 »

To je ale hnus velebnosti :-( , držím palce, aby se podařilo alespoň ěco zachránit. Je to fakt smutné.
maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved »

Úplně se mi udělalo špatně.

Na druhou stranu - jedná se o věci , které se tak snadno neprodávají .

Preventivně poprosím o zaslání sériových čísel , jesli je to možné, klidně na můj e-mail
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

U tech malejch veci pochybuju ze si nekdo schovava seriova cisla svych zarizeni, takze pokud nejsou na zarucaku (jsou li ta zarizeni v zaruce a byla-li kupovana nova) tak to asi tezko dohledat.

Coz je namet na diskusi ... evidujete seriova cisla svych aparatnich komponent ?
midnight_man
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od midnight_man »

safa píše:U tech malejch veci pochybuju ze si nekdo schovava seriova cisla svych zarizeni, takze pokud nejsou na zarucaku (jsou li ta zarizeni v zaruce a byla-li kupovana nova) tak to asi tezko dohledat.

Coz je namet na diskusi ... evidujete seriova cisla svych aparatnich komponent ?
samozrejme, v papieroch, ci uz je to nove teda faktury, zarucaky, pripadne kupovane z druhej ruky tak kupno-predajne zmluvy kde vsade pisem S/N. Podla mna to je dosti podstatna vec...páč som mal raz problemy s tym zesom hral s technikou v klube natož prisiel nejaky exekutor s policiou a chceli konfiskovat veci z klubu/ nejake nevyriesene ucty majitela/ a samozrejme prvom rade bola zvukova a svetelna technika..tak som bol prvy na rane (poviem vam, nebolo mi vsetko jedno) Samozrejme som sa nedal a vytiahol som nanho papiere od vsetkeho (od blockov za XLR konektory az po faktury za zosiky na moje meno) kde si ten policajt kontroloval tie seriove cisla!!!!! co ma dost prekvapilo...natoz ma museli nechat tak :D Zobrali nejaku ladnicku na malinovky a 2 klubove konce. Papiere treba mat!!! Aj ked vas na ceste zastavi colna policia mohol by som mat dobry problem keby som nemal papiere od techniky ktoru veziem.
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.
PetrMikes
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PetrMikes »

tohle je tedy pekne svinstvo.pokud narazim na neco podobneho pri nejakych akcich,určite se ozvu
Nick
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Nick »

taky se mi udělalo zle...

to je slušný výčet techniky za hromadu peněz, a to pomíjím ten fakt ponížení - kdysi mně vykradli auto a i když šlo "jen" o padesát tisíc, tak vztek a smutek mne nepřešel dodnes.

každopádně stálo by za to zveřejněnit sériová čísla

a ještě ad midnight_man: neznám nikoho (a to se znám osobně tak se dvěma desítkama zvukařů), kdo by sebou vozil byť jen kopie faktur. Přijde mi to poněkud šílené a s těmi celníky nevím, nevím...

Safo: s p. Horkým se osobně neznám, abych se ho zeptal, ale třeba budeš vědět, co pro něj ta krádež v tuto chvíli znamená, jak je na tom s technikou - jinými slovy nezlikviduje ho to např.? Jistě se najdou v okolí slušní zvukaři, kteří mu nějaký ten aparát půjčí nebo zastřeší jeho akce - je to tak?
midnight_man
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od midnight_man »

Ty sebou nevozis papiere? povolenia a podobne veci....Mne to prijde celkom normalne vozit sebou papiere ktore s tym suvisia.
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.
striska
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od striska »

Tak tohle je opravdu nepříjemná záležitost:-( Já bych těmhle dobytkům uřezal ruce a nechal schnít ve vězení.

Při představě, že by mi někdo ukradl mé "zařízení" - ,i když to zdaleka není v takové hodnotě jako p. Horkého, polévá mě pot a dělá se mi z toho špatně. Jsou v tom všechny mé vydělané peníze, několik let tvrdé práce - kor v NAŠEM OBORU!

Pana Horkého je mi opravdu líto a přeji mu šťastný konec.
sinclair
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sinclair »

midnighte, ty sebou vozíš kopie faktur a nákupních dokladů od všech komponentů aparátu? To vykládej svý babičce...

Když jsme u toho - které papíry by měl mít majitel aparátu u sebe vždycky? Je to dotaz přímo na tebe, midnighte.
striska
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od striska »

sinclair píše:midnighte, ty sebou vozíš kopie faktur a nákupních dokladů od všech komponentů aparátu? To vykládej svý babičce...

Když jsme u toho - které papíry by ale v každém případě měl mít majitel u sebe vždycky?
to sinclair: asi maj na slovensku jiny zvyky a tradice..
honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Ukradeny aparat Mirka Horkeho

Příspěvek od honza637 »

Tohle je fakt moc. To, že se kradou auta, spotřební elektronika a další "kraviny" pochopím. Lze se toho snadno zbavit. Ale tohle snad vypadá na někoho z oboru a nebo "homelesáci" na hliník a šrot? To druhé radši ani nechci domyslet. Znám případ člověka, kterému černí spoluobčané zničili archiv cca 1000ks profi pásů a mnohé s uníkátními nahrávkami. A to jen proto, že potřebovali do sběru železo (středovky)!!!! Ušetřeny nezůstaly ani magnetofony Studer A800 2ks (zase hliník) . Chtělo se mi brečet když mi to majítel popisoval.
Ale tohle je přeci jiné .... tohle je technika, kterou běžný člověk neupotřebí, v zastavárně to nevemou páč neví co to je. Tak holt jedině se s tím potkat někde na nějaké akci.

Pro admina - ta myšlenka zůčastněných udělat vlákno pro zadávání těch odcizených věcí by možná nebylo od věci. Je fakt, že nějaký registr těchto zařízení zcela chybí. Možná by to ale mohlo vypadat jinak, než formou příspěvků jak je známe. Možná by bylo lepší udělat formulář, který by se dotazoval na výrobní čísla, možné označení či vady podle kterých by se zařízení dalo poznat na první pohled, samozřejmě kontakt na původního majitele a tak dále. V podstatě tím sleduji, aby se dalo velmi rychle a snadno najít konkrétní věc a ne procházet miliony příspěvků.
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
jardatop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardatop »

Obavam se, ze to tak jednoduse nepujde dohledat. Ten pachatel to nejspis bude rozprodavat na ebay. Tak spis podle tech modelu vystopovat jej tam.
honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza637 »

To by pak ale znamenalo, že musí mít určité zázemí a hlavně musel dobře vědět co krade. Jinými slovy patrně někdo z oboru....
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
vikosound
Nováček fóra
Nováček fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikosound »

A podařilo se zjistit aspoň nějakou stopu, nebo něco? Je to k zblití. Mě se teď o víkendu stalo, že sem skoro přišel o efekťák. Vždycky jsme si dělali prdel, kdo by takový těžký krámy krad...a ejhle. Normálně jsme balili s klukama podium a zabalenej zakjesovanej rack najednou zmizel ze salu, než jsem se otočil.Zprvu jsem se nijak nevzrušoval, kolikrát se stalo, že brigádníci od pořadatele to omylem vzali společně s nástrojovkou a pak to zůstalo na chodbě....Nicméně mi to nedalo a vylez jsem před sál ven, kde mě hned překvapili uražený víka z racku a pohozený ve sněhu. Rozhlídnu se a koukam, že dva maníci vlekli celej efekťák sněhem k autu, kde se ho pátejma dveřma snažili naložit, jenže byl velkej, tak se jim tam nemoh vejít, debilům, cca 70 kg těžkou věc prostě do Peugeuta 106 prostě nedali, kreténi.Já tam zůstal stát jako zmaraženej, absolutně sem nechápal, že je něco takovýho vůbce možný.Přísaham bohu, že kdyby mi dali pár vteřin šanci se nadechnout, seděl bych za zmrzačení, takhle sem se zmoh akorát na to, že jsem zařval, nechali rack rackem a plnej snehu ho nechali ležet a ujeli. Kradlo se vždycky a vždycky bude, ale přijde mi, že v poslední době je všechno horší, lidská drzost a neomalenost je čím dál větší, respekt na akcích k technice veškerej žádnej, natož k lidem techniku vlastnící. A tohle neplatí jen ve zvukařině, ale v životě vůbec....
Zamčeno

Zpět na „Odcizená technika, varování“