Behringer xr12 - Ducker & gate
-
- Reklama
-
Onufer Pavol
- Uživatel

Behringer xr12 - Ducker & gate
Zdravím kolegovia.
Hrám na akordeóne a pre ozvučenie používam Behringer xr12.
Akordeón mám ozvučený samostatne basovú a harmonickú stranu a počas spevu by som potreboval stíšiť harmonickú časť a naopak ak spev skončí tak harmonickú stranu opäť zosilniť pre zvýraznenie napr. nejakého sola.
Pre kanál harmonickej časti akordeónu som použil "ducker" s prepojením na závislosti signálu od mikrofonu a funguje to supper ale vznikol mi nový problém, že na tom istom vstupe neviem súčasne aplikovať "gate" a preto neviem potlačiť šum na tomto kanály ked nehrám.
Prosím o radu ako na jednom kanály viem aplikovať súčasne "ducker" aj "gate".
Pre lepšie pochopenie posielam screen kde červenou som zvýraznil čo by som potreboval dosiahnuť.
Vopred vďaka.
Hrám na akordeóne a pre ozvučenie používam Behringer xr12.
Akordeón mám ozvučený samostatne basovú a harmonickú stranu a počas spevu by som potreboval stíšiť harmonickú časť a naopak ak spev skončí tak harmonickú stranu opäť zosilniť pre zvýraznenie napr. nejakého sola.
Pre kanál harmonickej časti akordeónu som použil "ducker" s prepojením na závislosti signálu od mikrofonu a funguje to supper ale vznikol mi nový problém, že na tom istom vstupe neviem súčasne aplikovať "gate" a preto neviem potlačiť šum na tomto kanály ked nehrám.
Prosím o radu ako na jednom kanály viem aplikovať súčasne "ducker" aj "gate".
Pre lepšie pochopenie posielam screen kde červenou som zvýraznil čo by som potreboval dosiahnuť.
Vopred vďaka.
Re: Behringer xr12 - Ducker & gate
Na jednom kanály XR12 nemožno súčasne použiť gate aj ducker. Je to možné riešiť tak, že kanál s mic sa pošle cez podskupinu BUS1-6 a tam nastaviť gate. Nezabudnúť vypnúť výstup do LR na vstupe pre mic. To je jedno z riešení, ktoré ma napadá. XR nemá možnosť externého insertu v rámci vstupu, kde by sa dal použiť napr. externý gate. Treba sa orientovať podľa blokovej schémy XR12.
-
Onufer Pavol
- Uživatel

Zdravím.
Vdaka za reakciu a snahu pomôcť ale v podskupine BUS nie je vôbec možné nastaviť "gate" software to vôbec neumožňuje.
Vdaka za reakciu a snahu pomôcť ale v podskupine BUS nie je vôbec možné nastaviť "gate" software to vôbec neumožňuje.
Sorry, teraz som si to všimol. Máte pravdu, na XR12 ide v podskupinách iba compressor. Gate v podskupinách je len vo vyššej verzii X32 alebo M32. Ešte ma napadlo využiť funkciu Auto-mix. Myslím, že toto by mohlo vyriešiť váš problém. To "stíšenie" vedľajšieho kanálu je možné regulovať.
-
Onufer Pavol
- Uživatel

Vyskúšal som odporúčané Auto-mix a celkom to pomohlo len v tomto prípade sa dá nastaviť iba GR and pri nádychu alebo kratučkej prestávke spevu automaticky otvára bránu karmonickej časti akordeonu a to je trochu rušivé. Chcelo by to upraviť dobeh "release" ale to nie je v Auto-mix možné.
V každom prípade vďaka za radu.
V každom prípade vďaka za radu.