Behringer xr12 - Ducker & gate

Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Onufer Pavol
Uživatel
Uživatel

Behringer xr12 - Ducker & gate

Příspěvek od Onufer Pavol »

Zdravím kolegovia.
Hrám na akordeóne a pre ozvučenie používam Behringer xr12.
Akordeón mám ozvučený samostatne basovú a harmonickú stranu a počas spevu by som potreboval stíšiť harmonickú časť a naopak ak spev skončí tak harmonickú stranu opäť zosilniť pre zvýraznenie napr. nejakého sola.
Pre kanál harmonickej časti akordeónu som použil "ducker" s prepojením na závislosti signálu od mikrofonu a funguje to supper ale vznikol mi nový problém, že na tom istom vstupe neviem súčasne aplikovať "gate" a preto neviem potlačiť šum na tomto kanály ked nehrám.
Prosím o radu ako na jednom kanály viem aplikovať súčasne "ducker" aj "gate".
Pre lepšie pochopenie posielam screen kde červenou som zvýraznil čo by som potreboval dosiahnuť.
Vopred vďaka.
Ducker.jpg
asterix1
Uživatel
Uživatel

Re: Behringer xr12 - Ducker & gate

Příspěvek od asterix1 »

Na jednom kanály XR12 nemožno súčasne použiť gate aj ducker. Je to možné riešiť tak, že kanál s mic sa pošle cez podskupinu BUS1-6 a tam nastaviť gate. Nezabudnúť vypnúť výstup do LR na vstupe pre mic. To je jedno z riešení, ktoré ma napadá. XR nemá možnosť externého insertu v rámci vstupu, kde by sa dal použiť napr. externý gate. Treba sa orientovať podľa blokovej schémy XR12.
Onufer Pavol
Uživatel
Uživatel

Zdravím.
Vdaka za reakciu a snahu pomôcť ale v podskupine BUS nie je vôbec možné nastaviť "gate" software to vôbec neumožňuje.
asterix1
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od asterix1 »

Sorry, teraz som si to všimol. Máte pravdu, na XR12 ide v podskupinách iba compressor. Gate v podskupinách je len vo vyššej verzii X32 alebo M32. Ešte ma napadlo využiť funkciu Auto-mix. Myslím, že toto by mohlo vyriešiť váš problém. To "stíšenie" vedľajšieho kanálu je možné regulovať.
Onufer Pavol
Uživatel
Uživatel

Vyskúšal som odporúčané Auto-mix a celkom to pomohlo len v tomto prípade sa dá nastaviť iba GR and pri nádychu alebo kratučkej prestávke spevu automaticky otvára bránu karmonickej časti akordeonu a to je trochu rušivé. Chcelo by to upraviť dobeh "release" ale to nie je v Auto-mix možné.
V každom prípade vďaka za radu.
Odpovědět

Zpět na „Behringer“