Jakou pořídit aparaturu pro základní školu?
-
- Reklama
mix_max to nebude nikde vozit a zvučit bude tak 10x za rok. A i kdyby. Zvukově jsou podle mě na tom Behringery řady B**DSP lépe. V jiných vláknech se o těchto bednách psalo již dost, netřeba to opakovat...sledge píše:Osobně mám z aktivních beden radši sérii NEO s neodymovými reproduktory a spínanou - úspora asi 10 kg na bednu je znát
Aparatura pro ZŠ, dělám ozvučování školních tělocvičen a školních akcí už nějákou dobu. Z mých zkušeností se tam vždy objeví nějáky ten sbor okolo 20 lidí, nějáká ta kytara, zpěv, pak nějáká reprodukovaná hudba.
Dělal jsem i návrhy pro školy na pevnou instalaci ozvučení, posléze i instalaci.
Pokud je omezený rozpočet, což je v99% školách tak jsem nejlépe doporučoval:
Yamaha stagepas 300 - 12000Kč nebo 500 - 20000Kč
Bohatě výkonově stačil i stagepas 300 ale když už je možnost tak 500, má více kanálů, phantom ale hlavně ten větší výkon. Vždy jsem byl s reprodukcí těchto reproboxů velice překvapený, sám vlastním stagepas 300 a dokáží zahrát opravdu pěkně. Navíc obsluha tohoto systému je velice jednoduchá.
CD přehrávač něco jako tohle Numark MP103 USB cca 4000Kč
http://www.audiotek.cz/product-48307-numark-mp103-usb" onclick="window.open(this.href);return false;
Mikrofony sólový zpěv atd.: Shure SM 58, při malém rozpočtu se dá uhnout na SM 48
2000 - 3000 Kč
Snímání sboru, to je na školních akcích trochu problém, koupit něco drahého a pak jen sledovat aby nějáké dítě nezakoplo o kable........ a je to v háji.
Nejlépe se mi osvědčily Rode nt5, pár vyjde asi na 7500 Kč
jenže zde je trochu problém, stagepas 300 nemá phantom a to tyhle mikrofony potřebují.
Bylo by třeba dokoupit extérní napáječ a to už je na pytel.
Stagepas 500 už phantom má, takže není problém.
při velké snaze uštřit peníze a nervy s hlídáním dětí se dá přihlédnout na BehrIngery C-2
stojí jen 1500 2ks ale ta kvalita přenosu je někdě na spodní hranici
Samozřejmě s stím dá pracovat ale kdo má zkušenosti s lepšimi kousky, tak nechce Behringer ani vidět:). Výhoda je, že se tyto mikrofony dají napájet pře 9V baterku ale zase to chce mít ve škole paletu náhardních baterií:).
tyto mikrofony se dají použít i na snímání (všech) hudebních nástrojů
pak nějáké kabely, stojany na reproboxy, stojany na mikrofony a rack na CD a mixpult z těch stagepasů
Celková cena když počítám Stagepas 500 a mikrofony Rode Nt5 a Shure SM 58 (2ks)
cca 42 000 Kč
když spočítám tu ořezanou verzi tzn. Stagepas 300, Behringer C-2, Shure sm 48(2ks)
tak to dělá cca 26 000Kč
Dělal jsem i návrhy pro školy na pevnou instalaci ozvučení, posléze i instalaci.
Pokud je omezený rozpočet, což je v99% školách tak jsem nejlépe doporučoval:
Yamaha stagepas 300 - 12000Kč nebo 500 - 20000Kč
Bohatě výkonově stačil i stagepas 300 ale když už je možnost tak 500, má více kanálů, phantom ale hlavně ten větší výkon. Vždy jsem byl s reprodukcí těchto reproboxů velice překvapený, sám vlastním stagepas 300 a dokáží zahrát opravdu pěkně. Navíc obsluha tohoto systému je velice jednoduchá.
CD přehrávač něco jako tohle Numark MP103 USB cca 4000Kč
http://www.audiotek.cz/product-48307-numark-mp103-usb" onclick="window.open(this.href);return false;
Mikrofony sólový zpěv atd.: Shure SM 58, při malém rozpočtu se dá uhnout na SM 48
2000 - 3000 Kč
Snímání sboru, to je na školních akcích trochu problém, koupit něco drahého a pak jen sledovat aby nějáké dítě nezakoplo o kable........ a je to v háji.
Nejlépe se mi osvědčily Rode nt5, pár vyjde asi na 7500 Kč
jenže zde je trochu problém, stagepas 300 nemá phantom a to tyhle mikrofony potřebují.
Bylo by třeba dokoupit extérní napáječ a to už je na pytel.
Stagepas 500 už phantom má, takže není problém.
při velké snaze uštřit peníze a nervy s hlídáním dětí se dá přihlédnout na BehrIngery C-2
stojí jen 1500 2ks ale ta kvalita přenosu je někdě na spodní hranici
Samozřejmě s stím dá pracovat ale kdo má zkušenosti s lepšimi kousky, tak nechce Behringer ani vidět:). Výhoda je, že se tyto mikrofony dají napájet pře 9V baterku ale zase to chce mít ve škole paletu náhardních baterií:).
tyto mikrofony se dají použít i na snímání (všech) hudebních nástrojů
pak nějáké kabely, stojany na reproboxy, stojany na mikrofony a rack na CD a mixpult z těch stagepasů
Celková cena když počítám Stagepas 500 a mikrofony Rode Nt5 a Shure SM 58 (2ks)
cca 42 000 Kč
když spočítám tu ořezanou verzi tzn. Stagepas 300, Behringer C-2, Shure sm 48(2ks)
tak to dělá cca 26 000Kč
Tak to by mě zajímalo v čem - elektronika před konci je u *dsp a *neo stejná, Neo mají středobas v D (na základu modulátoru IRS), výškový je monolit a myslím, že lepší řešení, než v *DSP. Podstatný rozdíl může být v repro (*DSP v podstatě tradiční osazení, neo má nové neodymy).zzbar píše:mix_max to nebude nikde vozit a zvučit bude tak 10x za rok. A i kdyby. Zvukově jsou podle mě na tom Behringery řady B**DSP lépe. V jiných vláknech se o těchto bednách psalo již dost, netřeba to opakovat...sledge píše:Osobně mám z aktivních beden radši sérii NEO s neodymovými reproduktory a spínanou - úspora asi 10 kg na bednu je znát
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
mix_max
Nějak se mi tam do té ceny nepromítla tvoje marže....??!!!
Nebo jsem přehlédl nějakou informaci.....?
Nějak se mi tam do té ceny nepromítla tvoje marže....??!!!
-
jardatop
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Obavam se, ze C-2 se nedaji napajet 9V baterii. Vzdyt ten mikrofon je jenom o malo vetsi nez 9V baterie.m-navrtal píše:Výhoda je, že se tyto mikrofony dají napájet pře 9V baterku ale zase to chce mít ve škole paletu náhardních baterií:).
Teď jsem se byl kouknout, jestli jsem se nepřehlédl, a skutečně NEJDOU napájet jakoukoliv baterií. Není pro ni místo, je to prcek.jardatop píše:Obavam se, ze C-2 se nedaji napajet 9V baterii. Vzdyt ten mikrofon je jenom o malo vetsi nez 9V baterie.m-navrtal píše:Výhoda je, že se tyto mikrofony dají napájet pře 9V baterku ale zase to chce mít ve škole paletu náhardních baterií:).
ANO, mas pravdu, omylem jsem se podival do udaju od jineho mikrofonu.
Tady nejsme na ministerstvechJose1 píše:mix_max
Nějak se mi tam do té ceny nepromítla tvoje marže....??!!!![]()
Tak peníze (40 000,- Kč) už jsou konečně na účtě (že to trvalo, co?
) a teď je třeba poslat poptávku do několika obchodů. Z těch pak vyjde objednávka. Můžete mi sem, prosím, hodit několik odkazů na solidní prodejce, které mám kontaktovat s návrhy, které tady padly? Díky.
Překvapilo mě, že tolik lidí chtělo poslat nabídku a nikdo to neudělal. Čím to může být?
Kolik lidi asi sleduje v dobe dovolenych pul roku mrtvou diskusi?
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Já myslím, že koho to zajímalo, ten poslal, ale zase nějakou smršť bych nečekal, protože když odhadneme dosažitelný výdělek na nějakých 10-15% a šanci na úspěch v podobném "výběrovém řízení" na cca 10-20% MAXIMÁLNĚ, tak prostě každému racionálně myslícímu vyjde, že svůj průměrný výdělek utratil už jen svou účastí 
Tohle je bohužel druhá bolest všech výběrových řízení, ta menší. Poctivým se nevyplácejí a tak se jich ani moc nezúčastňují. Ta velká je, že skutečné PRACHY tečou podle úplně jiných pravidel úplně jinudy a my na to všechno jen čumíme s pokleslou bradou a to to ještě musíme zaplatit.
H.M.
Tohle je bohužel druhá bolest všech výběrových řízení, ta menší. Poctivým se nevyplácejí a tak se jich ani moc nezúčastňují. Ta velká je, že skutečné PRACHY tečou podle úplně jiných pravidel úplně jinudy a my na to všechno jen čumíme s pokleslou bradou a to to ještě musíme zaplatit.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
Problém je, že tu slíbenou nabídku neposlal nikdo vč. tebe, Zdeňku, ačkoliv jsi psal, že ji máš připravenu. Pokud už ztratím zájem (což se klidně může stát a není na tom nic špatného), je aspoň slušnost o tom druhou stranu informovat.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Ale ne, já jsem myslel, že to poslal, ovšem teď to po hledání v poště vypadá, že jsem si to spletl s jinou nabídkou, tak už to urguju. S penězi to sice je přesně jak jsem napsal, ale jde taky trochu o princip, pokud ty věci dovážíme (pochopitelně u nás si nemůžeš vybírat Yamahu, tím až na naprosté výjimky neobchodujeme), tak je máme také nabízet a ne čekat, že to za nás vždycky udělá nějaký cizí maloobchod.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz