Jakou pořídit aparaturu pro základní školu?

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
zzbar
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od zzbar » pát 10. úno 2012 10:18:53

sledge píše:Osobně mám z aktivních beden radši sérii NEO s neodymovými reproduktory a spínanou - úspora asi 10 kg na bednu je znát :-)
mix_max to nebude nikde vozit a zvučit bude tak 10x za rok. A i kdyby. Zvukově jsou podle mě na tom Behringery řady B**DSP lépe. V jiných vláknech se o těchto bednách psalo již dost, netřeba to opakovat... :wink:

m-navrtal
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od m-navrtal » úte 14. úno 2012 12:35:56

Aparatura pro ZŠ, dělám ozvučování školních tělocvičen a školních akcí už nějákou dobu. Z mých zkušeností se tam vždy objeví nějáky ten sbor okolo 20 lidí, nějáká ta kytara, zpěv, pak nějáká reprodukovaná hudba.
Dělal jsem i návrhy pro školy na pevnou instalaci ozvučení, posléze i instalaci.
Pokud je omezený rozpočet, což je v99% školách tak jsem nejlépe doporučoval:

Yamaha stagepas 300 - 12000Kč nebo 500 - 20000Kč
Bohatě výkonově stačil i stagepas 300 ale když už je možnost tak 500, má více kanálů, phantom ale hlavně ten větší výkon. Vždy jsem byl s reprodukcí těchto reproboxů velice překvapený, sám vlastním stagepas 300 a dokáží zahrát opravdu pěkně. Navíc obsluha tohoto systému je velice jednoduchá.

CD přehrávač něco jako tohle Numark MP103 USB cca 4000Kč
http://www.audiotek.cz/product-48307-numark-mp103-usb" onclick="window.open(this.href);return false;

Mikrofony sólový zpěv atd.: Shure SM 58, při malém rozpočtu se dá uhnout na SM 48
2000 - 3000 Kč

Snímání sboru, to je na školních akcích trochu problém, koupit něco drahého a pak jen sledovat aby nějáké dítě nezakoplo o kable........ a je to v háji.

Nejlépe se mi osvědčily Rode nt5, pár vyjde asi na 7500 Kč
jenže zde je trochu problém, stagepas 300 nemá phantom a to tyhle mikrofony potřebují.
Bylo by třeba dokoupit extérní napáječ a to už je na pytel.
Stagepas 500 už phantom má, takže není problém.

při velké snaze uštřit peníze a nervy s hlídáním dětí se dá přihlédnout na BehrIngery C-2
stojí jen 1500 2ks ale ta kvalita přenosu je někdě na spodní hranici
Samozřejmě s stím dá pracovat ale kdo má zkušenosti s lepšimi kousky, tak nechce Behringer ani vidět:). Výhoda je, že se tyto mikrofony dají napájet pře 9V baterku ale zase to chce mít ve škole paletu náhardních baterií:).

tyto mikrofony se dají použít i na snímání (všech) hudebních nástrojů

pak nějáké kabely, stojany na reproboxy, stojany na mikrofony a rack na CD a mixpult z těch stagepasů

Celková cena když počítám Stagepas 500 a mikrofony Rode Nt5 a Shure SM 58 (2ks)

cca 42 000 Kč

když spočítám tu ořezanou verzi tzn. Stagepas 300, Behringer C-2, Shure sm 48(2ks)
tak to dělá cca 26 000Kč

sledge
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sledge » úte 14. úno 2012 13:11:06

zzbar píše:
sledge píše:Osobně mám z aktivních beden radši sérii NEO s neodymovými reproduktory a spínanou - úspora asi 10 kg na bednu je znát :-)
mix_max to nebude nikde vozit a zvučit bude tak 10x za rok. A i kdyby. Zvukově jsou podle mě na tom Behringery řady B**DSP lépe. V jiných vláknech se o těchto bednách psalo již dost, netřeba to opakovat... :wink:
Tak to by mě zajímalo v čem - elektronika před konci je u *dsp a *neo stejná, Neo mají středobas v D (na základu modulátoru IRS), výškový je monolit a myslím, že lepší řešení, než v *DSP. Podstatný rozdíl může být v repro (*DSP v podstatě tradiční osazení, neo má nové neodymy).
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)

Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 » stř 15. úno 2012 14:03:51

mix_max
Nějak se mi tam do té ceny nepromítla tvoje marže....??!!! :wink:
Nebo jsem přehlédl nějakou informaci.....?

jardatop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardatop » čtv 16. úno 2012 19:43:51

m-navrtal píše:Výhoda je, že se tyto mikrofony dají napájet pře 9V baterku ale zase to chce mít ve škole paletu náhardních baterií:).
Obavam se, ze C-2 se nedaji napajet 9V baterii. Vzdyt ten mikrofon je jenom o malo vetsi nez 9V baterie.

fikus
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od fikus » pát 17. úno 2012 9:13:12

jardatop píše:
m-navrtal píše:Výhoda je, že se tyto mikrofony dají napájet pře 9V baterku ale zase to chce mít ve škole paletu náhardních baterií:).
Obavam se, ze C-2 se nedaji napajet 9V baterii. Vzdyt ten mikrofon je jenom o malo vetsi nez 9V baterie.
Teď jsem se byl kouknout, jestli jsem se nepřehlédl, a skutečně NEJDOU napájet jakoukoliv baterií. Není pro ni místo, je to prcek.

m-navrtal
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od m-navrtal » pát 17. úno 2012 13:39:33

ANO, mas pravdu, omylem jsem se podival do udaju od jineho mikrofonu.

mix_max
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od mix_max » pon 20. úno 2012 21:44:55

Jose1 píše:mix_max
Nějak se mi tam do té ceny nepromítla tvoje marže....??!!! :wink:
Nebo jsem přehlédl nějakou informaci.....?
Tady nejsme na ministerstvech :)

Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 » pát 24. úno 2012 21:10:47

....no jak myslíš....

mix_max
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od mix_max » sob 11. srp 2012 7:55:56

Tak peníze (40 000,- Kč) už jsou konečně na účtě (že to trvalo, co? :)) a teď je třeba poslat poptávku do několika obchodů. Z těch pak vyjde objednávka. Můžete mi sem, prosím, hodit několik odkazů na solidní prodejce, které mám kontaktovat s návrhy, které tady padly? Díky.

mix_max
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od mix_max » ned 26. srp 2012 13:15:02

Překvapilo mě, že tolik lidí chtělo poslat nabídku a nikdo to neudělal. Čím to může být?

exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi » ned 26. srp 2012 13:25:44

Kolik lidi asi sleduje v dobe dovolenych pul roku mrtvou diskusi?
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » ned 26. srp 2012 15:50:13

Já myslím, že koho to zajímalo, ten poslal, ale zase nějakou smršť bych nečekal, protože když odhadneme dosažitelný výdělek na nějakých 10-15% a šanci na úspěch v podobném "výběrovém řízení" na cca 10-20% MAXIMÁLNĚ, tak prostě každému racionálně myslícímu vyjde, že svůj průměrný výdělek utratil už jen svou účastí :-(
Tohle je bohužel druhá bolest všech výběrových řízení, ta menší. Poctivým se nevyplácejí a tak se jich ani moc nezúčastňují. Ta velká je, že skutečné PRACHY tečou podle úplně jiných pravidel úplně jinudy a my na to všechno jen čumíme s pokleslou bradou a to to ještě musíme zaplatit.

H.M.

mix_max
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od mix_max » ned 26. srp 2012 19:19:06

Problém je, že tu slíbenou nabídku neposlal nikdo vč. tebe, Zdeňku, ačkoliv jsi psal, že ji máš připravenu. Pokud už ztratím zájem (což se klidně může stát a není na tom nic špatného), je aspoň slušnost o tom druhou stranu informovat.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » ned 26. srp 2012 20:45:27

Ale ne, já jsem myslel, že to poslal, ovšem teď to po hledání v poště vypadá, že jsem si to spletl s jinou nabídkou, tak už to urguju. S penězi to sice je přesně jak jsem napsal, ale jde taky trochu o princip, pokud ty věci dovážíme (pochopitelně u nás si nemůžeš vybírat Yamahu, tím až na naprosté výjimky neobchodujeme), tak je máme také nabízet a ne čekat, že to za nás vždycky udělá nějaký cizí maloobchod.

H.M.

Odpovědět

Zpět na „Repro“