Osmipalcová aktivka s dobrým zvukem

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Ferda
Uživatel
Uživatel

Re: Osmipalcová aktivka s dobrým zvukem

Příspěvek od Ferda » stř 09. črc 2025 14:39:13

Bilbo.cz:
Obávám se, že pro použití kombo-odposlech-PA těžko najdeš univerzální repro s dobrým výsledkem.
Pro každé použití jsou potřeba odlišné vlastnosti (konstrukce, tvar, frekvenční rozsah, vyzařovací úhel atd.).

Pro zajímavost:
https://www.thomann.de/cz/aer_compact_60_slope_iv.htm

Bilbo.cz
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Bilbo.cz » stř 09. črc 2025 15:55:11

Pomalu se s tím smiřuju.
Mimochodem, teď se dívám že zrovna K8.2 nemá vyzařovací úhel 105° x 60°, jak jsem myslel, nýbrž 105° x 105°. Přesto (nebo právě proto?) je mezi klávesáky jako odposlech dost oblíbená.

Abraxas

Příspěvek od Abraxas » pát 11. črc 2025 20:02:54

Naprosto by Ti vyhovovala přídavná aktivka od ACUSU M8 One - doplněk k M8 kombu do páru - kvalita nad AER - hnízdo, základní ovládání.. ale! už není k prodeji...Acus pitomci totálně přeskládali sortiment... moje nejoblíbenější kombo M6 taky vyřadili a všechno udělali jinak... božebože, proč se mění něco co perfektně funguje....

exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi » sob 12. črc 2025 14:06:21

PeBe> Takhle to používal Škorpík na koncertech 4tetu. Měl u klavíru dva Genelecy do sterea. Šroubovaly se na mikrofonní stojan. Na pódiu mělo luxusní zvuk. Ostatně, jestli se nepletu, tak i Pragosound používá na komorních akcích Genelec jako odposlech. Samozřejmě využívat to na cokoliv hlasitějšího nemá smysl.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.

mkarr
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od mkarr » úte 26. srp 2025 12:21:50

Sice kapku vyčpělé, ale třeba ještě aktuální. Škoda že se Bilbo.cz nepochlubil, jak s výběrem pokračuje.
Z uvedeých variant se mi asi nejvíc líbila ta s TT08. Včetně toho koupit dvě a používat je jako PAčko namísto těch 10"ARTů. Občas se nějaké objeví na bazarech a bazarových kusů bych se nebál. Když je slabší rozpočet, mohla by to být cesta jak udělat potřebné a mít na to. Zvlášť když by se díky tomu dalo prodat něco ze stávajícího vybavení.

Bilbo.cz
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Bilbo.cz » sob 30. srp 2025 18:29:21

Zatím jsem v praxi nepokročil, bylo potřeba utrácet za jiné věci, tak jsem změny v audiotechnice nechal na další sezónu. Vrátil jsem se ale obloukem k původní myšlence, ke klávesám vzít K8.2 a namísto páru art-710a pořídit pár NX 910a. A doplnit to celé párem 10“ klínků s úzkou směrovou charakteristikou. Připadá mi, že to je nejefektivnější možnost jak být s pěti bednama (+1 sub) připravený na jakoukoliv situaci a mít na vše ten správný a přijatelné kvalitní nástroj. Celé to takhle může stát cca stejně jako samotné dvě nové tt-08a, ale dává to mnohem víc možností.

Ale dobrá nabídka na bazaru může všechno změnit.

Marián

Příspěvek od Marián » ned 31. srp 2025 20:28:34

Pekne hra aj Jbl PRX908 ale vykúpené vyššou cenou.

Odpovědět

Zpět na „Repro“