Pořízení mikrofonů - výběr

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Pořízení mikrofonů - výběr

Příspěvek od honza637 » ned 11. led 2009 23:23:45

No, vidím že se tu nezmiňují i starší typy. Osobně mám velmi rád na OH k bicím AKG D202 , na rytmičák Sennheiser MD21, kopák Shure Beta 52. Pokud osazuju přechody, tak SM57 (zatím, taky bych rád další 21čky). Zní to bezvadně, ale tyhle mikrofony se velmi špatně shání.
Jinak souhlasím s SM57 že je to asi jedna z věcí, kde se chyba neudělá. Na zpěvy jsem nedavno sehnal AKG D3800 a musím říct, že jejich zvuk je podstatně detailnější jak u SM58 (přijde mi že SM58 jsou trochu "plechovité",ale jen lehce). Pak mám 2x Sennheiser MD431, ale mám je krátce a čekám na možnost vyzkoušet.
Jinak asi jeden z nejlepších které jsem slyšel je Sennheiser MD541, který tedy nevlastním ale na ten teda nemá skoro nic.
Naposledy upravil(a) honza637 dne pon 12. led 2009 23:51:32, celkem upraveno 1 x.
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...

J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. » pon 12. led 2009 8:32:30

maly_medved píše:to J.J : a zrovna Pavlovi sluší. A zrovna oni ( pracoval jsem s nimi několikrát a vždy byli duo ) jsou příjemní a vědí co chtějí.

S tím co jsi napsal vůbec nemůžu souhlasit.
J.J. píše:Zvukově je to hnus - snad
Nevím , s čím porovnáváš ...... já s ostatními které používám ( viz můj profil ) a s těmi se kterými přijdu do styku když jedu tzv. s holýma rukama na cizí aparát.
To v žádném případě nebylo myšleno, že by prudili - naopak je s nimi velmi velmi dobrá spolupráce, v tom se asi shodneme. Nic to ale nemění na situaci, že SM58 se mi zvukově nelíbí. Určitě jsou zpěváci kterým jeho charakteristické zabarvení a komprese k hlasu 100% sedí. Většinou je ale při porovnání s jakýmkoliv modernějším mikrofonem jasně slyšitelný kvalitativní rozdíl. Samozřejmě hodně záleží na použitém aparátu, třeba s alfou je to skoro jedno. Ještě bych připojil takovou malou příhodu: Pomáhal jsem jednomu zpěvákovi s výměnou jeho osobního mikrofonu, půjčil jsem hromadu mikrofonů (mimo jiné i od SAFY - ještě jednou díky) a několik dní jsme testovali. Ze všech byla ta původní shura jasně nejhorší, dokonce jsem schválně ještě jednu půjčil protože jsem se domníval, že je asi rozbitá - nebyla. Onen vokalista používá inear monitor a dle jeho slov má díky novému mikrofonu podstatně větší kontrolu nad zpěvem, tvrdí, že slyší daleko více detailů zpěvu a může s hlasem lépe pracovat.
PS: svoji techniku jsem taky narval do profilu
Zvukař bez www stránek

honza_s
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od honza_s » pon 12. led 2009 10:43:48

Přesně tak, každému sedí něco jiného, jsou prostě zpěváci, kterým když před pusu strčíte Betu 87, tak nezpívaj, protože jim vadí placatej vršek mikrofonu :D Stejně tak AudioTechnica tuším typ ATM271 - proti SM58 má daleko lepší zvuk, ale málokdo ji zná a ačkoli vypadá jak SM58, prostě ji většina umělců odmítne. To samé se dá říct třeba o Sennheiseru e845 atd atd. SM58 představuje standard, snad nikdo ji neodmítne, ani ze zahraničních umělců (samozřejmě nepočítám výjimky, které mají v rideru uvedený nějaký jiný konkrétní typ - a zase je to většinou něco od Shure, jako KSM9, B58 nebo B87atd)... Nikomu nechci SM58 nutit, ani k tomu nemám důvod, nejsem obchodník, ale po zkušenostech doporučuju jich pár mít, ono se občas stane, že v dobré vůli postavíš pódium, našroubuješ na zpěvy nějaké svoje oblíbené mikráče, přijede kapela a zpěvák řekne "a normální 58čku bys tam neměl?" Celé je to spíš o zjednodušení práce, fakt nemá smysl se na každé druhé akci dohadovat s kapelou (v horším případě jejich managerem) o tom, že OM5 je zvukově lepší než SM58. Toť můj názor...
The best sound comes from one source...

tony
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od tony » čtv 12. úno 2009 10:21:40

Prý byla někde předváděčka mic zn. Rode. (asi v aoudiopro). Jaké ty mikrofony jsou?

striska
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od striska » čtv 12. úno 2009 14:33:46

honza_s píše:Přesně tak, každému sedí něco jiného, jsou prostě zpěváci, kterým když před pusu strčíte Betu 87, tak nezpívaj, protože jim vadí placatej vršek mikrofonu :D Stejně tak AudioTechnica tuším typ ATM271 - proti SM58 má daleko lepší zvuk, ale málokdo ji zná a ačkoli vypadá jak SM58, prostě ji většina umělců odmítne. To samé se dá říct třeba o Sennheiseru e845 atd atd. SM58 představuje standard, snad nikdo ji neodmítne, ani ze zahraničních umělců (samozřejmě nepočítám výjimky, které mají v rideru uvedený nějaký jiný konkrétní typ - a zase je to většinou něco od Shure, jako KSM9, B58 nebo B87atd)... Nikomu nechci SM58 nutit, ani k tomu nemám důvod, nejsem obchodník, ale po zkušenostech doporučuju jich pár mít, ono se občas stane, že v dobré vůli postavíš pódium, našroubuješ na zpěvy nějaké svoje oblíbené mikráče, přijede kapela a zpěvák řekne "a normální 58čku bys tam neměl?" Celé je to spíš o zjednodušení práce, fakt nemá smysl se na každé druhé akci dohadovat s kapelou (v horším případě jejich managerem) o tom, že OM5 je zvukově lepší než SM58. Toť můj názor...
Ten případ s SM58 mohu jen potvrdit, i když to sám nechápu, stalo se mi to:-) Já mám v oblibě ATM710, zrovna včera jsem je porovnával na koncertě s mými AKG C1000S, k méme překvapení, rozdíl byl slyšet.

Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“