Pořízení mikrofonů - výběr
-
- Reklama
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Pořízení mikrofonů - výběr
No, vidím že se tu nezmiňují i starší typy. Osobně mám velmi rád na OH k bicím AKG D202 , na rytmičák Sennheiser MD21, kopák Shure Beta 52. Pokud osazuju přechody, tak SM57 (zatím, taky bych rád další 21čky). Zní to bezvadně, ale tyhle mikrofony se velmi špatně shání.
Jinak souhlasím s SM57 že je to asi jedna z věcí, kde se chyba neudělá. Na zpěvy jsem nedavno sehnal AKG D3800 a musím říct, že jejich zvuk je podstatně detailnější jak u SM58 (přijde mi že SM58 jsou trochu "plechovité",ale jen lehce). Pak mám 2x Sennheiser MD431, ale mám je krátce a čekám na možnost vyzkoušet.
Jinak asi jeden z nejlepších které jsem slyšel je Sennheiser MD541, který tedy nevlastním ale na ten teda nemá skoro nic.
Jinak souhlasím s SM57 že je to asi jedna z věcí, kde se chyba neudělá. Na zpěvy jsem nedavno sehnal AKG D3800 a musím říct, že jejich zvuk je podstatně detailnější jak u SM58 (přijde mi že SM58 jsou trochu "plechovité",ale jen lehce). Pak mám 2x Sennheiser MD431, ale mám je krátce a čekám na možnost vyzkoušet.
Jinak asi jeden z nejlepších které jsem slyšel je Sennheiser MD541, který tedy nevlastním ale na ten teda nemá skoro nic.
Naposledy upravil(a) honza637 dne pon 12. led 2009 23:51:32, celkem upraveno 1 x.
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
To v žádném případě nebylo myšleno, že by prudili - naopak je s nimi velmi velmi dobrá spolupráce, v tom se asi shodneme. Nic to ale nemění na situaci, že SM58 se mi zvukově nelíbí. Určitě jsou zpěváci kterým jeho charakteristické zabarvení a komprese k hlasu 100% sedí. Většinou je ale při porovnání s jakýmkoliv modernějším mikrofonem jasně slyšitelný kvalitativní rozdíl. Samozřejmě hodně záleží na použitém aparátu, třeba s alfou je to skoro jedno. Ještě bych připojil takovou malou příhodu: Pomáhal jsem jednomu zpěvákovi s výměnou jeho osobního mikrofonu, půjčil jsem hromadu mikrofonů (mimo jiné i od SAFY - ještě jednou díky) a několik dní jsme testovali. Ze všech byla ta původní shura jasně nejhorší, dokonce jsem schválně ještě jednu půjčil protože jsem se domníval, že je asi rozbitá - nebyla. Onen vokalista používá inear monitor a dle jeho slov má díky novému mikrofonu podstatně větší kontrolu nad zpěvem, tvrdí, že slyší daleko více detailů zpěvu a může s hlasem lépe pracovat.maly_medved píše:to J.J : a zrovna Pavlovi sluší. A zrovna oni ( pracoval jsem s nimi několikrát a vždy byli duo ) jsou příjemní a vědí co chtějí.
S tím co jsi napsal vůbec nemůžu souhlasit.Nevím , s čím porovnáváš ...... já s ostatními které používám ( viz můj profil ) a s těmi se kterými přijdu do styku když jedu tzv. s holýma rukama na cizí aparát.J.J. píše:Zvukově je to hnus - snad
PS: svoji techniku jsem taky narval do profilu
Zvukař bez www stránek
Přesně tak, každému sedí něco jiného, jsou prostě zpěváci, kterým když před pusu strčíte Betu 87, tak nezpívaj, protože jim vadí placatej vršek mikrofonu
Stejně tak AudioTechnica tuším typ ATM271 - proti SM58 má daleko lepší zvuk, ale málokdo ji zná a ačkoli vypadá jak SM58, prostě ji většina umělců odmítne. To samé se dá říct třeba o Sennheiseru e845 atd atd. SM58 představuje standard, snad nikdo ji neodmítne, ani ze zahraničních umělců (samozřejmě nepočítám výjimky, které mají v rideru uvedený nějaký jiný konkrétní typ - a zase je to většinou něco od Shure, jako KSM9, B58 nebo B87atd)... Nikomu nechci SM58 nutit, ani k tomu nemám důvod, nejsem obchodník, ale po zkušenostech doporučuju jich pár mít, ono se občas stane, že v dobré vůli postavíš pódium, našroubuješ na zpěvy nějaké svoje oblíbené mikráče, přijede kapela a zpěvák řekne "a normální 58čku bys tam neměl?" Celé je to spíš o zjednodušení práce, fakt nemá smysl se na každé druhé akci dohadovat s kapelou (v horším případě jejich managerem) o tom, že OM5 je zvukově lepší než SM58. Toť můj názor...
The best sound comes from one source...
Prý byla někde předváděčka mic zn. Rode. (asi v aoudiopro). Jaké ty mikrofony jsou?
- striska
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ten případ s SM58 mohu jen potvrdit, i když to sám nechápu, stalo se mi to:-) Já mám v oblibě ATM710, zrovna včera jsem je porovnával na koncertě s mými AKG C1000S, k méme překvapení, rozdíl byl slyšet.honza_s píše:Přesně tak, každému sedí něco jiného, jsou prostě zpěváci, kterým když před pusu strčíte Betu 87, tak nezpívaj, protože jim vadí placatej vršek mikrofonuStejně tak AudioTechnica tuším typ ATM271 - proti SM58 má daleko lepší zvuk, ale málokdo ji zná a ačkoli vypadá jak SM58, prostě ji většina umělců odmítne. To samé se dá říct třeba o Sennheiseru e845 atd atd. SM58 představuje standard, snad nikdo ji neodmítne, ani ze zahraničních umělců (samozřejmě nepočítám výjimky, které mají v rideru uvedený nějaký jiný konkrétní typ - a zase je to většinou něco od Shure, jako KSM9, B58 nebo B87atd)... Nikomu nechci SM58 nutit, ani k tomu nemám důvod, nejsem obchodník, ale po zkušenostech doporučuju jich pár mít, ono se občas stane, že v dobré vůli postavíš pódium, našroubuješ na zpěvy nějaké svoje oblíbené mikráče, přijede kapela a zpěvák řekne "a normální 58čku bys tam neměl?" Celé je to spíš o zjednodušení práce, fakt nemá smysl se na každé druhé akci dohadovat s kapelou (v horším případě jejich managerem) o tom, že OM5 je zvukově lepší než SM58. Toť můj názor...
ČR: dBTechnologies.cz | SR: dB-Technologies.eu | ozvuceni.info | Harmonie 1872 Kolín