Jsou zesilovače se spínanými zdroji vhodné na basy?
-
- Reklama
-
Loon
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jsou zesilovače se spínanými zdroji vhodné na basy? Uvažuji o zesilovačích QSC, a rozhoduji se zda vybrat ze série PLX2, nebo jít raději do klasických zdrojů ze série RMX. Někde jsem četl, že spínaný zdroj není na basy vhodný.
Děkuji za všechny rady a názory.
Děkuji za všechny rady a názory.
QSC
Pokud se QSC týče, festovní basy u řady RMX dostaneš jen z modelů RMX4050HD a RMX5050 a se spínanými zdroji je potřeba jít do nové řady PL3, údajně i nejnižší model PL325 má do můstku na 4 Ohmech velice slušný céres, což nelze čekat u modelů z řady PLX.
Re: Jsou zesilovače se spínanými zdroji vhodné na basy?
Jaxi zalezi na konkretnim typu konkretniho vyrobce. Technologie sama nema obecne zadny zasadni, nebo meritelny vliv...
Re: Jsou zesilovače se spínanými zdroji vhodné na basy?
Asi tak nějak. Záleží na tom, jak u konkrétního typu zesilovače nadimenzuje zdroj výrobce, tak to bude hrát, vždy je to hlavně openězích.
Jsem zmatkař, někdy. No a?
Zes. s trafem má větší rozdíl výkonu RMS a špičce.
Především si musíme uvědomit, že zes s trafem bude dávat větší výkon ve špičkách. Hudební signál má daleko k trvalému neměnnému zatížení. Proto budou elyty v pauzách nabity na větší napětí, než je potřebné při trvalém zatížení.Takže zes s trafem je podle mne lepší.
Především si musíme uvědomit, že zes s trafem bude dávat větší výkon ve špičkách. Hudební signál má daleko k trvalému neměnnému zatížení. Proto budou elyty v pauzách nabity na větší napětí, než je potřebné při trvalém zatížení.Takže zes s trafem je podle mne lepší.
To máš vážně takovou praktickou zkušenost, nebo jenom bohapustě fantazíruješ ??blefa píše:Takže zes s trafem je podle mne lepší.
Zvukař bez www stránek
To je úvaha, a myslím že správná.Napětí na elytech u spínaného zdroje bude stabilnější. Takže při hudbě,kdy není zdroj tak zatížen se u zesu s trafem napájecí napětí zvýší, takže špička bude větší.Všeobecně stínaný zdroj bude mít napětí stabilizované.také elyty mohou být menší.Takže RMS výkon a špičkový bude skoro stejný. Kapito?
Ještě,...
Musíš brát v úvahu, že u zesilovače jsou data daná pro sinus. výkon. Spínaný zdroj je tvrdší, a napětí bude stejné.Takž můžeš tvrdit že: RMS rovná se i špička.
U zes. s trafem je počítáno ,že při RMS napětí klesne asi o 10%. Takže o toto napětí musí být napětí naprázdno větší. Každý,kdo konstruoval nebo počítal zesilovat to ví!!!Takže tento zesilovač s hudebním signálem musí mít špičku větší.Vycházíme pořád z toho, že oba mají stejný RMS výkon . Takže spíše tvá úvaha je fantazírováním.
Musíš brát v úvahu, že u zesilovače jsou data daná pro sinus. výkon. Spínaný zdroj je tvrdší, a napětí bude stejné.Takž můžeš tvrdit že: RMS rovná se i špička.
U zes. s trafem je počítáno ,že při RMS napětí klesne asi o 10%. Takže o toto napětí musí být napětí naprázdno větší. Každý,kdo konstruoval nebo počítal zesilovat to ví!!!Takže tento zesilovač s hudebním signálem musí mít špičku větší.Vycházíme pořád z toho, že oba mají stejný RMS výkon . Takže spíše tvá úvaha je fantazírováním.
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
to blefa: chudáci všichni kdo nakoupili drahá spínaná Camca, LabGruppeny, Crowny, Cresty .....
Já osobně s..u na trafa , mám rád svá záda a tlumiče mého auta.
Já osobně s..u na trafa , mám rád svá záda a tlumiče mého auta.
Jsem stár, a taky mě dělá problém váha. Takže od 100Hz nahoru používám zesy třídy D, lépe řečeno T, a to pro lepší modulaci a ještě větší účinnost. To je tak, každý preferuje své. On ten zes s trafem má taky něco do sebe. Nedej bože, když se poroučí spínaný zdroj. To je darda! O to s trafem přicházíš.
-
knobtweaker
- Uživatel

Osobně nejsem příliš kovaný v to porovnávat jednotlivé zvukevé výhody jednotlivých typů, jelikož jezdím hlavně s rukama, ale mam osobní zkušenost s tím že zesíky s trafy daleko více houpou na basech když je podpětí v síti, mám pravdu? Což je pohužel stále poměrně častý jev. Jako skoliotik bych též hlasoval pro spínané zdroje 
Ještě by mě zajímalo jestli vůbec někdo vyrábí výkonnější zesilovače s klasickým zdrojem. Co by šlo použít pro výkon 2x3000W do 2Ohm?
Zvukař bez www stránek
ale mam osobní zkušenost s tím že zesíky s trafy daleko více houpou na basech když je podpětí v síti, mám pravdu?
Ano plně, spínaný zdroj pokryje pokles vyšším proudovým odběrem. A napětí na elytech bude stejné, takže i výkon bude stejný.Problém je čím pokles vzniknul.
1/ závada v rozvodu-přechoďák aj.
2/rozvod OK, jen je připojení daleko od trafa
Z toho se odvíjí další. V prvním případě přechodový odpor a žvýšený odběr urychlí destrukci vadného spoje.
Při druhé alternativě se nic nebude dít. A odjedeš vše v poho.
Ano plně, spínaný zdroj pokryje pokles vyšším proudovým odběrem. A napětí na elytech bude stejné, takže i výkon bude stejný.Problém je čím pokles vzniknul.
1/ závada v rozvodu-přechoďák aj.
2/rozvod OK, jen je připojení daleko od trafa
Z toho se odvíjí další. V prvním případě přechodový odpor a žvýšený odběr urychlí destrukci vadného spoje.
Při druhé alternativě se nic nebude dít. A odjedeš vše v poho.