brum a sum v reproduktorech pri projekci z Notebooku

Otázky a odpovědi z LIVE PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika)
Odpovědět
  • Reklama
  • Powersoft skoleni 2019
Uživatelský avatar
ORAF

brum a sum v reproduktorech pri projekci z Notebooku

Příspěvek od ORAF » úte 03. bře 2009 15:49:21

ahoj
mam velký problém. mam notebook a při připojení k powermixu je v reproduktorech obcas slyšet takový rušivý brum. koupil jsem si externi zvukovou kartu, ale dělá to pořád. zvlaštní je že někdy to beží bez problému a najednou z ničehonic to začne bručet. nevíte někdo kde může být problém.děkuji za odpověď

Uživatelský avatar
Martin
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 536
Registrován: čtv 11. srp 2005 1:16:45

Re: brum a sum v reproduktorech pri projekci z Notebooku

Příspěvek od Martin » úte 03. bře 2009 16:15:39

Doporučuji přečíst toto téma: viewtopic.php?f=24&t=818

a ještě bych rád upozornil, že zakládat nové téma bylo zhola zbytečné, stačilo použít vyhledávání, do kterého jsem napsal "notebook". Třetí nebo čtvrtý odkaz řeší přesně tento problém. [-X

franta1969
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 62
Registrován: úte 01. črc 2008 20:17:06

brum a sum v reproduktorech pri projekci z Notebooku

Příspěvek od franta1969 » ned 15. bře 2009 12:50:16

ORAF píše:ahoj
mam velký problém. mam notebook a při připojení k powermixu je v reproduktorech obcas slyšet takový rušivý brum. koupil jsem si externi zvukovou kartu, ale dělá to pořád. zvlaštní je že někdy to beží bez problému a najednou z ničehonic to začne bručet. nevíte někdo kde může být problém.děkuji za odpověď
mě to dělá taky,le jen na síť.Na baterie ne

jardatop
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 461
Registrován: stř 26. bře 2008 23:39:44
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

brum a sum v reproduktorech pri projekci z Notebooku

Příspěvek od jardatop » ned 15. bře 2009 13:21:02

Doporucuju koupit si k notebooku nejakej univerzalni kompatibilni napajeci zdroj, kterej je napajen jen 2vodicovou vidlickou bez zemniciho koliku.
Ja jsem takovej zkousel na svuj HP, ale tam to bohuzel nejde. Ma v konektoru dvoji napajeni: 19V a 14V. Takze ty univerzalni maji jenom 19V. Takze v mym pripade se to musi resit DIboxem.

btw. co rikate na Behringer HD400 (hum destroyer) ? Je to v tomto pripade pouzitelne? Dival jsem se, ze to ma vstupy i vystupy symetricke.
http://www.behringer.com/EN/Products/HD400.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
(predpokladam, ze se toho chytne Safa, coz cekam a budu rad :) )

franta1969
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 62
Registrován: úte 01. črc 2008 20:17:06

brum a sum v reproduktorech pri projekci z Notebooku

Příspěvek od franta1969 » ned 15. bře 2009 19:13:12

prosím tě,jak to řešíš pomocí DI boxu a má to výsledek?

Uživatelský avatar
noxus
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 241
Registrován: pon 28. črc 2008 21:34:35
Bydliště: BB, Slovakia
Kontaktovat uživatele:

brum a sum v reproduktorech pri projekci z Notebooku

Příspěvek od noxus » ned 15. bře 2009 21:08:58

mam notebook ACER, vidlica 3 vodicova a DI-BOX (uli DI100 a DI4000) pri tomto zapojeni nepomaha. Stalo sa mi to uz pri par dalsich notebookoch ale neviem presne znacky.
Ostatne ved sme to uz riesili v inom vlakne :roll:

jardatop
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 461
Registrován: stř 26. bře 2008 23:39:44
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

brum a sum v reproduktorech pri projekci z Notebooku

Příspěvek od jardatop » ned 15. bře 2009 22:06:38

Pres DI box by to melo prestat, kdyz prepnes prepinac ground/lift na LIFT.
Ja pouzivam DI 20.

Uživatelský avatar
noxus
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 241
Registrován: pon 28. črc 2008 21:34:35
Bydliště: BB, Slovakia
Kontaktovat uživatele:

brum a sum v reproduktorech pri projekci z Notebooku

Příspěvek od noxus » pon 16. bře 2009 7:38:03

jardatop píše:Pres DI box by to melo prestat, kdyz prepnes prepinac ground/lift na LIFT.
Ja pouzivam DI 20.
Jardo tak zase vôl nie som [-X viem na co sluzi to "tlacitko" a osobne ho ani nevypinam!!!
Lezie to tam tak ci tak ale nieje to klasicky 50Hz brum, su to nejake interferencie a mam podozrenie, ze je to sposobnene HDD pretoze ten bordel prestne odopoveda blykaniu LED sygnalizujucej pracu HDD (odbornejsie to popisat neviem takto z rana :roll: .
PS: skusane aj na internej aj na PCMCIA zvukovke :!:

george_58
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 203
Registrován: úte 19. pro 2006 9:48:50
Bydliště: Český Těšín
Kontaktovat uživatele:

brum a sum v reproduktorech pri projekci z Notebooku

Příspěvek od george_58 » pon 16. bře 2009 11:06:02

Já používám DI od Megatonu a mám klid se vším.. kvalitní DIbox ti nepusti ani ty "interference" . DI20 bych v tomto ohledu zahodil.. zkoušel sjem více DIboxů a až ten dražší megaton mi zajistil při produkci z kompu klídek :-)

Uživatelský avatar
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 1249
Registrován: úte 24. črc 2007 12:44:06
Bydliště: Kralupy nad Vltavou

brum a sum v reproduktorech pri projekci z Notebooku

Příspěvek od Pavel Sedlák » pon 16. bře 2009 12:47:47

Souhlas - DI20 mám několik kusů a zrovna na tohle to většinou moc nefunguje.

Klasika s trafem bývá slyšitelně lepší.
Všechno je jinak
Neprodávám, ani nedýluju

Uživatelský avatar
safa
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 2513
Registrován: pon 26. pro 2005 1:28:29
Bydliště: Praha, matka měst a vesnic
Kontaktovat uživatele:

brum a sum v reproduktorech pri projekci z Notebooku

Příspěvek od safa » úte 17. bře 2009 10:01:46

presne na tohle je vybornej Behringer HD400 ... mala kovova krabicka s dvojici slusnejch traficek (tedy pasivni stereo DI )

Obrázek

http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... d-400.html" onclick="window.open(this.href);return false;

honza637
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 635
Registrován: ned 18. kvě 2008 23:42:26
Bydliště: Sezimovo Ústí
Kontaktovat uživatele:

brum a sum v reproduktorech pri projekci z Notebooku

Příspěvek od honza637 » úte 17. bře 2009 11:28:51

Slušných? neměl bys fotku vnitřku safo? :shock:
Koukám že ještě že máš tohle forum, jinak bys doma při marodění neměl co dělat že? :D
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...

jardatop
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 461
Registrován: stř 26. bře 2008 23:39:44
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

brum a sum v reproduktorech pri projekci z Notebooku

Příspěvek od jardatop » úte 17. bře 2009 12:12:51

Safo, nekde jsem se u tohoto HD400 docetl, ze to ma symetricke vstupy i vystupy. Ja mam zesilovac s nesymetrickymi vstupy a mix ma samozrejme symetricke vystupy a chtel bych to tahat parakem. Slo by tohle udelatko pouzit na zmenu symetrickeho signalu na nesymetricky az tesne pred zesilovacem? Dik.

Uživatelský avatar
frantik
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 821
Registrován: pon 29. srp 2005 23:28:41
Bydliště: Vracov

brum a sum v reproduktorech pri projekci z Notebooku

Příspěvek od frantik » úte 17. bře 2009 18:24:36

Samozřejmě, že to jde, je to jen otázka správně udělané propojovací kabeláže. DI-box umístit blízko zesilovače, aby ty nesymetrické kabely byly co nejkratší. Napiš jaké máš konektory na zesilovači a podle těch výstupních z DI-boxu pak dořešíme ty propojovací kabely. OK?
Jsem zmatkař, někdy. No a?

jardatop
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 461
Registrován: stř 26. bře 2008 23:39:44
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

brum a sum v reproduktorech pri projekci z Notebooku

Příspěvek od jardatop » stř 18. bře 2009 18:07:39

frantik píše:Samozřejmě, že to jde, je to jen otázka správně udělané propojovací kabeláže. DI-box umístit blízko zesilovače, aby ty nesymetrické kabely byly co nejkratší. Napiš jaké máš konektory na zesilovači a podle těch výstupních z DI-boxu pak dořešíme ty propojovací kabely. OK?
Zesilovac ma nesymetricke jacky. Z pultu (Soundcraft Spirit Folio SX) mi jde parakem symetrika a na bubnu je XLR-M. Takze predpokladam, ze kabel XLR-F ->> sym.JACK pujdou z paraku do HD400.
Ze symetrickych na nesymetricke jacky mam pak pred koncakem pripojit jenom HOT a SLEEVE, ze?
Vlastne mi jde o to, netahat nesymetricke vedeni 30m parakem od pultu az do zesilovace.

Odpovědět

Zpět na „Zvučíme live a věci okolo“