brum a sum v reproduktorech pri projekci z Notebooku
-
- Reklama
-
ORAF
ahoj
mam velký problém. mam notebook a při připojení k powermixu je v reproduktorech obcas slyšet takový rušivý brum. koupil jsem si externi zvukovou kartu, ale dělá to pořád. zvlaštní je že někdy to beží bez problému a najednou z ničehonic to začne bručet. nevíte někdo kde může být problém.děkuji za odpověď
mam velký problém. mam notebook a při připojení k powermixu je v reproduktorech obcas slyšet takový rušivý brum. koupil jsem si externi zvukovou kartu, ale dělá to pořád. zvlaštní je že někdy to beží bez problému a najednou z ničehonic to začne bručet. nevíte někdo kde může být problém.děkuji za odpověď
Re: brum a sum v reproduktorech pri projekci z Notebooku
Doporučuji přečíst toto téma: viewtopic.php?f=24&t=818
a ještě bych rád upozornil, že zakládat nové téma bylo zhola zbytečné, stačilo použít vyhledávání, do kterého jsem napsal "notebook". Třetí nebo čtvrtý odkaz řeší přesně tento problém.
a ještě bych rád upozornil, že zakládat nové téma bylo zhola zbytečné, stačilo použít vyhledávání, do kterého jsem napsal "notebook". Třetí nebo čtvrtý odkaz řeší přesně tento problém.
-
franta1969
- Uživatel

mě to dělá taky,le jen na síť.Na baterie neORAF píše:ahoj
-
jardatop
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Doporucuju koupit si k notebooku nejakej univerzalni kompatibilni napajeci zdroj, kterej je napajen jen 2vodicovou vidlickou bez zemniciho koliku.
Ja jsem takovej zkousel na svuj HP, ale tam to bohuzel nejde. Ma v konektoru dvoji napajeni: 19V a 14V. Takze ty univerzalni maji jenom 19V. Takze v mym pripade se to musi resit DIboxem.
btw. co rikate na Behringer HD400 (hum destroyer) ? Je to v tomto pripade pouzitelne? Dival jsem se, ze to ma vstupy i vystupy symetricke.
http://www.behringer.com/EN/Products/HD400.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
(predpokladam, ze se toho chytne Safa, coz cekam a budu rad
)
Ja jsem takovej zkousel na svuj HP, ale tam to bohuzel nejde. Ma v konektoru dvoji napajeni: 19V a 14V. Takze ty univerzalni maji jenom 19V. Takze v mym pripade se to musi resit DIboxem.
btw. co rikate na Behringer HD400 (hum destroyer) ? Je to v tomto pripade pouzitelne? Dival jsem se, ze to ma vstupy i vystupy symetricke.
http://www.behringer.com/EN/Products/HD400.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
(predpokladam, ze se toho chytne Safa, coz cekam a budu rad
-
franta1969
- Uživatel

prosím tě,jak to řešíš pomocí DI boxu a má to výsledek?
- noxus
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
mam notebook ACER, vidlica 3 vodicova a DI-BOX (uli DI100 a DI4000) pri tomto zapojeni nepomaha. Stalo sa mi to uz pri par dalsich notebookoch ale neviem presne znacky.
Ostatne ved sme to uz riesili v inom vlakne
Ostatne ved sme to uz riesili v inom vlakne
-
jardatop
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Pres DI box by to melo prestat, kdyz prepnes prepinac ground/lift na LIFT.
Ja pouzivam DI 20.
Ja pouzivam DI 20.
- noxus
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jardo tak zase vôl nie somjardatop píše:Pres DI box by to melo prestat, kdyz prepnes prepinac ground/lift na LIFT.
Ja pouzivam DI 20.
Lezie to tam tak ci tak ale nieje to klasicky 50Hz brum, su to nejake interferencie a mam podozrenie, ze je to sposobnene HDD pretoze ten bordel prestne odopoveda blykaniu LED sygnalizujucej pracu HDD (odbornejsie to popisat neviem takto z rana
PS: skusane aj na internej aj na PCMCIA zvukovke
-
george_58
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Já používám DI od Megatonu a mám klid se vším.. kvalitní DIbox ti nepusti ani ty "interference" . DI20 bych v tomto ohledu zahodil.. zkoušel sjem více DIboxů a až ten dražší megaton mi zajistil při produkci z kompu klídek 
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Souhlas - DI20 mám několik kusů a zrovna na tohle to většinou moc nefunguje.
Klasika s trafem bývá slyšitelně lepší.
Klasika s trafem bývá slyšitelně lepší.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
presne na tohle je vybornej Behringer HD400 ... mala kovova krabicka s dvojici slusnejch traficek (tedy pasivni stereo DI )

http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... d-400.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... d-400.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Slušných? neměl bys fotku vnitřku safo?
Koukám že ještě že máš tohle forum, jinak bys doma při marodění neměl co dělat že?
Koukám že ještě že máš tohle forum, jinak bys doma při marodění neměl co dělat že?
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
-
jardatop
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Safo, nekde jsem se u tohoto HD400 docetl, ze to ma symetricke vstupy i vystupy. Ja mam zesilovac s nesymetrickymi vstupy a mix ma samozrejme symetricke vystupy a chtel bych to tahat parakem. Slo by tohle udelatko pouzit na zmenu symetrickeho signalu na nesymetricky az tesne pred zesilovacem? Dik.
Samozřejmě, že to jde, je to jen otázka správně udělané propojovací kabeláže. DI-box umístit blízko zesilovače, aby ty nesymetrické kabely byly co nejkratší. Napiš jaké máš konektory na zesilovači a podle těch výstupních z DI-boxu pak dořešíme ty propojovací kabely. OK?
Jsem zmatkař, někdy. No a?
-
jardatop
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zesilovac ma nesymetricke jacky. Z pultu (Soundcraft Spirit Folio SX) mi jde parakem symetrika a na bubnu je XLR-M. Takze predpokladam, ze kabel XLR-F ->> sym.JACK pujdou z paraku do HD400.frantik píše:Samozřejmě, že to jde, je to jen otázka správně udělané propojovací kabeláže. DI-box umístit blízko zesilovače, aby ty nesymetrické kabely byly co nejkratší. Napiš jaké máš konektory na zesilovači a podle těch výstupních z DI-boxu pak dořešíme ty propojovací kabely. OK?
Ze symetrickych na nesymetricke jacky mam pak pred koncakem pripojit jenom HOT a SLEEVE, ze?
Vlastne mi jde o to, netahat nesymetricke vedeni 30m parakem od pultu az do zesilovace.