Pískání
-
- Reklama
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Pískání
Co začne pískat? Na jaký zvukovce?
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Ad lupání: zkus zvětšit buffer (zvíší se tím i latence), nebo přeinstalovat ovladače (třeba i za starší)
Ad pískání: ujisti se, že máš vše z jedné zásuvky, příp. uzemni zvukovku se zbytkem (PC?, mix?) - v manuálu by mělo být popsáno, kude se zvukovka uzemňuje...
Ad pískání: ujisti se, že máš vše z jedné zásuvky, příp. uzemni zvukovku se zbytkem (PC?, mix?) - v manuálu by mělo být popsáno, kude se zvukovka uzemňuje...
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Máš nějaký dynamický mikrofon a můžeš tedy vyzkoušet, jestli to dělá i bez zapnutého fantomu ? Případně alespoň jiný zdroj signálu, který nepotřebuje, ale snese fantom ? Kromě problému se SW/HW by to taky mohl dělat měnič napájení pro fantom a to by tuto možnost vyloučilo nebo potvrdilo.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Já bych tedy podezíral buď samotnou zvukovku anebo její napájení, že dovolí průnik kmitočtu měniče fantomu do vstupu nebo do jiných obvodů přes společné napájení. Možná se to dá ještě upřesnit například zapínáním/vypínáním fantomu do kondenzátorového mikrofonu (ale i dynamického, pokud je správně připojený), pískot by se měl objevovat a mizet nezávisle na užitečném signálu (dynamický) a s nějakým časovým posuvem proti němu (kondenzátorový).
V manuálu mne trochu překvapilo, že je 48V spínáno na oba vstupní konektory XLR, přitom první není vůbec určený pro mikrofon, ale pokud tam není nic zapojeno a stejně to píská, tak to asi nehraje roli. Každopádně se ujisti, že máš správně zapojený jak mikrofon, tak kabel k němu. Kabel musí propojovat piny 1,2,3 s piny 1,2,3, nic jiného (jedničky jsou spojené stíněním kabelu) a na mikrofonu by měl být pin1 spojený s jeho kovovým obalem.
Ještě mne napadá jedna teoretická možnost, nemáš toho v USB už nějak moc a nepřetěžuješ ho proudově ? To by sice mělo mít jiné dopady, ale za ověření to taky stojí.
H.M.
V manuálu mne trochu překvapilo, že je 48V spínáno na oba vstupní konektory XLR, přitom první není vůbec určený pro mikrofon, ale pokud tam není nic zapojeno a stejně to píská, tak to asi nehraje roli. Každopádně se ujisti, že máš správně zapojený jak mikrofon, tak kabel k němu. Kabel musí propojovat piny 1,2,3 s piny 1,2,3, nic jiného (jedničky jsou spojené stíněním kabelu) a na mikrofonu by měl být pin1 spojený s jeho kovovým obalem.
Ještě mne napadá jedna teoretická možnost, nemáš toho v USB už nějak moc a nepřetěžuješ ho proudově ? To by sice mělo mít jiné dopady, ale za ověření to taky stojí.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz