Jak rozšířit panoramu?
-
- Reklama
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jak rozšířit panoramu?
20ms pro konstantní posun času je strašně moc. Efekt se projevuje od nějakých 5-6ms, přes 15ms je z kytary chemie bez konkrétnosti.
Na principu proměnlivého zpoždění fungují efekty chorus a fazer, koneckonců pokud nahraješ stejný part dvakrát po sobě a naroutuješ na kraje, taky máš drobné časové odchylky, kterými odlišíš obě verze.
Na principu proměnlivého zpoždění fungují efekty chorus a fazer, koneckonců pokud nahraješ stejný part dvakrát po sobě a naroutuješ na kraje, taky máš drobné časové odchylky, kterými odlišíš obě verze.
Dělám, co mě baví.
- pavlii
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jak rozšířit panoramu?
A dlužno dodat, že se tomu "double-tracking" způsobu nic nevyrovná (co se výsledného efektu týče).
P.
P.
Jak rozšířit panoramu?
No, nevím jestli se nepletu, ale mám pocit že v časech kolem 10ms ucho není schopný rozlišit směr...ale asi to k nějakýmu psychoakustickýmu vjemu postačí -já osobně jsem asi nevnímající člověk a ještě kolem 10ms jsem jaksi velkou změnu nepocítil
. Jinak v cubase používám efekt označený jako stereodelay, ten v podstatě udělá to samý, samozřejmě s většíma možnostma.
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jak rozšířit panoramu?
100% souhlas a dlužno říct, že je to ve vlákně zmíněno vícekrátpavlii píše:A dlužno dodat, že se tomu "double-tracking" způsobu nic nevyrovná (co se výsledného efektu týče).
P.
Double-tracking = nahrát (i zahrát) dvakrát to samý, nastavit opačné panorámy.
Dělám, co mě baví.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jak rozšířit panoramu?
... a nebo, kdyz clovej nechce zatezovat jiz tak dost unaveneho muzikanta, vzit si to samy misto nahrany nekde jinde (pokud se toci na klik) a pripasovat si to k tomu puvodnimu. Ja vim ze tak jste to hosi mysleli, jen doplnujuDouble-tracking = nahrát (i zahrát) dvakrát to samý, nastavit opačné panorámy.
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, Jak rozšířit panoramu?
No s panoramou vůbec, ony pak nastanou situace, kdy ti nástroj zní nepřirozeně když je roztaženej natvrdo do dvou stran, mám za to že se hudba má dělat tak aby zněla jako když posloucháš kapelu která hraje před tebou, takže gajtru umístit tak aby ti zněla jakoby v celým prostoru by bylo divný...když se použije stereo delay, je třeba citlivě pracovat s poměrama dry/wet, aby ten zvuk do jedný strany přicmrndával a připomínal tak spíš odrazy v prostoru...jinak ale rotáhnout ji naplno...používám to pro případy aby ta kytara poctivě prolezla...
Jak rozšířit panoramu?
jinak s tím nahráváním nadvakrát...to je podle mě simulace proměnlivýho delaye...žádnej sebelepší muzikant nezahraje svůj part naprosto stějně...vždy se v některých místech opožďuje nebo předbíhá proti předchozímu...když se to pak roztahne do panoramy má to svůj kouzelný efekt...ovšem pouha pouhý zkopírování jedný a ty samý stopy a roztažení do panoramy neudělá nic...tento postup dvojitýho nazpívání se dost používá u zpěvu, kterej se tak nahutní...