Utažení stojánků - digital/analog
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
-
- Reklama
Utažení stojánků - digital/analog
Nazdar,
potřeboval bych fundovanou radu, na jakou sílu utahujete mikrofonní stojany a jaký momentový klíč použít, jestli je lepší digitální, nebo analogový?
Stále váhám před koupí.
Vaše zkušenosti?
https://www.google.cz/search?q=momentov ... 52&dpr=0.9
potřeboval bych fundovanou radu, na jakou sílu utahujete mikrofonní stojany a jaký momentový klíč použít, jestli je lepší digitální, nebo analogový?
Stále váhám před koupí.
Vaše zkušenosti?
https://www.google.cz/search?q=momentov ... 52&dpr=0.9
Re: Utažení stojánků - digital/analog
co to? asi se úplně nechytám, mikrofonní stojany snad každej dotahuje rukou...
-
Návštěvník
Super napad s tim momentovym klicem, mam kolegu ktery kdyz ponastavuje stojany tak s nimi uz nikdo jiny nehne 
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

http://www.momentovyklic.cz/cms/modules ... 205&id=434
Který z nich to je ? Takhle utahovat čepičky na ventilkách je opravdu extrem a nesložitelné stojánky se špatně převážejí, je to skoro stejný opruz, jako když nemůžete dofouknout na benzince kolo ani za pomoci kombinaček.
H.M.
Který z nich to je ? Takhle utahovat čepičky na ventilkách je opravdu extrem a nesložitelné stojánky se špatně převážejí, je to skoro stejný opruz, jako když nemůžete dofouknout na benzince kolo ani za pomoci kombinaček.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
Co se týče čepiček na ventilky, tak jezdím do servisu, tam to momenťákem utáhnou, moment počkají a pak to dorvou na krev trhákem. Jo a ještě tam dávají nějaké lepidlo a nakonec to něčím zastříkají, aby se náhodou nepovolily při jízdě... Takže to je vyřešené, ale na akci si jaksi nemůžu tahat servisáky, aby dotahovali stojany. Nebo to tak někdo řešíte? Není to drahé? Nebo doporučte někoho, kdo by jezdil za řízek a pivo? Nejlépe třeba ze servisu BMW. Ti mají prý dobrý zvuk. Nechci brát úplné šunty.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

To je právě nevýhoda analogového HW, příliš spoléhá na řemeslníky ze staré školy se zlatýma ručičkama a CrMoV nářadím. Digitální stojany jsou zajištěné plovoucím kódem, který je prakticky neprolomitelný a uložením nejčastějších nastavení do paměti se ušetří na každém kšeftu hodně času - některé kapely si už samy nosí vlastní setup na flešce současně s playbackem.
H.M.
H.M.
- Pavel Sedlák
- Uživatel

A není to jednorázový klíč ?
Momentový = jen pro tento moment ?
Momentový = jen pro tento moment ?
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Ne, jak se něco pořádně zarve rázovým utahovákem, tak to je nafurt, ten je ještě lepší, než lešenářská trubka a dá se s ním pracovat i ve vyloženě stísněných podmínkách menších klubů, kde se s účinně dlouhou trubkou člověk pořádně nehne a do některých by ji ani po stokrát lomených schodech tři patra pod zem nedonesl. Nakonec i na jednorázově použitelný klíč lze nasadit násobič momentu, to už ale nemá v kejsu každý a je k tomu potřeba ten pověstný pevný bod ve vesmíru mít pěkně blízko u ruky.
H.M.
H.M.
No a tam je potřeba dávat pozor, aby to bylo přeladitelné, a aby ČTU nezměnil frekvence, páč co je dnes funkční, zítra může být jiné. já nechápu, jak můžou něco dělat s pevnou frekvencí. To se pak ten bod ve vesmíru těžko ladí.
-
Patso
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ježiš díky.
Už dlouho jsem se bál zeptat na to, na jakých protokolech vám jedou digitální stojany. Teď jsem se nechal překecat a stáhnul si dva z číny, a ne a ne to na XPéčkách rozchodit.
Momentový klíč používám od bejvalky, ta byla hned, plugandplay za moment.
U babičky jsem našel košík ořechů, a taky nedrží, nejdou dotáhnout. A co mně dostalo, když jsem nastavil pevnou IP ( imrpevný ), i tak se z rovnýho stojanu u pankovýho koncertu stal stojan lámací. Není někdo z Vás odborník přes tyhle věci.
Už dlouho jsem se bál zeptat na to, na jakých protokolech vám jedou digitální stojany. Teď jsem se nechal překecat a stáhnul si dva z číny, a ne a ne to na XPéčkách rozchodit.
Momentový klíč používám od bejvalky, ta byla hned, plugandplay za moment.
U babičky jsem našel košík ořechů, a taky nedrží, nejdou dotáhnout. A co mně dostalo, když jsem nastavil pevnou IP ( imrpevný ), i tak se z rovnýho stojanu u pankovýho koncertu stal stojan lámací. Není někdo z Vás odborník přes tyhle věci.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Nemáš tam nějakej virus? Třeba pokud si k němu někdo přimontoval svůj, antivirem nezkontrolovanej, mikrofon.Patso píše: i tak se z rovnýho stojanu u pankovýho koncertu stal stojan lámací. Není někdo z Vás odborník přes tyhle věci.
Radši bych to zkontroloval aby to nechytili přes pult i další stojany, třeba takovej stojan od bedny, nebo dokonce příhradová konstrukce, to už by mohla být vážná infekce.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Mikrofonní na USB, stativy na boxy výhradně přes FireWire, USB to neutáhne...Patso píše: Už dlouho jsem se bál zeptat na to, na jakých protokolech vám jedou digitální stojany. Teď jsem se nechal překecat a stáhnul si dva z číny, a ne a ne to na XPéčkách rozchodit.
Na Číňana pozor, snaží se dělat i levné reprostativy s USB, ale to riziko dropoutu, kdy box kecne někomu na hlavu, tě za to nestojí!
A na XPéčka zapomeň, nikdo k tomu nepíše drivery, navíc jim za 3 týdny končí support. A jezdit na akce bez supportu?
Tak tohle má perfektně ošetřené HDT na digistojáncích Stgg atp. V základním firmware je instalováno automatické snižování mikrofonní úrovně v závislosti na vysunutí ramene a hmotnosti mikrofonu. Tento firmware je nekopírovatelný a není možno jej ze systému odstranit 
-
MADMAX
Ano, funkci automatického poklesu mikrofonní úrovně až do hladiny " ke kolenům" používají i levné ráhnové stojany Quik Lok. Tam je navíc implantována funkce automatického rozvalení plechového "domečku" v závislosti na utažení šroubu ráhna. Ale prolomit se tento kód dá prostým hardwarovým úkonem, protože kloub ráhna je z křehkého plastu, čímž ovšem přeprogramujeme nevratně ze "stojan s ráhnem" na "stojan rovný" (funkce ráhna zřejmě není ukládána v ROM)... 
-
MADMAX
když už osvětlovači mohou mít ventilátory na rozfukování mlhy, které lze směrovat a řídit jim otáčky pomocí DMX, tak proč kua nemají mikrofonní stojany serva a nemůžou se mi při přepsání scény na digitálním pultu přestavit do správné výšky pro vokalisty následující kapely???