Utažení stojánků - digital/analog

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
PetrC
Uživatel
Uživatel

Utažení stojánků - digital/analog

Příspěvek od PetrC » pon 17. bře 2014 9:08:04

Nazdar,
potřeboval bych fundovanou radu, na jakou sílu utahujete mikrofonní stojany a jaký momentový klíč použít, jestli je lepší digitální, nebo analogový?
Stále váhám před koupí.
Vaše zkušenosti?
https://www.google.cz/search?q=momentov ... 52&dpr=0.9

Egestas
Uživatel
Uživatel

Re: Utažení stojánků - digital/analog

Příspěvek od Egestas » pon 17. bře 2014 9:38:50

:shock: :shock: :shock:

co to? asi se úplně nechytám, mikrofonní stojany snad každej dotahuje rukou...

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » pon 17. bře 2014 10:09:35

Super napad s tim momentovym klicem, mam kolegu ktery kdyz ponastavuje stojany tak s nimi uz nikdo jiny nehne :-)

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pon 17. bře 2014 12:24:32

http://www.momentovyklic.cz/cms/modules ... 205&id=434

Který z nich to je ? Takhle utahovat čepičky na ventilkách je opravdu extrem a nesložitelné stojánky se špatně převážejí, je to skoro stejný opruz, jako když nemůžete dofouknout na benzince kolo ani za pomoci kombinaček.

H.M.

PetrC
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PetrC » úte 18. bře 2014 9:42:24

Co se týče čepiček na ventilky, tak jezdím do servisu, tam to momenťákem utáhnou, moment počkají a pak to dorvou na krev trhákem. Jo a ještě tam dávají nějaké lepidlo a nakonec to něčím zastříkají, aby se náhodou nepovolily při jízdě... Takže to je vyřešené, ale na akci si jaksi nemůžu tahat servisáky, aby dotahovali stojany. Nebo to tak někdo řešíte? Není to drahé? Nebo doporučte někoho, kdo by jezdil za řízek a pivo? Nejlépe třeba ze servisu BMW. Ti mají prý dobrý zvuk. Nechci brát úplné šunty.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » úte 18. bře 2014 10:10:25

To je právě nevýhoda analogového HW, příliš spoléhá na řemeslníky ze staré školy se zlatýma ručičkama a CrMoV nářadím. Digitální stojany jsou zajištěné plovoucím kódem, který je prakticky neprolomitelný a uložením nejčastějších nastavení do paměti se ušetří na každém kšeftu hodně času - některé kapely si už samy nosí vlastní setup na flešce současně s playbackem.

H.M.

Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák » úte 18. bře 2014 12:42:14

A není to jednorázový klíč ?
Momentový = jen pro tento moment ?
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » úte 18. bře 2014 12:56:13

Ne, jak se něco pořádně zarve rázovým utahovákem, tak to je nafurt, ten je ještě lepší, než lešenářská trubka a dá se s ním pracovat i ve vyloženě stísněných podmínkách menších klubů, kde se s účinně dlouhou trubkou člověk pořádně nehne a do některých by ji ani po stokrát lomených schodech tři patra pod zem nedonesl. Nakonec i na jednorázově použitelný klíč lze nasadit násobič momentu, to už ale nemá v kejsu každý a je k tomu potřeba ten pověstný pevný bod ve vesmíru mít pěkně blízko u ruky.

H.M.

PetrC
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PetrC » úte 18. bře 2014 13:18:31

=D>
No a tam je potřeba dávat pozor, aby to bylo přeladitelné, a aby ČTU nezměnil frekvence, páč co je dnes funkční, zítra může být jiné. já nechápu, jak můžou něco dělat s pevnou frekvencí. To se pak ten bod ve vesmíru těžko ladí.
#-o

Patso
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patso » úte 18. bře 2014 21:32:11

Ježiš díky.
Už dlouho jsem se bál zeptat na to, na jakých protokolech vám jedou digitální stojany. Teď jsem se nechal překecat a stáhnul si dva z číny, a ne a ne to na XPéčkách rozchodit.
Momentový klíč používám od bejvalky, ta byla hned, plugandplay za moment.
U babičky jsem našel košík ořechů, a taky nedrží, nejdou dotáhnout. A co mně dostalo, když jsem nastavil pevnou IP ( imrpevný ), i tak se z rovnýho stojanu u pankovýho koncertu stal stojan lámací. Není někdo z Vás odborník přes tyhle věci.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » stř 19. bře 2014 7:33:12

Patso píše: i tak se z rovnýho stojanu u pankovýho koncertu stal stojan lámací. Není někdo z Vás odborník přes tyhle věci.
Nemáš tam nějakej virus? Třeba pokud si k němu někdo přimontoval svůj, antivirem nezkontrolovanej, mikrofon.
Radši bych to zkontroloval aby to nechytili přes pult i další stojany, třeba takovej stojan od bedny, nebo dokonce příhradová konstrukce, to už by mohla být vážná infekce.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV » stř 19. bře 2014 7:49:00

Patso píše: Už dlouho jsem se bál zeptat na to, na jakých protokolech vám jedou digitální stojany. Teď jsem se nechal překecat a stáhnul si dva z číny, a ne a ne to na XPéčkách rozchodit.
Mikrofonní na USB, stativy na boxy výhradně přes FireWire, USB to neutáhne...
Na Číňana pozor, snaží se dělat i levné reprostativy s USB, ale to riziko dropoutu, kdy box kecne někomu na hlavu, tě za to nestojí!

A na XPéčka zapomeň, nikdo k tomu nepíše drivery, navíc jim za 3 týdny končí support. A jezdit na akce bez supportu? :o

fikus
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od fikus » stř 19. bře 2014 8:01:35

Tak tohle má perfektně ošetřené HDT na digistojáncích Stgg atp. V základním firmware je instalováno automatické snižování mikrofonní úrovně v závislosti na vysunutí ramene a hmotnosti mikrofonu. Tento firmware je nekopírovatelný a není možno jej ze systému odstranit :D

MADMAX

Příspěvek od MADMAX » stř 19. bře 2014 8:48:30

Ano, funkci automatického poklesu mikrofonní úrovně až do hladiny " ke kolenům" používají i levné ráhnové stojany Quik Lok. Tam je navíc implantována funkce automatického rozvalení plechového "domečku" v závislosti na utažení šroubu ráhna. Ale prolomit se tento kód dá prostým hardwarovým úkonem, protože kloub ráhna je z křehkého plastu, čímž ovšem přeprogramujeme nevratně ze "stojan s ráhnem" na "stojan rovný" (funkce ráhna zřejmě není ukládána v ROM)... :lol:

MADMAX

Příspěvek od MADMAX » stř 19. bře 2014 8:54:22

když už osvětlovači mohou mít ventilátory na rozfukování mlhy, které lze směrovat a řídit jim otáčky pomocí DMX, tak proč kua nemají mikrofonní stojany serva a nemůžou se mi při přepsání scény na digitálním pultu přestavit do správné výšky pro vokalisty následující kapely???

Odpovědět

Zpět na „Bar“