Allen & Heath vs. Soundcraft
-
- Reklama
Chtěl bych se zeptat zda nemáte skušenosti s mixpulty těchto značek. Uvažujeme o Allen&Heath GL2800 (24ch) za cca 100000,- ale prý poslední dobou už tato značka není to co býval (UK). Od Soucraftu by to bylo MH2 ale to už je přes 300000,-. Chtěli bychom něco do cca 100000,- s vybaveností GL2800. Nemáte nějaký TIP? 
-
FrantaVomacka
- Uživatel

Crest
Soundcraft urcite lepsi nez Allen&Heath, ale jak rikas, az moc drahy. Urcite bych pouvazoval o Crestovi. Mame ted jeden novy 40 vstupy ve firme. Serie HP-Eight. Zvukove velice dobry, prijemne korekce. Dobre se s nim dela.
Crest
Díky, koukal jsem se na ty Cresty a nakonec bych se asi rozhodoval mezi těmito pulty:
http://www.glseries.com/gl2800.php
http://www.crestaudio.com/products/brow ... ame%29.cfm
http://www.glseries.com/gl2800.php
http://www.crestaudio.com/products/brow ... ame%29.cfm
...
FX> jen si dovolim upozornit na velice sikovne ruce pana krampery z milevska ....co dokaze udelat s pultem
pro blizsi info ... ma znacku KV2 (= input to google 
mam v klubu staryho predelanyho 24 ch. soundcrafta a rozdil je to velice markantni
tak je dobry s nim pred koupi konzultovat tve pozadavky a naslednou upravu ... jedna se zpravidla o vymenu vstupnich predzesilovacu ..
Ed.
mam v klubu staryho predelanyho 24 ch. soundcrafta a rozdil je to velice markantni
tak je dobry s nim pred koupi konzultovat tve pozadavky a naslednou upravu ... jedna se zpravidla o vymenu vstupnich predzesilovacu ..
Ed.
hlavně No stres 
Docela mě překvapuje ta rozdílnost výběru... MH2 je dospělý pult se spoustou "vymožeností" typu VCA, plně parametrického čtyřpásmového eq, laditelného HPF atd. GL2800 je naproti tomu jeden z představitelů základní řady (jeho přibližným ekvivalentem by od Soundcraftu byla třeba GB8), avšak za danou cenu velmi dobře vybavený a docela slušně hrající. Nicméně pokud je daný rozpočet kolem 100kKč, tak Allen&Heath je jasná volba.
-
Loon
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Porovnáváme-li GL2800 a GB8 pak je to cenově 101000 ku 94000, takže cenově lépe vychází Soundcraft. Porovnáme-li vybavení, jsou si tyto mixy podobné, podíváme-li se na blokové schéma jsou některé detaily lépe vyřešeny u Soundcraftu. Pro mně by byl tedy spíše zajimavý ten Soundcraft. Nemám však ani s jedním osobní zkušenost.
GL2800 vs GB8... Znám ty pulty oba (nakonec i výše zmiňovanou MH2) a ačkoli mám o něco raději Soundcrafty, než A&H, musím upozornit, že GL2800 mi přijde ve vybavenosti o malinko lepší, než GB8. GL2800 je téměř desetiauxový pult (9. a 10. aux jsou spojené do jedné stereo sběrnice), GB8 je osmiauxová. GB8 má sice poměrně velký rozsah gainu, ale chybí ji pady, což v praxi znamená, že v případě silného vstupního signálu je nutné do pultu jít linkovým vstupem a tedy nutno mít spoooousty redukcí XLR>TSR. GL2800 má taky lepší matrix, což se může občas hodit a asi by se našlo ještě dost drobností, které dělají GL2800 vybavenější. Na druhou stranu mi GB8 (resp. obecně Soundcrafty proti A&H) přijde lépe uspořádaná co do logiky práce, občas totiž nemůžu vystát skutečnost, že pulty A&H mají routovací tlačítka a tlačítka výběru mute groups nalevo od faderu, přijde mi logičtější uspořádání u Soundcraftu, který má tyto prvky napravo. Ale to už jsou fakt jen drobnosti a dá se na to zvyknout. Zvukově jsou oba pulty velmi slušné, vzhledem k dané kategorii bych i řekl lehce nadprůměrné.
Tak po zkušenostech s Craaftem a Behringerem bude nákup kteréhokoli z uvedených pultů rozhodně krokem správným směrem
Ještě si však dovolím praktickou poznámku - značka Crest nepatří alespoň mezi českými zvukaři k vyhledávaným (ačkoli jejich výrobky nejsou vůbec špatné, mám velmi dobré zkušenosti například se zesilovači VS1100) a pokud tedy máš v úmyslu občas pronajímat aparát kapelám s vlastním zvukařem, raději bych doporučoval Soundcrafta nebo A&H.
Ještě si však dovolím praktickou poznámku - značka Crest nepatří alespoň mezi českými zvukaři k vyhledávaným (ačkoli jejich výrobky nejsou vůbec špatné, mám velmi dobré zkušenosti například se zesilovači VS1100) a pokud tedy máš v úmyslu občas pronajímat aparát kapelám s vlastním zvukařem, raději bych doporučoval Soundcrafta nebo A&H.
Co sem tak slyšel hrát pulty tak mi vyšel nej. allan
A byl za nimi stejný zvukař se stejným PAčkem a stejnou kapelou?suhsi píše:Co sem tak slyšel hrát pulty tak mi vyšel nej. allan
Žijem, pijem, tancujem! Jsem velký a tvrdohlavý!
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... mmno IMO ani to nestaci, jde o to aby jsi za tema pultama stal TY a zkusil si na nich kroutitkalfar píše:A byl za nimi stejný zvukař se stejným PAčkem a stejnou kapelou?suhsi píše:Co sem tak slyšel hrát pulty tak mi vyšel nej. allan
Nejlip mi ovsem na moje ucho a zpusob prace vychazi samozrejme MIDAS
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, Re: Allen & Heath vs. Soundcraft
Momentálně kroutim na raidrové mašině A&H GL 2200 ... přiznám na jiné raidrové mašině jsem nekroutil .
Myslim že Soundcraft GB8 je určo lépe vybavený než GL2400 ... jen tak pro zajímavost jestli by jsi měl někdy cestu do Kbel tak se jukni na liďák tam má místní zvukař Jirka právě Soundcrafta GB8
Myslim že Soundcraft GB8 je určo lépe vybavený než GL2400 ... jen tak pro zajímavost jestli by jsi měl někdy cestu do Kbel tak se jukni na liďák tam má místní zvukař Jirka právě Soundcrafta GB8
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Allen & Heath vs. Soundcraft
... mmno tenhle pult (GL) neni zrovna "riderova masina", v nekolika riderech jsem dokonce videl striktne psano "NO A&H"Momentálně kroutim na raidrové mašině A&H GL 2200 ... přiznám na jiné raidrové mašině jsem nekroutil .
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,