Behringer - měřítko šmejdovosti? To snad ne...
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
-
- Reklama
- midnight_man
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Behringer - měřítko šmejdovosti? To snad ne...
To máš pravdu, no skus s tym ist nazvučit zlozitejsiu kapelu
a budeš mať o krušné chvilky postarané. Disco, Dance, Trance, Techno hudba je najmenej naročna na kvalitu procesorov, a vsetkych zariadeni upravujucich zvuk. Neviem ako by sa spraval ten limiter a všetky zásadne prvky v tejto oblasti u toho uliho, ale u DBX Driver rack PA sa mozem na ne absolutne spolahnut. Jedine niekoho moze trapit zlozite ovladanie.
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.
Já 10 let spokojeně používal malý mix MX602 na živé hraní bez jediného problému. Je to přesně podle přísloví o kanónu na vrabce. Pro naše hraní byla ta věc perfektní, dva mikráky, basa a klávesy- na co větší a v té době pro mě nedostupný mix, když máš co dělat, abys nešel s honorářema pod litr na osobu.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
Aký digitálny mixpult do 8 tis. €?
Pán safa , na Behringer sa určite robiť dá , ale aký je výsledok, katastrofa. Sám som sa niekedy dávno ulakomil na túto značku kvůli cene a trpko som to oľutoval. Výrobky Behringer ma zradili , keď som to najmenej očakával
-------------
pozn. admin: přesunuto z zvukova-technika-mixazni-pulty/aky-digi ... t3434.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-------------
pozn. admin: přesunuto z zvukova-technika-mixazni-pulty/aky-digi ... t3434.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Aký digitálny mixpult do 8 tis. €?
Katastrofa ? To asi nebude znackou, at uz to byl kterykoliv model. Treba na DDX3216 delaji mnoha divadla do dnes a s tezkym srdcem prechazeji na neco jine. Xenyx XL jsou velmi povedene pulty na ktere se da belat naprosto bez problemu, klasicky mixy rady Xenyx maji poruchovost v desetinach procenta, B1220Pro jsou za pul darma vyborny celodreveny aktivky na maly akce, BCF2000 je spolehlivej univerzalni kontroler s jehoz pomoci (tedy presneji receno s pomoci osmi kousku) u nas jeden clovek dela i velke TV prenosy, prevodniky ADA8000 uz maji u ruznych rentalek a v ruznych stuiich najezdeno tolik (a v mizernych podminkach) jako zadny jiny ADATovy prevodniky... a tak bych mohl pokracovat. Osobne si myslim, ze je to jen o pristupu a ne o vselidove anti-propagande.
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, Aký digitálny mixpult do 8 tis. €?
BCF2000 a TV prenosy - jestli je to ten strelec (se starym Logicem a hromadou ADA8000 na madi), kterej si myslim, tak to je diletanstvi prvni kategorie.
- pavlii
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
No ale to opět nebude zjevně věc BCF nebo ADA
P.
P.
Asi bych Behringera úplně neodsuzoval, některé věci mi od něj fungují bez problémů od roku 2000. Některé věci od něj použitelné jsou, i když v profi segmentu asi ne, ale pro okresní ligu dostačují.
- gabluk
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Nejsem sice fanda teto znacky, ale objektivne je nutno rici, ze vsechno co jsem od behringera mel/mam funkovalo presne jak melo (pult na doma, sluchatkovy rozbocovac, di boxy). Objektivne nemohu rici z vlastni zkusenosti nic spatneho. Na druhou stranu tech produktu teto znacky nemam moc, a kdyz neco kupuji tak to vetsinou behringer neni. Ale na rozdil od rady radoby profi produktu, maji vesmes dobre manualy, nevim kdo je distrubutor, ale vzdy jsou rozumne prelozene. Videl jsem ale i radu produktu behringer, ktere nefunguji. Ale to je u vsech.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Distributorem je Audiopro, zde zastoupené nicky safa a sledge (pánové Šafařík a ing. Svoboda). My jsme Behringera prodali hodně, hlavně na počty kusů, s obratem je to kvůli nízkým cenám už slabší, ale i tak jde o nějaké ty miliony za posledních deset let. Měřítkem šmejdovosti sice Behringer není, na to jsou jiné firmy (rovněž značně frekventované na všech diskuzích, obvykle stylem "koupil jsem si a ono to...."), ale taky nemůžu souhlasit s tím, že je to vlastně všechno jedno a že třeba DIbox Behringer je taky dobrý. Ani náhodou a podobně to platí i pro DCX2496 atd. Skutečně nikdo není děsně chytrý, když si místo XTA nebo BSS koupí Behringera, je jenom hodně šetrný a možná taky hluchý. Celkem dojemné jsou snahy posunout věci vyráběné pouze s ohledem na co nejnižší cenu o dvě až tři kategorie výš nějakou výměnou pár součástek. Mně to připomíná škodovkáře z dob komunismu s chromovanými dvojitými koncovkami na výfuku a "sportovním" malým volantem, tedy tuning po česku. Skutečný tuning ale začíná až na nejlepším seriovém zařízení snahou o další zlepšení jeho parametrů, nikdy poblíž dna nabídky.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
Slušelo by se říct, že jedním z distributorů je Audiopro.
Já mám např. sluchátkový distributor od Uliho. Nikdy jsem o něm netvrdil, že je posunut o několik tříd výš, ale těch peněz za něj jsem nikdy nelitoval. I po letech slouží dobře, poťáky v pohodě a na zvuk si nikdo nikdy nestěžoval.
Přirovnání k autům je fajn: znamená snad, že škodovka je měřítkem šmejdovosti? Ne. Prostě za určité peníze nabízí nějakou službu. Kdo chce jezdit rychleji nebo ve větším komfortu, ten si připlatí. Takhle funguje trh ve všem a všude, nevím proč by se měly výrobky Uliho negativně vyzdvihovat...
Já mám např. sluchátkový distributor od Uliho. Nikdy jsem o něm netvrdil, že je posunut o několik tříd výš, ale těch peněz za něj jsem nikdy nelitoval. I po letech slouží dobře, poťáky v pohodě a na zvuk si nikdo nikdy nestěžoval.
Přirovnání k autům je fajn: znamená snad, že škodovka je měřítkem šmejdovosti? Ne. Prostě za určité peníze nabízí nějakou službu. Kdo chce jezdit rychleji nebo ve větším komfortu, ten si připlatí. Takhle funguje trh ve všem a všude, nevím proč by se měly výrobky Uliho negativně vyzdvihovat...
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Mám dojem, že jsi opět nepochopil, o čem mluvím. Sluchátkový zesilovač je možná za ty peníze docela dobrý ( také jsme jich celkem dost prodali), ale řeč byla o ÚPRAVÁCH. Zrovna tak je třeba už tisícovka embéčko docela slušné auto na svou dobu a místo (měli jsme v rodině i spartaka a starou oktávku), ale koncovkou výfuku a volantem ani z nich ani například z Garde nikdo sportovní speciál nevyrobil. Podívej se na vlákno o výrobě superhifi DSP z DCX2496. Nevím, proč by se mělo slušet říkat, že jedním z. Ke komu by to jako mělo být slušnější ?
H.M.
H.M.
Vážení odborníci.
Slušelo by se dodat, že převodníky v DCX i v DEQ 2496 představují velice slušný standard, který plně odpovídá profesionální technice, navíc oproti jiným typů obě zařízení podporují 96 kHz. DSP od Analog Devices jsou rovněž ze stejné kategorie, navíc zvuk nedělá DSP, ale jeho program.
Programování klasických filtrů, ekvalizérů a jiných běžně používaných funkcí u speaker procesorů je v podstatě triviální záležitost, takže by se dalo říci, že na tom nejde co zkazit a konkurenční výrobky se v tomto moc lišit nebudou.
Kromě toho se v DCX/DEQ vyskytuje již jen zdroj a analogové vstupy a výstupy, které jsou standardního provedení, s použitím NJM4580, což je tak nějak standardní brouk. Jiné oblíbené v konkurenčních zařízeních bývají TL072 (především v AH pultech, které jsou jich plné), NE5532 (používaný spíše ve vyšších kategoriích), LM833, NJM2068 a jiné. Použité OZ se někomu nemusí líbit, stejně jako SMD keramické kondenzátory u časových konstant v ZV a filtrech, diskutovat se dá i o kvalitě hodin, které jsou "standardní" oscilátor s krystalem a nějakým hradlem (nedělám si iluze, že jinde to bude výrazně jinak).
Od "profesionálních" strojů jmenovaných kategorií se tak diskutované procesory budou lišit možná analogovou částí (nevsázel bych na to, že jinde bude automaticky lepší!!!) a stále ještě ne obvyklou podporou 96 kHz. Zbytek bude v podstatě obdobný, včetně země původu. Jsem zvědav, jestli jde podobně "minoritní" rozdíly nalézt i mezi zmiňovaným MB1000 a moderním automobilem vysoké střední třídy v přihlouplých automobilových analogiích.....asi ne
Proto někdy má smysl pouštět se do přestavby analogových částí, neboť zbytek střev je v podstatě obdobný.
Chce to trošku rozlišovat mezi marketingovými a skutečně technickými rozdíly.
PS: Netvrdím, že Behringer je za každou cenu terno, že má všechno povedené, že po mírných úpravách bude šlapat na paty například Neve atd. Má povedené i dost nepovedené věci a pravda tak leží někde mezi oběma extrémními názory...
Slušelo by se dodat, že převodníky v DCX i v DEQ 2496 představují velice slušný standard, který plně odpovídá profesionální technice, navíc oproti jiným typů obě zařízení podporují 96 kHz. DSP od Analog Devices jsou rovněž ze stejné kategorie, navíc zvuk nedělá DSP, ale jeho program.
Programování klasických filtrů, ekvalizérů a jiných běžně používaných funkcí u speaker procesorů je v podstatě triviální záležitost, takže by se dalo říci, že na tom nejde co zkazit a konkurenční výrobky se v tomto moc lišit nebudou.
Kromě toho se v DCX/DEQ vyskytuje již jen zdroj a analogové vstupy a výstupy, které jsou standardního provedení, s použitím NJM4580, což je tak nějak standardní brouk. Jiné oblíbené v konkurenčních zařízeních bývají TL072 (především v AH pultech, které jsou jich plné), NE5532 (používaný spíše ve vyšších kategoriích), LM833, NJM2068 a jiné. Použité OZ se někomu nemusí líbit, stejně jako SMD keramické kondenzátory u časových konstant v ZV a filtrech, diskutovat se dá i o kvalitě hodin, které jsou "standardní" oscilátor s krystalem a nějakým hradlem (nedělám si iluze, že jinde to bude výrazně jinak).
Od "profesionálních" strojů jmenovaných kategorií se tak diskutované procesory budou lišit možná analogovou částí (nevsázel bych na to, že jinde bude automaticky lepší!!!) a stále ještě ne obvyklou podporou 96 kHz. Zbytek bude v podstatě obdobný, včetně země původu. Jsem zvědav, jestli jde podobně "minoritní" rozdíly nalézt i mezi zmiňovaným MB1000 a moderním automobilem vysoké střední třídy v přihlouplých automobilových analogiích.....asi ne
Proto někdy má smysl pouštět se do přestavby analogových částí, neboť zbytek střev je v podstatě obdobný.
Chce to trošku rozlišovat mezi marketingovými a skutečně technickými rozdíly.
PS: Netvrdím, že Behringer je za každou cenu terno, že má všechno povedené, že po mírných úpravách bude šlapat na paty například Neve atd. Má povedené i dost nepovedené věci a pravda tak leží někde mezi oběma extrémními názory...
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
Ona ta první věta společně "s průlomovým odhalením" nicků vyznívá dost útočně. Že se hají Behringer, protože ho přece prodává to Audiopro.
Ale to je jedno, já přeci "opět" nic nechápu. Asi jako "pokaždé".
Přirovnání k autům furt sedí. Přidáním výfuku k MBéčku se z něj sporťák neudělá - ale ani to nikdo netrdí. Pokud si ho někdo takto zkrášlil a druhý se ušklíbl, že tím nevznikl sporťák, tak je to chyba toho druhého.
Ale to je jedno, já přeci "opět" nic nechápu. Asi jako "pokaždé".
Přirovnání k autům furt sedí. Přidáním výfuku k MBéčku se z něj sporťák neudělá - ale ani to nikdo netrdí. Pokud si ho někdo takto zkrášlil a druhý se ušklíbl, že tím nevznikl sporťák, tak je to chyba toho druhého.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Nechápu podobný myšlenkový postup. Tak já opakovaně říkám, že jsme Behringera sami hodně velkou hromadu prodali, ale to se asi vytahuju, protože je to nějaká velká čest. Když ale napíšu, že jeho distributorem je ta a ta firma, zde zastoupená těmi a těmi lidmi, tak to jim jako už dělám ostudu ? Jaké průlomové odhalení, on je tady skutečně někdo tak blbý, že neví, jak se aspoň ti důležitější jmenují nebo co dělají ? Co se stane, až vás oslovím jménem a ne přezdívkou, budu vyloučen z Rychlých Šípů ? Panenkoskákavá, snad jsme dospělí solidní profesionálové/velmi pokročilí amatéři a toto je solidní forum o našem oboru a ne nějaká swingers party v maskách !
Ano, přirovnání k autům (je to pro mne jen jiný druh techniky ve které jsem se taky hodně hrabal a naštěstí je všeobecněji známý, tedy k přirovnání vhodný) celkem sedí, ovšem nesedí termíny "zkrášlil" a ušklíbl". Výměnou pár elektronických součástek nic nezkrášlíte, může to zlepšit zvuk, ovšem ne dostat zařízení nejlevnější na úroveň zařízení nejdražších a této víře se já neušklíbám, nýbrž pouze jako víru označuji. To i ti škodovkářští tuningáři byli skutečně víc na zemi, věděli, že jen zkrášlují.
H.M.
Ano, přirovnání k autům (je to pro mne jen jiný druh techniky ve které jsem se taky hodně hrabal a naštěstí je všeobecněji známý, tedy k přirovnání vhodný) celkem sedí, ovšem nesedí termíny "zkrášlil" a ušklíbl". Výměnou pár elektronických součástek nic nezkrášlíte, může to zlepšit zvuk, ovšem ne dostat zařízení nejlevnější na úroveň zařízení nejdražších a této víře se já neušklíbám, nýbrž pouze jako víru označuji. To i ti škodovkářští tuningáři byli skutečně víc na zemi, věděli, že jen zkrášlují.
H.M.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

OT:
Nemám důvod vstupovat do vaší žabomyší války, ale ze židle mě vždy nadzvedává nepochopení slušného chování. Na fóru se běžně nikdo neoslovuje "pane", ale za předpokladu, že daná osoba není oslovena příjmením. To nás učili už na ZŠ, abychom si neříkali "Nováku"...
Pokud už citíte potřebu neoslovit jménem nebo nickem, je více než vhodné přidat tam i oslovení "pan".
Nyní tedy sarkasticky rýpete - ovšem leda do vlastní ostudy.
Měl jsem na mysli výhradně tento váš příspěvek, který zřejmě vychází pouze z naprostého nepochopení skutečné formy i obsahu příspěvku, který kritizujete a možná také z toho, že stále příliš spoléháte jen na učivo ze ZDŠ, která pochopitelně nemůže naučit všechno. Každopádně byste ale pak neměl moc plýtvat těmi odsudky, od žabomyších válek po moji údajnou ostudu. Nezlobte se na mne, ale když se podobné nepochopení textu objeví podruhé a opět na něm stavíte svou domnělou morální nebo jinou nadřazenost, tak už je to nápadné. Jestli vás prostě seru tím, jak jsem sem vtrhl anebo čímkoli jiným, tak to napište rovnou a nehledejte dál podobně chatrné záminky. A pokud texty nechápete běžně, tak na ně reagujte raději až po jejich několikerém přečtení a maximální snaze pochopit co chtěl říct autor a ne co se mu dá zkoušet podstrčit z vlastní hlavy.
H.M.
Nemám důvod vstupovat do vaší žabomyší války, ale ze židle mě vždy nadzvedává nepochopení slušného chování. Na fóru se běžně nikdo neoslovuje "pane", ale za předpokladu, že daná osoba není oslovena příjmením. To nás učili už na ZŠ, abychom si neříkali "Nováku"...
Pokud už citíte potřebu neoslovit jménem nebo nickem, je více než vhodné přidat tam i oslovení "pan".
Nyní tedy sarkasticky rýpete - ovšem leda do vlastní ostudy.
Měl jsem na mysli výhradně tento váš příspěvek, který zřejmě vychází pouze z naprostého nepochopení skutečné formy i obsahu příspěvku, který kritizujete a možná také z toho, že stále příliš spoléháte jen na učivo ze ZDŠ, která pochopitelně nemůže naučit všechno. Každopádně byste ale pak neměl moc plýtvat těmi odsudky, od žabomyších válek po moji údajnou ostudu. Nezlobte se na mne, ale když se podobné nepochopení textu objeví podruhé a opět na něm stavíte svou domnělou morální nebo jinou nadřazenost, tak už je to nápadné. Jestli vás prostě seru tím, jak jsem sem vtrhl anebo čímkoli jiným, tak to napište rovnou a nehledejte dál podobně chatrné záminky. A pokud texty nechápete běžně, tak na ně reagujte raději až po jejich několikerém přečtení a maximální snaze pochopit co chtěl říct autor a ne co se mu dá zkoušet podstrčit z vlastní hlavy.
H.M.