Prúdový chránič/Problém...
-
- Reklama
- midnight_man
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Prúdový chránič/Problém...
Stalo sa vam niekedy ze vam niektore zariadenie s techniky vyhadzovalo prúdový chránič? Mám problém pri mojom Koncaku digitalnom, akonahle ho zapnem cez prúdový chránič tak chránic vyhodí, normálne šlape bez problemov...co by to mohlo byt?
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Prúdový chránič/Problém...
No jediná možnost je že ti někde ten pulsní zdroj pouští do země (třeba načatý kondík ve filtru, možností je mnoho). Ještě pozor na jedno. Jak ho máš dimenzovaný na proud? Ten pulsní zdroj při náběhu bude nabíjet kondenzátory a mohlo by se stát že pokud bys to měl na hraně tak by to mohlo vyhazovat spíše ve funkci jističe.
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
- midnight_man
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
no neviem ako je to dnu, chcem zmerat este kolko prudu tam pusta na chraneny vodic. pretoze nemozem pouzivat chranic na zvukovu čast pokial tam mam toto.
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.
-
Pavel Sulek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
A mas chranic kombinovany s isticom? 30mA?
- midnight_man
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tak som sa dopatral že to robí EMI filter v koncaku.
jasně, když se sejde vícero věcí, které produkují buď kvůli poruše nebo z principu nějaký ten proud do zemnicího drátu, tak se to nasčítá a chránič vypne. Buďmě však ráfi, že raději vypne a upozorní na nějaký problém, než by to bez chrániče mělo někoho zapleštit.
Jsem zmatkař, někdy. No a?
-
Pavel Sulek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
To je jasne, bezpecnost je aj tu prvorada. Napr.ako mne pred tyzdnom a pol prsalo, ked som zvucil vonku. Smola sice bola, ze kvoli silnemu dazdu si nekopla ani prva kapela, no mal som istotu, ze aspon kym sa vypne, nikomu neublizi pripadny zvod v mokrom prostredi (to uz treba prirovnavat ku kupelni), kde je Fi-cko nutne. Ja mam sice digital na 2 suby, no zatial s nim nie je problem, teda nic sitane dokopy mi zatial 30mA neprekrocilo.
Dnes jsem konzultoval podobný problém s se známým RT.
Doporučil mi chránič s tzv. G-charakteristikou který se používá
pro obvody s frekvenčními měniči (podobný problém jako spínané zdroje koncáků).
Je o něco dražší než klasika.
Doporučil mi chránič s tzv. G-charakteristikou který se používá
pro obvody s frekvenčními měniči (podobný problém jako spínané zdroje koncáků).
Je o něco dražší než klasika.
R. Král... příznivec zvukové techniky