Fostex PM-1 x PM-2 domů
-
- Reklama
Fostex PM-1 x PM-2 domů
Zdravím,
před nějakou dobou jsem se zajímal o nearfield monitory pro použití, jak kvalitní poslechové bedny k PC. Postupně jsem se poslechem, cenovým omezením a radami jiných dobral ke značce Fostex, která nabízí podle mne solidní bedny za přiměřené peníze. Teď jsem se k tématu vrátil a chtěl bych se zeptat, na Váš názor na zmíněné dvoje bedny s přihlédnutím k účelu, na který je chci. Předesílám, že je nebudu mít ve studiu, ale v pokoji, který určitě nebude mít optimální akustické vlastnosti. Jde mi o to, aby bedny měly co nejlepší basy. Neposlouchám sice moderní prášení koberců, ale pořádná basová sekce v symfoňáku nebo "vocal bass" ve vokálních skupinách si také žádají své. Na druhou stranu bych nerad bedny, které mi znepříjemní poslech přílišnou dokonalostí (proto jsem byl odrazen od beden Adam, které jsou údajně na můj účel příliš přesné a vhodné spíš do studia, kde je to naopak přednost).
Moc díky za Vaše názory.
před nějakou dobou jsem se zajímal o nearfield monitory pro použití, jak kvalitní poslechové bedny k PC. Postupně jsem se poslechem, cenovým omezením a radami jiných dobral ke značce Fostex, která nabízí podle mne solidní bedny za přiměřené peníze. Teď jsem se k tématu vrátil a chtěl bych se zeptat, na Váš názor na zmíněné dvoje bedny s přihlédnutím k účelu, na který je chci. Předesílám, že je nebudu mít ve studiu, ale v pokoji, který určitě nebude mít optimální akustické vlastnosti. Jde mi o to, aby bedny měly co nejlepší basy. Neposlouchám sice moderní prášení koberců, ale pořádná basová sekce v symfoňáku nebo "vocal bass" ve vokálních skupinách si také žádají své. Na druhou stranu bych nerad bedny, které mi znepříjemní poslech přílišnou dokonalostí (proto jsem byl odrazen od beden Adam, které jsou údajně na můj účel příliš přesné a vhodné spíš do studia, kde je to naopak přednost).
Moc díky za Vaše názory.
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Fostex PM-1 x PM-2 domů
V tomhle případě použij spíš něco od Dynaudia. Fostex je defakto sony. Sám jsem slyšel hodně reprosoustav ale cokoliv z japonska jaksi podle mého ucha nehraje.(údajně japončíci mají rádi suchý zvuk, prostě jiný styl). Možná mě někdo bude kamenovat ale vyjadřuju svůj názor. Dechy a smyčce poslouchám poměrně často a mám starší model Audience 8. Z nich to zní přirozeně, vyrovnaně.
Mimochodem z počítače rozhodně kvalitní zvuk symfoňáku podle mě nedostaneš. Ale to bychom asi už zaběhli moc daleko. Ty bedny ti ale doporučuju rozhodně prozkoumat. Ta firma neni nejlevnější ale určitě neprohloupíš.
Mimochodem z počítače rozhodně kvalitní zvuk symfoňáku podle mě nedostaneš. Ale to bychom asi už zaběhli moc daleko. Ty bedny ti ale doporučuju rozhodně prozkoumat. Ta firma neni nejlevnější ale určitě neprohloupíš.
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
Díky za názor. Co se týče zvuku z PC, tak samozřejmě to nechci porovnávat s nějakým high-end Hifi. Na druhou stranu poměrně slušná zvukovka (v mém případě SoundBlaster X-Fi Fatality) a kvalitní bedny myslím umožní velmi slušný poslech. Nejsem hifista a nebudu mít akusticky vyřešenou poslechovou místnost, i tak myslím, že slušný zvuk, který si člověk užije se z počítače dostat dá.
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Aha, tak v tomhle případě je to Dynaudio asi moc vysoko. Já tě pochopil trochu jinak. V tom případě možná zkus kouknout v nějakém hifi studiu po soustavách Tannoy, BW, Shan. Jsou ještě další kvalitní firmy ale teď si nevzpomínám. Přece jenom jsem trochu ztratil přehled od doby co v této technice moc nedělám. V případě že bys v budoucnu uvažoval o změně k lepšímu tak je lepší ty soustavy mít od začátku lepší.
-
pavel.vojta
- Uživatel

Proč myslíš že není možné dostat kvalitní zvuk z počítače? Posílám zvuk z PC přez zvukovku TC Electronic Konnekt Live. Na jednom páru výstupů jsou Nearfieldy Tascam VL-X5 (dočasné řešení trvající asi 2 roky) a z dalšího páru do B&W 803S plus DT770PRO. Zpravidla připravuji live záznamy a občas se tam vyskytne i symfoňák a nemám pocit že by to nehrálo ...
Pavel Vojta
http://www.RentalPro.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tohle téma o tom není. Jestli o tom chceš polemizovat tak založ jiné téma.
---------
admin:
---------
admin:
-
pavel.vojta
- Uživatel

sorry
Pavel Vojta
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... vsechny studiove bedny jsou vhodne spis do studia, to uz tak chodijohny_r píše:poslech přílišnou dokonalostí (proto jsem byl odrazen od beden Adam, které jsou údajně na můj účel příliš přesné a vhodné spíš do studia, kde je to naopak přednost).
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, Re: Fostex PM-1 x PM-2 domů
Díky,
ono to takhle trochu vypadá, že chci studiové bedny a z nich hi-fi zvuk. Tak to zase není. Dost často pracuji s muzikou, vypisuji jednotlivé hlasy do not apod., takže ocením, když to budu mít pěkně rozdělené a nesmyté. Skutečně myslím, že aktivní studiové bedny jsou pro mne dobré řešení.
Nicméně, jak je na tom ten Behringer ve srovnání s těmi Fostexy? Nechovám k Behringru přílišnou důvěru.
ono to takhle trochu vypadá, že chci studiové bedny a z nich hi-fi zvuk. Tak to zase není. Dost často pracuji s muzikou, vypisuji jednotlivé hlasy do not apod., takže ocením, když to budu mít pěkně rozdělené a nesmyté. Skutečně myslím, že aktivní studiové bedny jsou pro mne dobré řešení.
Nicméně, jak je na tom ten Behringer ve srovnání s těmi Fostexy? Nechovám k Behringru přílišnou důvěru.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... tak to nevim, uprimne receno jsem FOstexy nikde neposlouchal, navic jsi ani (pokud jsem to neprehlid) nenapsal typ jakej mas vyhlidlej. Nicmene, jestli mas moznost si nekde ty FOstexy pujcit tak si to prijd vyzkouset, Behringery (a taky Dynaudia, APS, a EMU) a samozrejme upravenou poslechovku tu mamjohny_r píše:Nicméně, jak je na tom ten Behringer ve srovnání s těmi Fostexy? Nechovám k Behringru přílišnou důvěru.
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, Re: Fostex PM-1 x PM-2 domů
Na mysli mám ty, co jsou v názvu fóra. PM-1 MKII nebo PM-2 MKII. Tzn. ty dvě největší verze.