oddelovacie trafo ?
-
- Reklama
oddelovacie trafo ?
Zdravim vas. minule som mal pri zvuceni mensi problem.
Huslistka mala zapojene husle cez seriu krabiciek.v signale sa objavil neprijemny
brum ale nie typicky 50 hz ale skor neprerusovany hukot v basovom spektre,vedel som
ho tak na 70 % eliminovat ked som stiahol basy na savli, ktore potom samozrejme chybali na
nastroji.chcem sa spytat ci v takomto pripade by problem riesilo toto:
http://www.sbl.sk/product/clt-1-12838/
mate niekto stymto skusenosti? oplati sa investovat do toho?
este dodam ze husle boli tahane linkou cez dibox do multaku.
diki za kazdu radu, skusenost a postreh.
Huslistka mala zapojene husle cez seriu krabiciek.v signale sa objavil neprijemny
brum ale nie typicky 50 hz ale skor neprerusovany hukot v basovom spektre,vedel som
ho tak na 70 % eliminovat ked som stiahol basy na savli, ktore potom samozrejme chybali na
nastroji.chcem sa spytat ci v takomto pripade by problem riesilo toto:
http://www.sbl.sk/product/clt-1-12838/
mate niekto stymto skusenosti? oplati sa investovat do toho?
este dodam ze husle boli tahane linkou cez dibox do multaku.
diki za kazdu radu, skusenost a postreh.
-
Adrub
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: oddelovacie trafo ?
A neměla nějaký problém s kabelama mezi těma krabičkama?
to uz teraz nezistim a vtedy nebol cas laborovat dlhsie ohladne odstranenia problemu.
- midnight_man
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
zlé káble, špatne zapojenie, nekvalitne koncovky, možno chyba niektorej krabicky....ťažko povedať. Kopu ludi nema oddelovacie trafa a všetko ide ako má.
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.
tak pokud to nebyl nejaky "dibox" ( cti: v uvozovkach dibox ) ale opravdovy dibox s trafem tak by se pomoci toho XLR-XLR trafka nic nezmenilo je to totiz v podstate takovy pasivni dibox integrovany do konektoru (pokud se teda nepletu)Rastika píše: este dodam ze husle boli tahane linkou cez dibox do multaku.
- CharlesBass
- Uživatel

A co zpětná vazba? U akustickejch nástrojů ráda propuká a hold se alespoň do odposlechu se musí ořezat basy. Ostatně zrovna u houslí bych to neviděl jako velkou tragédii, pokud ovšem pomocí těch efektů nesimulovala třeba kontrabas 
Basista zajímající se značnou měrou o zvuk, tedy i samozvučení a jeho následky 
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři
Zdravim vas.diky za odpovede. di box bol pouzity dbx db10 ten sa my zda v pohode.
Skoda ze nebol cas laborovat s krabickami a kablami okolo husli.
zaujimavy nazor je ohladne tej spatnej vazby. mozno by to aj mohlo byt.len ten hukot bol vzdy v rovnakej urovni ziadny nabeh a zvysovanie urovne.neviem ci sa aj tak moze
prejavovat spatna vazba ?
Skoda ze nebol cas laborovat s krabickami a kablami okolo husli.
zaujimavy nazor je ohladne tej spatnej vazby. mozno by to aj mohlo byt.len ten hukot bol vzdy v rovnakej urovni ziadny nabeh a zvysovanie urovne.neviem ci sa aj tak moze
prejavovat spatna vazba ?
Podobné rušení se mi občas objevuje u nekvalitních hlav, především u basy. Tam se to dá vyřešit vcelku elegantně, kytaru zapojit rovnou do DI-boxu a ten spojit s hlavou. Pak to bručí jen na pódiu a ven to leze dobře. Navíc se tak najde jednoduše problémové místo a pokud jste dva, tak jeden může přehazovat kabely a druhý zvučí zbytek kapely, takže to ani nesebere čas.
Nejspíš za to mohla nějaká z těch krabiček, dost často se hoděj nanejvejš jako hračka pro malé děti.
Nejspíš za to mohla nějaká z těch krabiček, dost často se hoděj nanejvejš jako hračka pro malé děti.
Žijem, pijem, tancujem! Jsem velký a tvrdohlavý!