Pult s kompresorem /sidechainem

Analogové, digitální, powermixy, D.J. mixy...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
djskeleton
Uživatel
Uživatel

Pult s kompresorem /sidechainem

Příspěvek od djskeleton »

Zdravím, chtěl jsem se zeptat, jaké mix pulty maji mikrofonní kompresory? Vím, že třeba Behringer je má (Behringer DJX 700 Pro) je to něco jako Talk Over. Když máte hudbu na maximum a promluvíte do mikrofonu, samovolně se ta hudba zeslabí a jde Vám krásně rozumět. Jaký mixažní pult kromě Behringeru to maji? nemusí byt jenom DJsky, může byt i zvukařský, potřeboval bych cca na 2-3 mikrofony. Děkují za rady.
jardatop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Kompresor?

Příspěvek od jardatop »

To, co ma ten DJ pult urcite zadny zvukarsky pulty nemaji. To je vlastne kompresor na tom stereo vstupu, kde mas pripojenou hudbu a ze sveho mikrofonu jde jenom ridici signal pro ten kompresor (sidechain).
Ale normalni jednoduche kompresory maji treba pulty Yamaha - rada MG###C
maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved »

JJ, přesně jak napsal Jarda . Yamaha řady MG má celkem slušně fungující kompresor, ale způsob použití je odlišný od D.J. pultů.

Na přehlídkách, výstavách atd. pro mluvené slovo používám s oblibou kompresor ve funkci TalkOver na digitání 01 nebo DM 1000 . Na nich se řídící Side Chain dá nadefinovat.

Pokud je na klasickém mixu nastavena výstupní špičková úroveň hudby například na -12 dB ( headroom ) a mikrofon pro mluvené slovo na -9 dB ( například ) a za nimi následuje kompresor s prahem threshold na -12 dB, tak je efekt podobný
djskeleton
Uživatel
Uživatel

aha, takže postačí mi na dva mikrofony třeba i tenhle mix pult? MG 102C Yamaha - http://www.cmias.cz/hudebni-nastroje/pa ... -102c.html
Za ty peníze bych řekl, že to stojí za to. měl bych to čistě jenom jako Batle... s tím, že v tomhle mixu by byly zapojené mikrofony. Díky za radu vážně jsem nevěděl jak dal, protože nechci kupovat něco co nese název Behringer, ikdyby to bylo zadarmo. Můj Djský mix pult má pouze dvě korekce, výšky a basy, takže díky tohoto mixu si můžu nastavit i středy, které tomu nezbytně chybí. Ještě jednou díky za radu. :smt020
jardatop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardatop »

Ale tento Yamaha pult nebude fungovat tak, jak jsi popisoval ten DJ pult, ze se ti hudba sama ztlumi, jak zacnes mluvit. Na to bys potreboval zvlast kompresor se sidechainem a inserty na savlich, kde mas tu muziku.
djskeleton
Uživatel
Uživatel

takže jednodušší bude koupit ten behringer jo? :( já jsem totiž chtěl něco jako je malý mixážní pultík pro muzikanty. jak je ten Yamaha... škoda, že nemá to co hledám. A nevíte jaky typ značka by tohle mohla mít? co hledám? aby se samovolně ztlumil zvuk? při promluvení?
PetrMikes
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PetrMikes »

s takovouto veci jsem se setkal jen u 01 yamahy a pak dalších dig. pultu DIGICO. Ale to se pohybujeme v jinych cenovych relacich. Podle mě by bylo nejlepsí koupit si pult s insertama a kompresor se sidechain
djskeleton
Uživatel
Uživatel

to nevím co je? :D jsou to pro mě nové názvy...pult s insertama a kompresor se sidechain nevím co to je :(
Nick
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Nick »

co použít vyhledávání?
sidechain se řeší např. tady viewtopic.php?f=63&t=178&p=9136&hilit=sidechain#p9136
jardatop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardatop »

Jeste to mivaji ty DJ pulty, tak si kup nejakej takovej.
djskeleton
Uživatel
Uživatel

Já právě nevím jaký DJský pult by tohle dokázal ovládat? Krom toho Behringeru? Ten kompresor by byl asi zřejmě nejlepší.
jardatop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardatop »

Tomu kompresoru je treba i rozumet, abys to dovedl nastavit tak, aby ti to delalo presne to, co chces. Ty DJsky pulty to budou mit jako automatickou funkci, takze to bude urcite jednodussi. Jak to bude cenove, to nevim, protoze do DJ pultu nedelam.
noxus
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noxus »

Tato funkcia sa na dj pultoch najcastejsie oznacuje ako "Talkover" alebo skratene "Talk" a ma prinajmensom vacsina djs pultov, ktore maju MIC IN.
Horsie sa uz hladaju tie s 2ma Mic In ale aj to sa este da (aj ked vacsinou vo vyssej cenovej hladine) a s 3Mic In uz skoro (alebo) nic.

len pre inspiraciu uvadzam zopar co som nasiel len tak zbeznse s 2ma Mic In s toto funkciou.

http://www.audiotek.cz/Mackie-d.4-Pro/D ... y/:3:27850
http://www.audiotek.cz/Allen-Heath-Xone ... y/:3:27711
http://www.audiotek.cz/Denon-DN-X1500-s ... y/:3:28488

ps: o kvalite a rozumnosti tohoto prevedenia ti vsak nepoviem nic :roll:
djskeleton
Uživatel
Uživatel

vím, že ty mixy maji Talk Over, i ten denon, mám doma menší provedení, ale je to přepínač talk over, tkaže když chci promluvit přepnu to na talk over a ono se to ztlumi, ale chci aby se to ztlumovalo automaticky, u tohoto Denonu co je digitalni opravdu nevím jestli se to dá nastavit aby to bylo automaticky... Behringer to má, že se pootoči potakem a funguje to vklidu... nestarám se jdu do dupy a když promluvím tak se to zeslabí.
Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“