Problém se Suby

Otázky a odpovědi z LIVE PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika)
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
jirkaaa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém se Suby

Příspěvek od jirkaaa »

To Blaha!ano....v tom máš pravdu,setkal jsem se tímhle řešením a fungovalo to!Nevím jak se dotyčný jmenuje ,co vím je od Svitav a má Line Array od JBL (řadu taky nevím) a přesně takhle to měly postavené.
Kdo vás to naučil dělat takovej kravál?:)
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Jo jinak, juknul jsem do poznámek a je to jak píše nouxus, na sebe do šířky, vedle sebe do dálky.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

blaha píše:Jo jinak, juknul jsem do poznámek a je to jak píše nouxus, na sebe do šířky, vedle sebe do dálky.
... toz to jo, mne slo spis o umisteni tech "vydechu". Opravdu vydechama k sobe ?
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Tak to jsem si nenapsal #-o . Ale když to vemu logicky, tak když máš basovou bednu osazenou 2 repro narovno na přední desce, tak výdechy na ní jsou umístěny uprostřed mezi reprákama. Takže si skutečně myslím, že to bude těma výdechama k sobě.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
noxus
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noxus »

To ze vyfukom k sebe si pamatam na 100 %. Pan Šolc spominal nieco o tom, ze to ma lepsie vlastnosti pri sireni akustickeho tlaku, ked su pri sebe. Ale detailne si to uz nepamatam :( Hlava derava. Chcelo by to dlasi kurz :lol: :lol:
jirkaaa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaaa »

když jsme u toho ,já jsem tam bohužel nebyl...ale nejsou někde nějaké nákresy jak a proč?Nudělal si někdo náčrtek když se to řešilo?
Kdo vás to naučil dělat takovej kravál?:)
midnight_man
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od midnight_man »

ked tak citam nadpis témy uz dlho mi vrta v hlave ako je najlepsie rozlozit viac basových ozvucnic? Pocu som vela názorov, napr. nie k sebe, ze sa to rusi, pripadne nie ani na seba a podobne. Chcel by som vediet ako je to naozaj :) Diky
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.
Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 »

Tak to tady pročítám a jde mi z toho hlava kolem.... :D
Vždycky jsem chtěl tohle prostě neřešit, ale asi budu muset.
Tak tedy dotaz.
Mám PA o nějakém výkonu a budu ho chtít třeba zdvojnásobit (ten výkon, ne SPL). Je možné ke stávající sestavě pořídit třeba tu samou od stejného výrobce a mohu se domnívat, že se mi problémy s fázemi vyhnout? Jednoduše to naskládat na sebe a neřešit nějaké zpožďování, rozmístění, vyhýbky, propusti (další krabičky).
A nebo je snažší, nebo snad nutné, ale bohužel i finančně náročnější, pořídit to PAčko prostě výkonější, celé nové. Což bych zjevně nechtěl.
Kdo ví?
banach
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od banach »

To záleží, co máš za bedny, např. u basovek není většinou problém, pokud přidáš stejné typy (např. místo dvou na stranu budeš dávat čtyři), sečte se to díky delší vlnové délce vcelku dobře, jiné je to na kratších vlnách - středních a vyšších kmitočtech. U některých reprosoustav s tím výrobce počítá a díky užším směrovkám (např. i středotónový reproduktor může být na zvukovodu) jdou clusterovat - např. žabožroutí ARCSy nebo KF 750, ale i jiné a lacinější. Směrem k vyšším kmitočtům každý reprobox pokrývá určitý prostor a neleze si tolik do zelí s kamarádem od vedle. Některé bedny jdou skládat s určitým omezením, u dalších už to může být znouzectnost, budou-li se ti hodně překrývat - hlavně směrem k vyšším frekvencím - začnou vznikat nepříjemné interference.

Osobně si myslím, že je lepší jedna výkonnější bedna než dvě a více slabších, bohužel od akcí jisté velikosti už ti jedna bedna na stranu nestačí, i když bude hodně výkonná - buď to můžeš řešit něčím, co se dá clusterovat a nebo Line Array systémem.

Napiš konkrétní typy, určitě ti někdo poradí, zda-li to zdvojit lze a případně s jak velkým úspěchem.
Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 »

Tak toho jsem se bál... :D
Používám zatím s úspěchem HK Elias, ten starší model. 2x aktiv sub a v něm jsou i konce pro středovýšky. Ty používám na každé straně dvě, ten sub má na oba zvlášť koncák.
Občas se mi poslední dobou stává, že by ale bylo potřeba na nějakých akcích lehce přitrvrdit.
Mám takovou vizi k tomu pořídit ten nový Elias a naštosovat to na sebe.
Je pravda, že už při těch dvou satelitech na straně je potřeba si s tou směrovostí trochu pohrát, ale připadá mi, že to slyším stejně jen já a "zákazník" nemá vůbec páru.
Line aray, jakýkoliv, je pro akce, které dělám, zatím neprodejný. Tak bych se mu zatím rád finančně vyhnul.
Nick
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Nick »

když už se tady mluví o mých oblíbených HK...

víš, to spojování je natolik složitá záležitost, že ti v této cenové kategorii podle papíru stejně nikdo neporadí. Jediné řešení, které bych volil i já, je buďto se domluvit např. s MusicDatou na zapůjčení uvažovaného aparátu, anebo zkusit, jestli by někdo ze zvukařů nepůjčil něco svého. No a vyzkoušet přímo na akci.
Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 »

Jasně zapůjčit, vyzkoušet ideální stav. Ostatně mám to do Musicdata pár metrů. V podstatě, jako dovozci HK by mohli vědět i víc.
Všichni zvukaři, co znám, nic tak malýho nemají. To je samý EAW, RCF....
Zatím ale klidně polemizujme na dané téma. :D
Odpovědět

Zpět na „Zvučíme live a věci okolo“