Trafo k bezdrátovým mikrofonům

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
striska
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Trafo k bezdrátovým mikrofonům

Příspěvek od striska »

Nevíte někdo, kde sehnat (ideálně koupit :-)) trafo k bezdrátové Shure Beta 58A? Jedno mi kdysi odešlo, koupil jsem nějaké v elektru, to rovněž odešlo. Pokud možno, tak origo, nebo např. od jiné značky - Senn..atd.
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Trafo k bezdrátovým mikrofonům

Příspěvek od blaha »

Já používám toto:

http://www.ges.cz/?page=index&of=1&gcat ... ES07506650

Akorát jsem si udělal kabel s asi 10ti konektorama a používám to i pro víc bezdrátů najednou, dokonce mi to u Dexonů odstranilo i brum (ty už naštěstí nemám).
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
striska
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od striska »

A skutečně to můžu připojit k tý mojí Shurce? :-) Nějak se mi to nezdá, čekal bych nějaký obyčejný trafo:-))

Jak si udělal ten kabel? Nejsem elektrikář, ale toto mě zajímá, také mám více bezdrátů najednou a toto by bylo naprosto ideální.. Nemáte třeba foto?
Naposledy upravil(a) striska dne stř 09. zář 2009 11:39:48, celkem upraveno 1 x.
striska
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od striska »

Přecijen mám dotaz. Mám ještě bezdráty od Audio-Technica - řada 1600. Kond. i dynam. vložky. Na 1 z 5 akcí se mi občas stane, než když vypnu vysílač (handku), tak mi lupne v bednách. Nemůže to být také trafem, nebo je problém někde jinde?
striska
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od striska »

Jaký je rozdíl při použití v tomto případě mezi stabilizovaným a nestabilizovaným?

Nestačilo by něco takového?
http://www.ges.cz/?page=index&of=14&gca ... ES07506675
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

No já to mám třeba mimo jiné pověšenou tu Shure sadu s PG58 + nějaký Trantecy a v poho.

Jinak ta tvá Shure sada má stejnosměrné napájení 12-18V, na tom zdroji jde nastavit 12V při max. 5A a 13,5 a 15V při max. 3,8A (na trafu je zespod přepínač), takže pokud seti do toho vejdou rozsahem doporučeného napětí i ostatní bezdráty tak to můžeš použít. Jinak většinou na příjmači je u zásuvky na trafo uvedeno doporučené napětí a odebíraný proud. Např. 12-18V/300mA, takže pak můžeš těch systémů teoreticky na toto trafo (no on to je spíš zdroj :D ) použít při 12V až 16, při 15V (13,5V) až 12. Pak tam je důležitá ještě polarizace konektoru, u Shure u většiny osatních je na středu "+" a vně "-".

No a zapojení je jednoduché, z toho zdroje leze dvoulinka, kde jedna žíla je + a druhá -, na konci je takovej speciál konektor pro zasunutí dodávanejch redukcí pro různý typy zařízení. Ten já jsem si tam nechal a jen jsem si odbočil 2 větve po 5 konektorech, který si koupíš podle rozměru co je na příjmači a paralelně je naletoval, vždy + na střed a - na vnějšek (kostru) konektoru.

POkud nejseš v práci s pájkou zběhlej, tak ti to určitě nějakej "kutil" elektrikář sbastlí. Není na tom nic složitýho.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Co se týká stabilizovaný/nestabilizovaný, tak zjednodušeně řečeno stabilizovaný má "čistší", vyrovnanější a konstantnější napětí (taky složitější konstrukci). Rozhodně je lepší, hlavně pro napájení více zařízení.

Ten zdroj co jsi na něj koukal použít nelze, protože potřebuješ aby dával na výstupu 12V, a tento je tuším do 8,4V.

Jinak koukal jsem na tu AT, 1600 jsem nenašel, ale našel jsem 1800 a ta má napájecí parametry 12V/500mA, takže při 12V to můžeš provozovat i s tou Shurkou (ta má mimochodem 150mA).

A třeba s tím zdrojem co mám já můžeš teoreticky maximálně použít 10xAT (10x500mA=5A), ale osobně bych ho jel max. 8xAT + ta Shurka, aby byla nějaká rezerva.

Jinak ty tedy potřebuješ parametry stabilizovaný, 12V, a proud pouze pro Shure tak 0,3A, pokud chceš ještě přiopojit AT tak na každej kus 0,5A + nějaká rezerva.

Jinak třeba ještě tento mají v akci a se síťovou šňůrou vyjde na cca 540,- Kč, ale výstupní napětí má pouze 12V, já osobně zastávám názor, nechat si trochu prostoru pro variabilitu (to ju u toho prvního, možnost několika typů napětí)

http://www.ges.cz/?page=index&of=4&gcat ... ES07506783
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“