ART-322a vs ART-312a
-
- Reklama
-
pisty
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
ART-322a vs ART-312a
Máte někdo zkušenosti s porovnáním těchto beden?
Jedná se mi jednak o poslech na krátkou vzdálenost - jako odposlech pro DJje a zároveň jako občasný "malý" aparátek na konference, večírky, malé disco (se subbasem) a pod.
Kamarád se rozhoduje který z nich zakoupit...
Trochu mě mate že jsem se dočetl že ART 322 má 1,4" driver a i to že má 2"driver... A to dokonce i na stránkách výrobce...
Tak i tak má větší výškový driver a nižší dělící kmitočet, než 312A zajímalo by mě, jaký vliv to bude mít na poslech z blízka...
Zkušenost z ART 310a je spíše taková že to dost "vříská" při vyšších hlasitostech, výšky jsou velmi nepříjemné...
Bude v tomto ohledu lepší 322 nebo 312
A co jako aparátek? Kterou doporučujete?
Díky
Jedná se mi jednak o poslech na krátkou vzdálenost - jako odposlech pro DJje a zároveň jako občasný "malý" aparátek na konference, večírky, malé disco (se subbasem) a pod.
Kamarád se rozhoduje který z nich zakoupit...
Trochu mě mate že jsem se dočetl že ART 322 má 1,4" driver a i to že má 2"driver... A to dokonce i na stránkách výrobce...
Tak i tak má větší výškový driver a nižší dělící kmitočet, než 312A zajímalo by mě, jaký vliv to bude mít na poslech z blízka...
Zkušenost z ART 310a je spíše taková že to dost "vříská" při vyšších hlasitostech, výšky jsou velmi nepříjemné...
Bude v tomto ohledu lepší 322 nebo 312
A co jako aparátek? Kterou doporučujete?
Díky
klídek chlapi, to je nulák
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Re: ART-322a vs ART-312a
Koukni a zkus novou řadu ART7xx - tam je DSP a zvuk je "hezčí".
Jinak ART310A nemají žádnou ekvalizaci, 312 už ji má a je na tom trochu lip.
Docela pěkně hraje 4PRO3001 a novinka od Mackie HD1521, ta je opravdu zvukově velmi příjemná, ale na živou kapelu bych ji nevolil.
Jinak ART310A nemají žádnou ekvalizaci, 312 už ji má a je na tom trochu lip.
Docela pěkně hraje 4PRO3001 a novinka od Mackie HD1521, ta je opravdu zvukově velmi příjemná, ale na živou kapelu bych ji nevolil.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
-
knobtweaker
- Uživatel

Kdyby jsi chtěl tak všechny ty Arty od RCF máme už i u nás na krámě tak , je možnost je otestovat 
A nebo u nas na krame, vsechny pekne zapojeny
))
...není třeba hrát nahlas...
-
banach
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Neporadím ti, jen chci napsat, že s tvým názorem na 310A nesouhlasím, z mého pohledu hraje bedna neutrálně na středech a celkově velice vyrovnaně, je to skoro referenční zvuk mezi aktivkami, samozřejmě na vyšší hlasitosti to není, ale jako odposlech pro DJ z jednoho až dvou metrů by to mělo jakž-takž stačit.
Jestli ti to vříská na výškách, máš nejspíše problém už ve vstupním signálu - ten vřískot je tam nahraný nebo se přidá někde cestou.
p.s. mně třeba dj na poslední akci hrál celý večer s výškami na pultu na plno, taky to lidem vepředu řezalo hlavu, i když můj aparát hraje jinak poměrně vyrovnaně. Nezávislý pozorovatel by si asi řekl, že mi to dost "vříská" při vyšších hlasitostech, výšky jsou velmi nepříjemné...
Jestli ti to vříská na výškách, máš nejspíše problém už ve vstupním signálu - ten vřískot je tam nahraný nebo se přidá někde cestou.
p.s. mně třeba dj na poslední akci hrál celý večer s výškami na pultu na plno, taky to lidem vepředu řezalo hlavu, i když můj aparát hraje jinak poměrně vyrovnaně. Nezávislý pozorovatel by si asi řekl, že mi to dost "vříská" při vyšších hlasitostech, výšky jsou velmi nepříjemné...
-
knobtweaker
- Uživatel

No vidíš JakubeJakub píše:A nebo u nas na krame, vsechny pekne zapojeny))
Jakub je z Prodancu. Viď třípinovej králi? 
-
pisty
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Není to pro mě, ale pro kamaráda, děkuju za názory...
Co jste napsali, tak četl, uvidím jak se rozhodne
Podle mne bude vřískat jakákoliv horna, když jí mám u hlavy
Co jste napsali, tak četl, uvidím jak se rozhodne
Podle mne bude vřískat jakákoliv horna, když jí mám u hlavy
klídek chlapi, to je nulák
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... mmno jenze krome mne tady asi nidko nevi kde to je to u vas na krame ... tak si to Jakube taky zkus dat do podpisu, jo ?Jakub píše:A nebo u nas na krame, vsechny pekne zapojeny))
EDIT po precteni dal: sakra, chvili tady clovek pro samy starosti kolem vystavy neni a uz tu za nej dava pojeb nekdo jinej
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, Re: ART-322a vs ART-312a
To sem samozrejme napsal schvalne, abych v tom udelal gulas a melo to bej radoby vtipny...
Ve vyslekdu je totiz uplne jedno kde si to poslechne. 
Nicmene podpis jsem upravil, avatar pridal a odhaluji svou identitu
Nicmene podpis jsem upravil, avatar pridal a odhaluji svou identitu
...není třeba hrát nahlas...